Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Rezultate europarlamentare Maghiarii, fericiti de scor: Un succes pentru care am lucrat enorm

Luni, 26 Mai 2014, ora 15:25
1271 citiri
Rezultate europarlamentare Maghiarii, fericiti de scor: Un succes pentru care am lucrat enorm
Foto: Arhiva

Kelemen Hunor, presedintele UDMR, partid care a obtinut 6,41% la alegerile europarlamentare, potrivit rezultatelor partiale, a declarat ca se astepta la acest scor si ca este multumit.

"Este un rezultat bun, s-a intamplat asa cum ne asteptam sa se intample si le multumesc alegatorilor nostri. Este un succes pentru ca rezultatul era cel asteptat, pentru care am lucrat enorm, nu numai in astea patru saptamani (de campanie electorala - n.red.), e greu sa faci ceva daca nu ai muncit si intre alegeri", a afirmat Kelemen Hunor la Digi 24.

Alegeri europarlamentare: Noi rezultate oficiale - PSD&co, sub 40%, Diaconu se apropie de 7%

Intrebat cum comenteaza demisia liderului PNL Crin Antonescu, acesta a raspuns: "Nu e treaba mea. E o actiune anuntata acum 2-3-4 luni, asta e viata, era de asteptat sa se intample asa".

Referitor la refacerea USL, liderul minoritatii maghiare a spus ca "in 2013 asta era solutia pe care noi am gasit-o in trei, in 2014 vom vedea". "Pe mine nu ma deranjeaza nicio constructie democratica, in interesul cetatenilor", a continuat el.

Kelemen Hunor a fost rugat sa comenteze si propunerea pe care Antonescu le-a facut-o colegilor liberali care vor ajunge in Parlamentul European, si anume de a parasi grupul liberal ALDE si de a adera la Partidul Popular European (PPE), formatiune din care face parte si UDMR.

Liderul minoritatii maghiare a explicat care sunt cele doua modalitati prin care liberalii pot trece la populari, mentionand ca propunerae va fi discutata, apoi se va lua o decizie.

"Sunt doua modalitati: fiecare deputat are posibilitatea de a merge intr-un grup, si aici vorbim de o solutie individuala, care poate fi urmata de o solutie de partid, aici e mai complicat.

Exista o cutuma, dar trebuie sa discutam cu PDL si cu cei care vor sa vina (in PPE - n.red.), cum doreste si Forta Civica. Dupa discutii vom lua o decizie", a spus Kelemen Hunor, adaugand ca aceeasi varianta este valabila si in cazul PMP.

Crin Antonescu: Europarlamentarii PNL vor adera la Partidul Popular European

Crin Antonescu a anuntat, luni, ca viitorii europarlamentari liberali vor parasi grupul ALDE si vor adera la Partidul Popular European (PPE), pentru ca sefia Comisiei Europene sa nu ajunga pe mana socialistilor.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#Kelemen Hunor Antonescu, #Kelemen Hunor europarlamentare, #Kelemen Hunor liberali PPE , #presedinte UDMR