Kelemen: UDMR prefera premier politic, decizia se ia in 2 saptamani

Marti, 15 Februarie 2011, ora 21:16
1145 citiri
Kelemen: UDMR prefera premier politic, decizia se ia in 2 saptamani
Foto:Arhiva

Liderul UDMR Kelemen Hunor a declarat, marti seara, ca, in cadrul discutiilor care au existat inclusiv cu Traian Basescu, s-a stabilit ca fiecare membru al Coalitiei sa evalueze guvernarea pentru ca o decizie sa se ia in doua saptamani, adaugand ca Uniunea prefera varianta unui premier politic.

"Au fost mai multe discutii, exista aproape permanent, a ramas ca fiecare face evaluarea despre guvernare, in primul rand PDL-ul, si in 10 zile, in doua saptamani pana in primele zile din martie, vom formula concluziile si vom lua o decizie. Nu s-a discutat de nume, cine ar fi premierul, s-a pus in discutie daca PD-L - asta trebuie sa clarifice - doreste sa mearga mai departe cu premierul Boc sau vin cu o alta solutie.

Noi am spus ca in aceasta perioada, de 10 zile, pana in Congresul UDMR avem o agenda plina si nu o putem schimba, dar imediat dupa Congres putem discuta si in functie de evaluarile lor, luam o decizie", a spus Kelemen, marti.

"La intrebarea daca un premier independent, fie el tehnocrat, ar fi o solutie, pozitia noastra este ca am prefera in continuare varianta premierului politic, fiind vorba de o coalitie politica e greu sa gasesti un tehnocrat care sa tina coalitia unita si care va asigura si sprijin parlamentar, inclusiv trecerea Guvernului prin Parlament, dar si sprijin parlamentar permanent.

Nu poate fi exclusa nici varianta - daca PD-L ajunge la concluzia ca vrea sa schimbe premierul - nu putem exclude in totalitate nici varianta unui premier tehnocrat, dar nu e de preferat, de preferat e om politic in functia de prim-ministru", a conchis el.

Presedintele Traian Basescu a sustinut marti, dupa intalnirea cu parlamentarii PD-L, ca este nevoie de relansarea increderii in Guvern, dar o decizie nu va fi luata inainte de Congresul UDMR, precizand ca varianta unui premier independent poate exista, dar e posibil sa nu fie sustinuta de Coalitie.

Presedintele Traian Basescu a catalogat marti drept "speculatii in afara realitatii" informatiile potrivit carora s-ar cauta inlocuitori pentru Emil Boc, afirmand ca nicio solutie nu va fi luata in discutie pana dupa terminarea alegerilor din UDMR.

"Sunt multe solutii de relansare a increderii si acestea pot fi gasite in primul rand de oamenii politici. In orice caz, speculatiile pe care le faceti, cu numiri de premieri, sunt in afara realitatii, pentru ca nimic nu se va lua in discutie la nivelul Coalitiei ca solutie de relansare a increderii in Guvern pana dupa ce se termina alegerile din UDMR", a raspuns Basescu.

Intrebat despre varianta unui premier independent, Basescu a raspuns: "Poate fi o solutie, nu cred ca in coalitie va fi o sustinere pentru aceasta idee".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#UDMR schimbare premier Boc, #Kelemen Hunor schimbare Boc , #UDMR