Hunor: Maghiarii trebuie sa fie reprezentati in PE. Nu ne putem lasa santajati

Sambata, 23 Noiembrie 2013, ora 14:06
1958 citiri
Hunor: Maghiarii trebuie sa fie reprezentati in PE. Nu ne putem lasa santajati

Liderul UDMR, Kelemen Hunor, afirma ca scopul Uniunii este sa-si pastreze reprezentarea in Parlamentul European, pentru ca altfel nimeni nu ii va putea apara interesele, neexcluzand colaborarea cu alte formatiuni politice, dar precizand ca nu va fi oferit loc celor care au abuzat de increderea UDMR.

Hunor a declarat sambata, in fata delegatilor la sedinta Consiliului Reprezentantilor Unionali UDMR de la Targu Mures, ca una dintre cele mai importante sarcini pentru Uniune se refera la alegerile pentru Parlamentul European de anul viitor.

"Scopul e sa ne pastram reprezentarea la PE, iar pentru asta trebuie sa repetam performantele de pana acum. E nevoie de candidati, program, dar si de organizare. Nimeni nu se poate sustrage de la aceasta munca, nu ne putem permite ca maghiarii din Romania sa ramana fara reprezentare", a spus Kelemen Hunor, care a adaugat ca altfel nimeni nu va putea apara interesele comunitatii si ale UDMR.

UDMR a aprobat ordinea candidatilor pentru europarlamentare

El a aratat ca, desi initiativa cetateneasca europeana pentru apararea drepturilor comunitatilor minoritare depusa de UDMR si FUEN, Minority Safe Pack, nu a fost inregistrata de Comisia Europeana, s-a reusit, dupa doi ani de munca, crearea unei solidaritati a comunitatilor minoritare "de la Atlantic la Mediterana", "care va putea deveni o forta pentru viitor".

Presedintele UDMR a precizat ca pentru alegerile europarlamentare nu exclude dialogul si colaborarea cu alte formatiuni politice, dar ca nu va fi oferit loc celor care "au abuzat de increderea" Uniunii.

"Nu ne putem lasa santajati"

"Clar nu ne lasam santajati, nu oferim loc politicienilor care au abuzat de increderea noastra. Oferim loc oricarei organizatii care nu vrea sa ne imparta (divida - n.red.). Trebuie sa ne pregatim pentru aceste alegeri, ca si organizatie careia i-au dat increderea 89 la suta din maghiarii din Romania", a afirmat liderul UDMR.

El a subliniat ca reprezentantii UDMR trebuie sa caute parteneriate si aliante, pentru ca "aceasta e mostenirea transilvana", insa nu pot admite "supraordinea".

"Trebuie sa construim zi de zi, caramida pe caramida, si ne va apartine ce vom dobandi. Avem nevoie de incredere si organizare pe pamantul nostru", a mai spus Kelemen Hunor.

Kelemen: Nu se pune problema ca Tokes sa fie pe lista UDMR pentru europarlamentare

Liderul UDMR s-a referit si la alegerile care vor avea loc anul viitor in Ungaria, aratand ca, daca maghiarii din Romania au dobandit "un drept", precum cetatenia ungara, atunci ar trebui sa se foloseasca de el.

Reprezentantii Consiliului Reprezentantilor Unionali (CRU) intruniti sambata la sediul Ansamblului Popular "Muresul" din Targu Mures au pe ordinea de zi raportul presedintelui UDMR, adoptarea regulamentelor privind desemnarea candidatilor la alegerile pentru PE, de functionare ale Prezidiului Uniunii, Consiliului Permanent UDMR si Consiliului Autonomiei Culturale.

In cadrul sedintei va fi adoptata, totodata, si o hotarare referitoare la politica educationala si de invatamant a UDMR si vor fi alesi doi noi membri in Comisia Permanenta a CRU.

Horia Constantinescu, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, renunță la funcție
Horia Constantinescu, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, renunță la funcție
Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, Horia Constantinescu, renunţă la funcţie după ce a devenit candidatul PSD la Primăria Constanţa. El precizează că...
Alegeri 2024. Cine sunt favoriții în viziunea lui Victor Ponta: “Oricine intră în turul doi cu George Simion, îl bate” INTERVIU VIDEO
Alegeri 2024. Cine sunt favoriții în viziunea lui Victor Ponta: “Oricine intră în turul doi cu George Simion, îl bate” INTERVIU VIDEO
Conflictele din Alianța PNL-PSD continuă deși a mai rămas puțin timp până la primul test al alegerilor. Unii candidații care și-au dorit să intre în cursa pentru Primăria Capitalei nu...
#UDMR candidati europarlamentare, #Kelemen Hunor maghiari Parlament European , #UDMR