Kelemen Hunor: De luni intram in campanie electorala pentru europarlamentare

Sambata, 25 Mai 2013, ora 22:04
1611 citiri
Kelemen Hunor: De luni intram in campanie electorala pentru europarlamentare

Presedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat sambata, la Miercurea Ciuc, la finalul celui de-al XI-lea Congres al Uniunii, ca incepand de luni organizatia va intra in campania electorala pentru alegerile europarlamentare, in sensul pregatirii acesteia.

"Incepand de maine, de luni, intram in campanie electorala pentru europarlamentare, nu propriu-zisa, dar incepem pregatirea pentru campania pe anul viitor", a aratat Kelemen Hunor care a precizat ca in acest sens Congresul UDMR a adoptat o rezolutie.

Potrivit documentului adoptat, continuitatea prezentei UDMR in Parlamentul European este un obiectiv primordial si in acest spirit Uniunea va incepe pregatirile pentru campania electorala pentru acest scrutin, 'iar pentru a avea succes, Uniunea are nevoie de sprijin comun din partea organizatiilor teritoriale si judetene, autoritatilor locale, grupurilor parlamentare si platformelor sale'.

"Credem in votul de incredere acordat din nou candidatilor nostri de catre comunitatea maghiara din Romania, pentru a reprezenta comunitatea in Parlamentul European. O reprezentare puternica in Parlamentul de la Bruxelles va asigura realizarea obiectivelor europene ale comunitatii maghiare si prosperitatea Transilvaniei in cadrul Uniunii. (...) Obiectivul alegerilor pentru Parlamentul European din mai anul viitor este pastrarea si intarirea reprezentarii comunitatii noastre la nivel european", se arata in document.

Potrivit rezolutiei, pe langa o puternica prezenta in sistemul decizional local si national, reprezentarea UDMR se completeaza prin prezenta in PE.

UDMR a aratat ca provocarile urmatorilor ani vor fi implementarea planului de dezvoltare Transilvania 2020, dezvoltarea noii Politici Agrare Comune, punerea in valoare a politicilor regionale de dezvoltare si de coeziune, iar in domeniul implementarii drepturilor minoritatilor "dupa succesul initiativei cetatenesti europene, va urma elaborarea unor masuri concrete in Parlamentul European".

Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Prim-vicepreşedintele PSD, Sorin Grindeanu, a declarat, miercuri, 24 aprilie, că soluţia pe care PSD a adoptat-o, de a candida Gabriela Firea, le dă o anumită siguranţă că votanţii de...
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Cristian Popescu Piedone a exclus o retragere din cursa pentru Primăria Capitalei, după o solicitare făcută în acest sens de președintele PSD. Marcel Ciolacu i-a sugerat lui Piedone să își...
#Hunor UDMR campanie parlamentare, #UDMR incepe campanie parlamentare , #UDMR