Kelemen Hunor: PNL isi va pierde identitatea politica alaturi de PSD

Sambata, 29 Ianuarie 2011, ora 20:36
1492 citiri

Presedintele executiv al UDMR, Kelemen Hunor, a declarat sambata, la Bistrita, ca PNL ar fi trebuit sa se alature actualei coalitii guvernamentale, deoarece alaturi de PSD isi va pierde identitatea politica si doctrinara si nu se va mai putea situa pe esichierul de centru-dreapta al politicii romanesti.

"Dupa mine, PNL ar fi trebuit sa vina si ar trebui sa vina alaturi de aceasta coalitie sau ar trebui sa fie undeva in centrul-dreapta al esichierului politic. Eu vad un PNL in centrul-dreapta al esichierului politic si nu in zona de stanga. Dar nu este treaba mea ce decizie iau colegii din PNL.

La ora actuala nu stiu unde sunt, dar cand un partid liberal se apropie de un partid de stanga, eu nu vad nicio garantie sa ramana si nu are cum sa ramana in zona de centru-dreapta. Se apropie de un partid mare, de un partid important, de altfel, care are o viziune foarte diferita de viziunea PNL si probabil ca, din acest punct de vedere, tot timpul pierde care e mai mic si va ceda, va pierde identitatea politica, identitatea doctrinara", este de parere Kelemen.

Liderul UDMR spune ca Uniunea "nu a inchis usa dialogului" cu PNL si PSD si considera ca este important ca toate formatiunile politice sa mentina relatii colegiale in plan local si judetean.

"Noi avem dialog cu toata lumea, inclusiv cu domnul Ponta. Noi nu am inchis usa dialogului, noi am pastrat relatii colegiale in continuare cu toate partidele din Parlamentul Romaniei - vorbesc de PNL si PSD. Sigur, suntem noi acum in tabere diferite in ceea ce priveste pozitia in Parlament, ei sunt in opozitie, noi suntem in coalitia de guvernare, dar noi nu am inchis niciodata portile dialogului nici cu PNL, nici cu PSD. A

ceasta nu inseamna ca ne gandim la o reorientare, dar inseamna ca, in Parlament, asa cum si PDL discuta cu PNL si PSD pe anumite puncte sau proiecte politice, pe plan local, pe plan judetean, din acest punct de vedere este absolut normal sa discuti cu colegii din opozitie. Nu vad nimic rau in acest lucru", a declarat Kelemen Hunor.

In ceea ce priveste reprosurile aduse UDMR de catre presedintele PSD Victor Ponta, care considera ca Uniunea este la fel de responsabila ca PDL fata de situatia in care se afla Romania, presedintele executiv al UDMR sustine ca vinovati sunt cei de la PD-L si PSD, care in 2009 nu au avut curajul sa ia masurile de austeritate care se impuneau.

"Vom raspunde in fata electoratului"

"Vom raspunde in fata electoratului, nu a PSD. Daca PSD impreuna cu PD-L, in 2009, ar fi avut curajul sa ia deciziile pe care noi le-am luat in 2010 si care trebuia luate in 2009 - stia toata lumea, nu exista nicio banuiala, atunci de mult am fi depasit noi aceste crize structurale. Nu criza financiara, nu criza economica, fiindca acestea nu isi au sursa in Romania, nu de aici au plecat, nu noi am fost cei care au lansat aceasta criza financiara.

Dar criza structurala interna am fi depasit-o de mult daca, in 2009, cele doua partide mari, care aveau 70% in Parlament, ar fi avut curajul si responsabilitatea de a lua deciziile necesare. N-au luat aceste decizii, din aceasta cauza noi am pierdut un an. Din acest punct de vedere eu nu pot sa accept reprosurile din partea colegilor de la PSD. Ar trebui sa se uite in oglinda si apoi sa arate cu degetul spre altcineva", a mai spus liderul UDMR.

Kelemen Hunor participa sambata la Consiliul delegatilor judeteni ai UDMR Bistrita-Nasaud, unde comunitatea maghiara din acest judet va decide pe cine va sustine la sefia UDMR si cine vor fi delegatii prezenti la congresul de la Oradea de la sfarsitul lunii februarie.

Cătălin Drulă: ”Strategia PSD-PNL e să folosească "iepuri" acolo unde nu au candidați comuni”
Cătălin Drulă: ”Strategia PSD-PNL e să folosească "iepuri" acolo unde nu au candidați comuni”
Liderul USR, Cătălin Drulă, a declarat că strategia PSD şi PNL ar fi aceea de a folosi ”iepuri” în localităţile în care nu au candidaţi comuni pentru alegerile locale, astfel încât...
Lider PNL: ”Avem o alianţă cu PSD, dar partidul nu este în postura de vagon”
Lider PNL: ”Avem o alianţă cu PSD, dar partidul nu este în postura de vagon”
Secretarul general al PNL, Lucian Bode, a declarat duminică, 21 aprilie, că PNL nu este „vagon” în alianţa pe care o formează la guvernare şi la alegerile europarlamentare împreună cu...
#kelemen hunor, #alianta PSD PNL , #UDMR