Kelemen Hunor: Este o "minciuna generala" faptul ca noi tinem in viata actualul guvern. E un razboi pentru putere

Sambata, 30 Iunie 2018, ora 18:27
6191 citiri
Kelemen Hunor: Este o "minciuna generala" faptul ca noi tinem in viata actualul guvern. E un razboi pentru putere
Foto: Facebook / Kelemen Hunor

Presedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat sambata, ca este o "minciuna generala" faptul ca Uniunea ar tine in viata actualul guvern, deoarece coalitia are majoritate cu sau fara aceasta formatiune.

Reactia vine dupa ce UDMR a decis sa nu voteze nici pro, nici contra la motiunea de cenzura depusa de Opozitie si respinsa de Parlament zilele trecute.

"Noi am ales sa iesim din sala deoarece aceasta motiune nu vorbeste despre viitor (...) Am decis asa la motiune, fiindca ei (coalitia PSD-ALDE - n.red.) oricum aveau majoritate. Este o minciuna generala care se spune in mass-media, in carciumi sau pe Facebook ca de fapt noi tinem in viata acest guvern. Nu puteam vota motiunea de cenzura fiindca nimeni nu a venit cu niciun fel de propunere, nici macar nu stiam cine va fi candidatul la premier, nu stiam nici macar programul de guvernare, iar un politician responsabil nu poate vota motiunea de cenzura.

Din acest motiv am ales asa, fiindca am vazut ca acesta este un razboi pentru putere, nu vorbeste despre lucrurile esentiale ale societatii, despre viitorul tarii si din acest motiv ramanem pe dinafara acestei politici, in afara acestui razboi", a aratat Kelemen Hunor, potrivit traducerii oficiale.

Liderul UDMR a spus ca motiunea de cenzura nu vorbea despre problemele societatii, despre politicile publice. "Daca despre asta se va discuta in Parlament, atunci se poate conta pe noi", adaugat Kelemen.

El sustine ca, in Romania, nimeni nu are o idee clara despre ce va fi cu tara peste 20 de ani si se vorbeste doar despre lupta impotriva coruptiei.

"Asa am incercat sa ne diferentiem de ceilalti, de ambele tabere (...) Traim aceasta situatie: daca politicienilor romani nu le iese ceva, UDMR e de vina. Daca ceva nu merge bine in tara, UDMR e de vina. Nu poti sa stigmatizezi oameni si sa declansezi ura. Azi, in Romania, nimeni nu are o idee hotarata despre ceea ce va fi cu aceasta tara peste 20 de ani. Nimeni nu vorbeste altceva decat despre lupta impotriva coruptiei. Nu negam ca nu e importanta lupta impotriva coruptiei, dar nimeni nu vorbeste despre politici fiscale, probleme sociale, despre sanatate si infrastructura. Toate sunt formulate in sloganuri", a punctat Kelemen Hunor.

Acesta a adaugat ca puterea si opozitia se bat "pana la sange si nu pot sa cada de acord nici macar asupra unei autostrazi" si ca UDMR poate sprijini orice constructie care vorbeste despre viitor.

Kelemen Hunor a participat, sambata, la cea de a doua editie a taberei politice organizata de UDMR si Conferinta Tinerilor Maghiari din Romania (MIERT) . Evenimentul are loc, de joi pana duminica, in satul Subcetate, comuna Zetea, si este destinat angajatilor din structurile Uniunii, liderilor organizatiilor de tineret si celor interesati de politica.

Pe de alta parte, si Codul de Procedura Penala a fost adoptat cu sprijinul UDMR, el fiind contestat de magistrati, Opozitie si societatea civila.

Pozitiile adoptate de UDMR in favoarea guvernarii PSD-ALDE au generat un val de critici si proteste.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

A crescut cifra de afaceri din industrie în România. Ultimele date INS privind piața internă și externă
A crescut cifra de afaceri din industrie în România. Ultimele date INS privind piața internă și externă
Conform datelor anunțate la 17 aprilie de INS, pentru februarie 2024, cifra de afaceri din industrie (piaţa internă şi piaţa externă), a crescut față de luna ianuarie cu 11,7%, și cu 8,2%...
Final în scandalul din PMP, după 2 ani. Cine rămâne la conducerea partidului
Final în scandalul din PMP, după 2 ani. Cine rămâne la conducerea partidului
Partidul Mişcarea Populară (PMP) a anunţat că, în cursul zilei de miercuri, Curtea de Apel Bucureşti a respins recursurile formulate de Cristian Diaconescu şi, prin urmare, ”a fost validat...
#Kelemen Hunor UDMR guvern Dancila, #UDMR motiune Dancila , #UDMR