Ziare.com

Un proiect al UDMR care prevede ca si magistratii pot fi acuzati de abuz in serviciu a trecut tacit de Senat

Luni, 18 Septembrie 2017, ora 18:48

   

Un proiect al UDMR care prevede ca si magistratii pot fi acuzati de abuz in serviciu a trecut tacit de Senat
Un proiect de lege initiat de UDMR si care prevede modificarea Codului de Procedura Penala astfel incat magistratii sa poata fi acuzati de abuz in serviciu a trecut tacit de Senat, ajungand pe masa Camerei Deputatilor.

Situatia a fost semnalata luni de Hotnews.ro, care subliniaza si ca initiatorii, printre care si liderul UDMR, deputatul Kelemen Hunor, au cerut ca proiectul sa fie dezbatut in procedura de urgenta, dupa ce a trecut tacit de Senat in data de 12 septembrie.

Proiectul a fost depus in luna martie a acestui an si prevede, printre altele, ca vor putea fi acuzati de abuz in serviciu si procurorii sau judecatorii care "cu rea-credinta sau grava neglijenta au comis una din actiunile care au condus la situatia generatoare de daune", urmand ca ei sa raspunda penal.

Modificari privind raspunderea magistratilor se gasesc si in proiectul privind legile Justitiei initiat de ministrul Tudorel Toader, lansat in dezbatere publica si trimis la CSM pentru aviz consultativ.

Citeste si:


Urmareste Ziare.com si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Citeste mai multe despre proiect UDMR abuz serviciu magistrati
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1759 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
6 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Tacit

Tacit = Aprobarea Ciumei Rosii

 

Sa-nteleg ca dumneata esti pentru promovarea ideii ca unii

sunt "above the law"!? Si ca daca spui 'ciuma rosie' nu-ti mai trebuie alta argumentare!?...

Cum, necum faptul ca "magistratii pot fi acuzati de abuz in serviciu" este o initiativa laudabila. Si bine ca a trecut. Mai intrati si voi in randul lumii civilizate.

 

Nu poți acuza pe cineva de abuz in serviciu, dacă n-are serviciu, ci

"desfășoară o activitate in baza Constituției"?!

 

Oare...

Aceste modificari sint in favoarea lui Verstoy Attila ?

Foarte interesant...

Foarte interesant! In expunerea de motive a UDMR (https://goo.gl/bRpyhK) se spune că scopul modificărilor propuse la Codul de procedură penală este intărirea dreptului persoanelor acuzate sau suspectate de a beneficia de prezumptia de nevinovătie. Se mai spune că modificările au fost cerute de Uniunea Europeană, si anume de Directiva UE nr. 2016/343. Ori această directivă (https://goo.gl/yv9sLC) nu vorbeste sub nicio formă de vreo tragerea la răspundere a judecătorilor si procurorilor care au cauzat o sentintă falsă.

Trag concluzia că atat initiatorii, cat si Senatul Romaniei, au profitat de ocazie si au băgat in propunerea legislativă (https://goo.gl/CRVzGF) ceva cu totul străin de cerintele UE – pretinzand in acelasi timp că nu fac decat să urmeze directivele UE !!

 


Vezi comentarii inadecvate
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor