Kelemen Hunor: Parlamentarii UDMR nu voteaza la motiunea de cenzura

Miercuri, 27 Iunie 2018, ora 10:03
11645 citiri
Kelemen Hunor: Parlamentarii UDMR nu voteaza la motiunea de cenzura
Foto: Arhiva Ziare.com

Parlamentarii UDMR vor lua parte la dezbaterea motiunii de cenzura impotriva Guvernului Dancila, dar la momentul votului vor parasi sala, a anuntat miercuri dimineata liderul UDMR, Kelemen Hunor.

"Am decis ca vom participa la dezbateri, pentru ca vom avea si noi ceva de spus, iar in momentul votului vom parasi sala. Nu vom fi in sala, vom fi absenti la vot", a spus liderul UDMR.

El a subliniat ca astfel "se va demonstra" ca coalitia PSD-ALDE are majoritate si fara UDMR, iar motiunea de cenzura nu va trece.

Kelemen Hunor a mai afirmat ca printr-o motiune de cenzura se poate schimba majoritatea parlamentara, dar pentru a se intampla acest lucru este nevoie de ceva mai mult decat "o critica mai mult sau mai putin coerenta".

"Motiunea de cenzura este un instrument esential in ceea ce priveste controlul Guvernului si chiar este mai mult - se poate schimba rezultatul alegerilor parlamentare, majoritatea parlamentara se poate schimba prin motiunea de cenzura, dar ca sa se intample acest lucru e nevoie de ceva mai mult decat o critica mai mult sau mai putin coerenta.

Trebuie si o viziune despre viitor, un lider, un program de guvernare, o lista de ministri cu care poti sa mergi in a doua clipa mai departe, ceea ce lipseste in acest moment", a adaugat presedintele UDMR.

UDMR are 30 de senatori si deputati.

Plenul reunit al Parlamentului dezbate si voteaza miercuri, de la ora 14:00, motiunea de cenzura initiata de PNL si sustinuta de USR si PMP impotriva Guvernul Dancila.

Votul va fi secret, exprimat cu bile, insa sansele Opozitiei de a trece motiunea sunt minime, in conditiile in care sunt necesare minimum 233 de voturi favorabile, iar cele trei partide au doar 155 de parlamentari.

Fata de cei 155 de parlamentari PNL - USR - PMP, de cealalta parte, coalitia de guvernare PSD-ALDE are 248 parlamentari, care nici ei nu vor participa la votul motiunii de cenzura.

Va invitam sa urmariti alaturi de noi, miercuri, incepand cu ora 14:00, cum se desfasoara dezbaterea motiunii de cenzura impotriva Guvernului Dancila si care va fi rezultatul votului.

Totodata, va vom tine la curent si cu desfasurarea protestului organizat in fata Parlamentului in ziua motiunii.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Vot interzis la locale pentru unii alegători cu domiciliul în străinătate. Decizia aparține Biroului Electoral Central
Vot interzis la locale pentru unii alegători cu domiciliul în străinătate. Decizia aparține Biroului Electoral Central
Alegătorii cu domiciliul în străinătate, care şi-au stabilit reşedinţa în ţară, începând cu data de 11 aprilie 2024, nu vor putea vota la alegerile pentru autorităţile administraţiei...
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
#UDMR vot motiune cenzura , #UDMR