Revista Presei: Avertisment pentru PDL din partea lui Hunor Kelemen

Luni, 27 Iunie 2011, ora 08:01
2977 citiri
Revista Presei: Avertisment pentru PDL din partea lui Hunor Kelemen
Foto: Atitudini.wordpress

Kelemen Hunor, liderul UDMR, a dat un avertisment democrat-liberalilor, dupa ce a refuzat planul de reorganizare teritoriala propus de PDL. Kelemen Hunor sustine ca reorganizarea teritoriala trebuie amanata, "pentru a salva Coalitia", scrie presa de luni.

UDMR nu accepta nici unul din cele doua proiecte de reorganizare administrativa a Romaniei, nici cel cu opt regiuni, dar nici cel care presupune opt regiuni, plus Harghita si Covasna, arata "Romania Libera".

Anuntul facut de liderul UDMR face Opozitia sa rasufle usurata, liderul PSD, Victor Ponta, sustinand ca decizia UDMR de a se opune reorganizarii teritoriale a fost una "corecta si rationala", scrie "Evenimentul Zilei".

La randul sau, fostul consilier al presedintelui Basescu, in prezent ministru al Muncii, Sebastian Lazaroiu, da un avertisment: reorganizarea teritoriala se va face oricum inainte de alegerile din 2012, scrie "Adevarul".

Romania Libera: Avertisment pentru PDL din partea lui Hunor Kelemen

UDMR nu accepta nici unul din cele doua proiecte de reorganizare administrativa a Romaniei si, prin urmare, acest subiect ar trebui scos de pe ordinea de zi a actualei coalitii guvernamentale, este de parere presedintele UDMR, ministrul Culturii, Hunor Kelemen.

"Decizia noastra sau pozitia noastra referitoare la ultimele propuneri privind reforma administrativa si asa-zisa regionalizare: noi, dupa consultarile cu organizatiile teritoriale, am ajuns la concluzia ca nu putem sustine varianta transformarii celor opt regiuni de dezvoltare in opt judete, nici varianta 'opt plus doi'.

Trebuie sa amanam reorganizarea administrativa, daca dorim sa salvam Coalitia", a spus Kelemen in cadrul sedintei Consiliului Reprezentantilor Unionali (CRU), unde a atras atentia ca o criza politica ar afecta credibilitatea Romaniei pe plan extern, arata Romania Libera.

Evenimentul Zilei: USL saluta decizia UDMR privind regionalizarea

USL a salutat decizia UDMR privind respingerea ofertei presedintelui Traian Basescu privind regionalizarea, 8 judete plus Harghita si Covasna, si amanarea reorganizarii Romaniei.

"Sunt bucuros ca 80% dintre romani vor sa-si salveze judetele si am aflat ieri ca si 80% dintre maghiari vor asta ", a declarat Victor Ponta, potrivit Evenimentul Zilei.

Adevarul: Lazaroiu - Regionalizarea se va face oricum inainte de 2012

Bucuria lui Victor Ponta nu a durat insa mult. Sebastian Lazaroiu, ministrul Muncii, afirma ca proiectul de reorganizare administrativ-teritoriala se va mentine si se va face inainte de alegerile locale din 2012.

In plus, Lazaroiu sustine ca PDL trebuie sa puna pe masa subiectul descentralizarii, dupa care sa negocieze cu UDMR din nou reorganizarea judetelor.

"Se poate incepe cu a doua componenta, cu cea a descentralizarii. Nimeni nu s-a opus descentralizarii. UDMR spune asta din 1990: vrem autonomie locala,vrem autoritate la primarii. UDMR e campionul descentralizatrii. Ei au fost injurati de toti romanii ca vor descentralizare, pentru ca s-a pus problema emotional, s-a vorbit de Tinutul Secuiesc", a declarat Lazaroiu, potrivit Adevarul.

(L.S.)

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

UDMR propune "Ziua de Curăţenie Naţională". Când ar avea loc noua inițiativă dedicată protecției mediului
UDMR propune "Ziua de Curăţenie Naţională". Când ar avea loc noua inițiativă dedicată protecției mediului
A treia zi de sâmbătă din luna septembrie ar putea deveni „Ziua de Curăţenie Naţională”, potrivit unui proiect de lege al UDMR depus la Parlament, având ca scop principal creşterea...
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
#kelemen hunor, #UDMR, #Kelemen avertisment PDL , #UDMR