UDMR nu participa la votul motiunii de cenzura. Kelemen ii raspunde lui Basescu: Ne-a cersit votul de 2 ori

Marti, 20 Iunie 2017, ora 14:31
7565 citiri
UDMR nu participa la votul motiunii de cenzura. Kelemen ii raspunde lui Basescu: Ne-a cersit votul de 2 ori
Foto: captura video Realitatea TV

UDMR a decis sa nu participe la plenul reunit in care va fi votata motiunea de cenzura, a anuntat, marti, presedintele Uniunii, Kelemen Hunor, dupa o sedinta a partidului.

"In unanimitate, cu colegii mei am decis sa nu participam la vot. Nu vom sta in sala. Am avut mai multe discutii, de la formarea Guvernului. Deci nu am discutat de ieri sau de alaltaieri. Vom continua discutiile si maine si poimaine. De fiecare data, am discutat proiecte in mod transparent. Niciodata nu am cerut ceva ce nu are corespondenta in Europa.

Nu vom cere altceva decat ceea ce este de bun simt. Vom sustine, in primul rand, interesele comunitatile noastre si interesele societatii romanesti. (...) Nimeni nu a facut niciun pas inapoi. Este o abordare gresita ca cineva a facut un pas inapoi. Au fost discutii extrem de sincere si de corecte, nimeni nu s-a certat cu nimeni", a sustinut Kelemen ca s-au intamplat lucrurile, precizand ca nu au fost "negocieri" cu PSD, ci "discutii".

Urmareste LIVE evolutiile de marti ale crizei politice si afla ce va face PSD dupa ce a pierdut sprijinul UDMR

Intrebat daca acest lucru inseamna ca UDMR se pozitioneaza in tabara Grindeanu, liderul Uniunii a negat.

"UDMR nu se pozitioneaza in nicio tabara. Nu voteaza nici cu Grindeanu, nici cu Dragnea. Nu am avut negocieri cu nimeni, am avut discutii. Este o diferenta uriasa. Nu ne-a convins nicio tabara, fiindca nu ne asezam pe partea nimanui.

(...) Am pus intrebarea ce vom face, fiecare a zis ce avea de spus si am votat cum ne vom comporta. Si, daca asa am votat, asta este constiinta celor din grupurile reunite. Nimeni nu a fortat pe nimeni. (...) Nu ne amestecam in treburile interne ale unui partid", a mai spus Kelemen Hunor.

Liderul UDMR, Kelemen Hunor, l-a atacat dur pe Traian Basescu, despre care a sustinut ca "a cersit voturile maghiarilor".

"Am vazut ca extremistii de serviciu s-au activat, dar este treaba lor. Nu este cazul sa ne certam cu nimeni, nici macar cu dl Basescu", a spus Kelemen, dupa care a adaugat, totusi, ca ar avea ceva de precizat fata de fostul presedinte.

"Traian Basescu a facut niste acuzatii absolut inacceptabile ca un sef de stat care a distrus Romania, in 10 ani, care a cersit voturile secuilor, maghiarilor, de doua ori. Este un om iresponsabil. Daca faci asa ceva - ca ziarist, un politician oarecare -, nu zic nimic, dar ca un fost sef al statului...", a subliniat Kelemen Hunor.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#Kelemen Hunor UDMR motiune cenzura Dragnea, #UDMR negocieri maghiari PSD Dragnea , #UDMR