UDMR reorganizeaza filialele cu rezultate slabe la alegeri

Duminica, 01 Iulie 2012, ora 22:50
1197 citiri
UDMR reorganizeaza filialele cu rezultate slabe la alegeri

Consiliul Reprezentantilor Unionali a decis, duminica, reorganizarea filialei UDMR din Targu Mures, presedintele Uniunii, Kelemen Hunor, declarand ulterior presei ca vor fi reorganizate si alte filiale care au avut rezultate slabe la alegerile locale.

Consiliul Reprezentantilor Unionali a decis, duminica, la Targu Mures, ca filiala UDMR din municipiu va fi reorganizata.

Presedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat ulterior presei ca reorganizarea declansata de CRU in ceea ce priveste filiala UDMR din Targu Mures va avea loc pana in septembrie, el precizand ca acesteia ii vor urma si alte organizatii cu rezultate slabe.

"La Targu Mures, conducerea organizatiei a fost de acord cu reorganizarea structurilor noastre din municipiul Targu Mures si asta am acceptat, am votat astazi ( duminica - n.r.) in CRU, conform statutului nostru. Urmeaza sa fie facuta aceasta reorganizare pana in septembrie. Si vor fi si alte organizatii. Se reorganizeaza, acesta este termenul folosit in statutul nostru.

Nu decid eu. In acest moment am luat o singura decizie - reorganizam, fiindca nici rezultatele, nici campania, nici ce s-a intamplat in cei patru ani nu a fost in folosul comunitatii maghiare. Au fost foarte multe greseli si, acolo unde lucrurile nu merg, eu sunt adeptul reformei si adeptul schimbarilor necesare", a spus Kelemen Hunor.

El a aratat ca vicepresedintele politic al UDMR, Borbely Laszlo, urmeaza sa prezinte comisia de cinci persoane care se va ocupa de reorganizarea filialei UDMR din Targu Mures in urmatoarea perioada.

"Maine ( luni - n.r.) va fi o sedinta la Targu Mures unde aceste decizii vor fi continuate, fiindca nu luam noi decizia in CRU, noi doar declansam reorganizarea respectiva", a spus Kelemen Hunor.

El a adaugat ca, la alegerile locale, 86 la suta din voturile comunitatii maghiare s-au indreptat catre UDMR, ceea ce dovedeste ca oferta Uniunii - candidatii si programele propuse - a fost credibila.

Kelemen a spus ca, desi UDMR a primit 86 la suta din aceste voturi, alesii sai au "responsabilitate suta la suta" si ca vor trebui luate decizii in ceea ce priveste organizatiile Uniunii care au obtinut rezultate mai slabe.

In alta ordine de idei, el a sustinut ca daca UDMR il prezenta drept candidat la Primaria Targu Mures pe senatorul Frunda Gyorgy cu un an mai devreme, "sansele lui erau mai mari".

"El oricum a obtinut atatea voturi cate a primit si in 2008, la alegerile parlamentare. Dar atunci a insemnat 48 la suta (din total), acum - 38 la suta, mobilizarea electoratului a fost mai mare", a spus Kelemen, adaugand ca si inscrierea in cursa electorala a inca doi candidati care au obtinut voturi de la maghiari a fost neasteptata.

Potrivit datelor furnizate de reprezentantii Biroului Electoral de Circumscriptie numarul 1 Targu Mures, candidatul Aliantei pentru Mures (ApMS - formata din PDL, UNPR si PER), Dorin Florea, a obtinut 38.757 de voturi (50,07 la suta din voturile valabil exprimate), impunandu-se in fata principalului sau contracandidat, Gyorgy Frunda (UDMR), care a primit 28.837 de voturi (37,26 la suta).

Ciolacu anunță că întrerupe orice comunicare cu Piedone: "Îi urez succes"
Ciolacu anunță că întrerupe orice comunicare cu Piedone: "Îi urez succes"
Marcel Ciolacu a tăiat orice cale de comunicare cu Cristian Popescu Piedone. Președintele PSD a declarat joi, 25 aprilie, că nu va mai exista niciun dialog și nicio ofertă pentru Piedone....
Președintele PSD Sector 1 o vede pe Clotilde Armand la pușcărie: ”Și-a dat bani necuveniţi tocmai din bugetul unui proiect anticorupţie”
Președintele PSD Sector 1 o vede pe Clotilde Armand la pușcărie: ”Și-a dat bani necuveniţi tocmai din bugetul unui proiect anticorupţie”
Preşedintele PSD Sector 1, Petre Florin Manole, a transmis joi, 25 aprilie, că primărița Clotilde Armand are „un drum scurt și previzibil de când a fost prinsă cu mâna-n bugetul local”....
#UDMR rezultate alegeri locale 2012, #UDMR Targu Mures locale 2012, #reorganziare filiale UDMR Kelemen Hunor , #UDMR