UDMR ii trimite in Guvern pe Marko Bela, Kelemen Hunor, Cseke Attila si Laszlo Borbely

Vineri, 18 Decembrie 2009, ora 13:54
4291 citiri
UDMR ii trimite in Guvern pe Marko Bela, Kelemen Hunor, Cseke Attila si Laszlo Borbely

Conducerea UDMR a decis ca portofoliile Culturii, Sanatatii si Mediului, obtinute de Uniune in urma negocierilor politice sa fie preluate de Kelemen Hunor, Cseke Attila, respectiv Laszlo Borbely, in timp ce vicepremier va fi presedintele Uniunii Marko Bela.

Potrivit unor surse din interiorul UDMR, conducerea operativa a decis ca presedintele Uniunii Marko Bela sa ocupe functia de vicepremier (post detinut si in cadrul guvernarii Tariceanu).

De asemenea, presedintele executiv al UDMR Kelemen Hunor va prelua portofoliul Culturii, senatorul Uniunii Cseke Attila pe cel al Sanatatii, iar Laszlo Borbely pe cel al Mediului. UDMR ar fi preferat ministerul Dezvoltarii Regionale, insa maghiarilor li s-a transmis ca acesta va fi alocat Elenei Udrea, ministerul urmand sa aiba si o componenta de turism.

De altfel, liderii Uniunii au precizat ca, din punctul lor de vedere, portofoliile mentionate nu se vor schimba.

La ora transmiterii acestei stiri, Consiliul Reprezentantilor Unionali s-a intrunit la Targu Mures, pentru a valida intrarea la guvernare a UDMR.

Alocarea unor ministere catre UDMR a creat anumite nemultumiri printre pedelisti. Vicepresedintele PDL, Cezar Preda, a solicitat vineri conducerii partidului ca, in cursul negocierilor pentru formarea noului Guvern, sa nu renunte la Ministerul Culturii in favoarea UDMR, fapt care ar constitui o greseala pe care PDL ar urma sa o deconteze pe termen mediu si lung. De asemenea, unii pedelisti ar fi dorit ministerul Mediului pentru Sulfina Barbu.

Viitorul Cabinet va avea o singura functie de vicepremier si cu trei-patru ministere mai putin decat Guvernul PDL-PSD, care avea 19 portofolii, a declarat joi premierul desemnat Emil Boc.

Surse democrat-liberale au declarat joi pentru NewsIn ca schema noului Guvern ii include pe aproape toti liderii importanti ai PDL care au fost ministri si in Guvernul precedent. In urma discutiilor despre formarea noului Cabinet Boc, Vasile Blaga ar urma sa preia Ministerul Administratiei si Internelor, in timp ce Radu Berceanu isi pastreaza portofoliul de la Transporturi, iar Adriean Videanu va fi in continuare ministrul Economiei.

Catalin Predoiu va asigura in continuare gestionarea Justitiei. La Externe au intrat in discutie mai multe nume - Bogdan Aurescu, Sever Voinescu, sau actualul ambasador al Romaniei la Paris, Teodor Baconsky.

Pentru Ministerul de Finante, va fi nominalizat Sebastian Vladescu, pentru Agricultura, varianta de lucru actuala este Valeriu Tabara, in timp ce Mihai Seitan este aproape cert viitorul ministru al Muncii. Independentul Gabriel Oprea este luat in calcul pentru Ministerul Apararii. Daniel Funeriu este cotat cu sase la Educatie, insa in carti pentru acest post a mai fost vehiculat numele lui Mircea Miclea

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

UDMR propune "Ziua de Curăţenie Naţională". Când ar avea loc noua inițiativă dedicată protecției mediului
UDMR propune "Ziua de Curăţenie Naţională". Când ar avea loc noua inițiativă dedicată protecției mediului
A treia zi de sâmbătă din luna septembrie ar putea deveni „Ziua de Curăţenie Naţională”, potrivit unui proiect de lege al UDMR depus la Parlament, având ca scop principal creşterea...
Gabriela Firea jubilează: Situația lui Cătălin Cîrstoiu va fi discutată în coaliție
Gabriela Firea jubilează: Situația lui Cătălin Cîrstoiu va fi discutată în coaliție
Preşedinta PSD Bucureşti, Gabriela Firea, a declarat joi, 18 aprilie, că situaţia candidatului susţinut de PSD şi PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, ar urma să fie discutată...
#Marko Cseke Borbely Kelemen, #membrii UDMR ministri Guvern , #UDMR
Comentarii
Poza cetatean_revoltat_apolitic
cetatean_revoltat_apolitic
rank 2
o alianta adevarat , in scurt timp aceste partide P.D.-L. si U.D.M.R. - vor fi un CRAC mic al ROMANIEI ...
Poza gelu_e_Tembel
gelu_e_Tembel
rank 1