Kelemen Hunor, la Congresul UDMR: Credem in nevinovatia lui Marko Attila si suntem intru totul solidari cu el

Vineri, 17 Aprilie 2015, ora 18:29
2897 citiri
Kelemen Hunor, la Congresul UDMR: Credem in nevinovatia lui Marko Attila si suntem intru totul solidari cu el

Presedintele UDMR, Kelemen Hunor, a avertizat, vineri, ca pericolul renationalizarii este mai mare ca oricand in Romania si a transmis un mesaj de solidaritate cu deputatul Marko Attila, spunand ca Uniunea crede, in continuare, in nevinovatia acestuia.

"Am adoptat legi prin care am redobandit o parte considerabila a bunurilor care au apartinut comunitatii maghiare, de exemplu, padurile care au fost in proprietate colectiva si imobilele care au apartinut confesiunilor maghiare.

Dar pericolul renationalizarii este mai mare ca oricand. Romania s-a angajat sa restituie in natura bunurile confiscate in timpul dictaturii comuniste, iar in cazurile in care acest lucru nu este posibil, sa ofere compensatii banesti echitabile.

Insa, momentan, constatam ca persoanele care au aplicat cu buna credinta legea, sunt pedepsite, iar in cazul comisiilor de restituire se aplica principiul culpabilitatii colective. Sa fie clar, credem in continuare in nevinovatia lui Marko Attila si suntem intru totul solidari cu el. Marko Attila si-a desfasurat activitatea ani la randul in interesul comunitatii maghiare", a spus Kelemen.

Marko Attila sustine ca a fost condamnat pe nedrept in Romania si ca vrea o noua viata in Ungaria

Potrivit acestuia, UDMR s-a angajat sa sprijine lupta impotriva coruptiei, "dar nu poate nicidecum asista la formularea unor acuzatii ticluite sub acest pretext".

Kelemen: Cel mai important obiectiv al UDMR, asigurarea unui invatamant de calitate pentru tineri

Presedintele UDMR a mai spus ca cel mai important obiectiv al Uniunii este asigurarea unui invatamant de calitate pentru elevii maghiari, care sa asigure competitivitatea, iar predarea in maghiara nu mai ajunge, intrucat, desi exista multe scoli maghiare, nu pot fi sustinute.

Kelemen Hunor a declarat ca maghiarii nu pot sustine fiecare scoala si clasa, din motive demografice.

"Am fondat si construit scoli pentru a oferi fiecarui copil de etnie maghiara posibilitatea de a invata in limba materna. Dar astazi constatam ca, din motive demografice, nu putem sustine fiecare scoala si clasa, si numai o singura scoala cu predare in limba maghiara se claseaza printre primele 100 din tara", a spus Kelemen.

Liderul maghiar a adaugat ca predarea in limba materna nu mai este suficienta, obiectivul UDMR fiind asigurarea unui invatamant de calitate si transmiterea unor cunostinte care sa garanteze competitivitatea absolventilor.

"Am convingerea ca viitorul comunitatii noastre depinde de calitatea invatamantului de limba maghiara. Prin urmare, cel mai important obiectiv urmarit de UDMR este asigurarea unor cunostinte care sa garanteze competitivitatea tinerilor maghiari astfel incat parintii sa nu pregete sa-si inscrie copiii in scoli cu predare in limba maghiara", a spus Kelemen.

Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Fostul preşedinte Traian Băsescu afirmă că liderii celor două mari partide din România, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, nu se pot compara ”ca şi calibru” cu unii dintre predecesorii...
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Fostul preşedinte Traian Băsescu, naşul medicului Cătălin Cîrstoiu, este de părere că alegerea acestuia pentru a candida la Primăria generală a Capitalei cu susţinerea PSD şi PNL...
#Kelemen Hunor nevinovatie Marko Attila, #Kelemen Hunor Marko Attila, #Marko Attila deputat , #UDMR
Comentarii