Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Hunor Kelemen: Coalitia trebuie sa mearga pana la alegerile generale

Duminica, 01 Aprilie 2012, ora 18:30
1345 citiri
Hunor Kelemen: Coalitia trebuie sa mearga pana la alegerile generale
Foto: kelemenhunor.ro

Presedintele UDMR, Hunor Kelemen, sustine ca, din punctul de vedere al Uniunii, actuala coalitie de guvernare trebuie sa mearga pana la alegerile generale, chiar daca in preajma localelor apar frictiuni inerente campaniei electorale, de genul celor dintre PDL si UNPR la nivelul Bucurestiului.

"Din punctul nostru de vedere, da, coalitia trebuie sa mearga pana la alegeri (generale - n.r.) si nu avem motive sa credem ca cineva vrea sa creeze in acest moment o ruptura sau vrea sa creeze o instabilitate politica. Sigur, in perioada preelectorala, indiferent daca vorbim de 2012 sau 2008, 2004 si asa mai departe, de fiecare data in perioada preelectorala, cand se stabilesc candidatii si strategia pentru campanie, apar frictiuni si chiar tensiuni intre partide, formatiuni politice - care sunt in coalitie sau sunt in Opozitie.

Dar intrebarea ramane daca dupa alegerile locale, daca dupa ce candidatii sunt stabiliti si in perioada de campanie electorala, colaborarea poate fi dusa mai departe. Eu cred ca da, ca este interesul national sa nu avem o criza politica la nivel guvernamental si noi nu avem niciun interes sa fie o criza politica in aceasta perioada", a declarat duminica, la Targu Mures, Hunor Kelemen.

Liderul UDMR a sustinut ca si in interiorul Opozitiei sunt tensiuni in pre-campania electorala, nu doar in tabara Puterii, afirmand ca nici la Opozitie nu este un "rai politic".

"Daca va uitati la colegii nostri din Opozitie, nici acolo nu cred ca veti avea impresia ca ei traiesc intr-un rai politic. Si acolo sunt niste frictiuni si conflicte, cel putin asa vad eu. Dar sigur ca eu nu vad realitatea asa cum se vede din afara. Dar am asa o vaga impresie ca si acolo sunt tensiuni, dar asa se intampla in politica, intr-un an electoral, in perioada preelectorala. Aceasta este realitatea si trebuie sa fim foarte sinceri, ca nu se poate altfel", a mai spus Hunor Kelemen.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Hunor Kelemen coalitie alegeri, #Hunor Kelemen tensiuni coalitie, #Hunor Kelemen alegeri , #UDMR