UDMR ridica tonul? Avertisment pentru "cei care cred ca maghiarimea trebuie sa stea in pozitia ghiocelului"

Luni, 07 Noiembrie 2016, ora 21:48
9427 citiri
UDMR ridica tonul? Avertisment pentru "cei care cred ca maghiarimea trebuie sa stea in pozitia ghiocelului"
Foto: Facebook/UDMR

Kelemen Hunor a comentat, luni, declaratia lui Liviu Dragnea, care a spus ca si-a pierdut feng shui-ul, dupa ce liderul UDMR a spus ca maghiarii nu pot sarbatori implinirea a 100 de ani de la Unire, deoarece acel moment a insemnat "o infrangere" pentru ei.

Liderul UDMR a transmis, luni, ca daca Dragnea si-a pierdut "feng shui-ul" dupa declaratia sa referitoare la Unirea din 1918, "poate vor mai aparea niste lucruri care il vor dezechilibra putin".

"Liviu Dragnea si-a pierdut feng-shui-ul, poate vor mai aparea niste lucruri care-l vor dezechilibra putin pe Liviu Dragnea si vom afla ca si el este un om sensibil. O sa incercam sa spunem lucruri cu care putem sa refacem echilibrul oamenilor care cred ca maghiarimea din Transilvania trebuie sa stea in pozitia ghiocelului. Dar nu o sa fim noi in pozitia ghiocelului pentru ca nu este un lucru bun, este o pozitie catastrofala, dezavantajoasa", a sustinut Kelemen Hunor, potrivit traducerii oficiale.

Liderul UDMR a amintit de cativa politicieni maghiari care au fost in vizorul autoritatilor pentru probleme penale, adaugand ca "nu o sa stam in pozitia ghiocelului".

"S-au facut o multime de acuzatii, primarul Antal Arpad de exemplu, sau la Miercurea Ciuc. Data trecuta s-a intamplat cu Horvath Anna ceea ce s-a intamplat, acum suntem la Targu Mures, in judetul Mures, si lor putem sa le transmitem mesajul ca nu o stam in pozitia ghiocelului", a spus Kelemen Hunor.

Acesta a subliniat ca Uniunea nu va fi interesata de 'problemele estetice in politica', nu va da inapoi, ci va merge inainte, indiferent cati 'vor fi scosi din peisaj'.

"Daca cineva va fi scos din peisaj, vor fi 100 care vor pasi in locul acelei persoane si care continua munca pe care am inceput-o", a sustinut Kelemen Hunor.

Limba maghiara sa fie recunoscuta ca a doua limba oficiala

Liderul UDMR a spus ca, pe data de 11 decembrie, maghiarii pot arata ca sunt o comunitate puternica si ca, dupa 100 de ani "de cand Romania este casa noastra si casa noastra", au ramas o comunitate, care nu doreste o fericire individuala, ci impreuna.

"Nu vrem sa fim fericiti individual ci impreuna, ca si o comunitate. Putem sa aratam ca exista 1,3 milioane de oameni aici, care au vointa si scopuri si vor sa ramana o comunitate maghiara puternica. In ciuda tuturor incercarilor de asimilare, inca suntem aici (...) Din Partium pana in Brasov pornim cu niste candidati al caror program ne poate reda increderea in politicianul maghiar din Transilvania. Valorile transilvanene, in 100 de ani, au fost pastrate, de la Adunarea generala de la Turda, inainte ca in Anglia sa fie adoptata Carta despre libertatea de confesiune", a afirmat acesta.

Kelemen a mai subliniat ca UDMR are solutii pentru maghiarii din Transilvania, ca limba maghiara trebuie recunoscuta ca o a doua limba oficiala regionala, iar promisiunile facute "trebuie ridicate la rang de lege".

Amintim ca duminica Kelemen Hunor a spus ca maghiarii nu pot sarbatori implinirea a 100 de ani de la Unire deoarece acel moment a insemnat "o infrangere" pentru ei, li s-a promis "egalitate in fata instantelor si folosirea limbii materne" si nu isi doresc decat ca aceste promisiuni sa fie asumate.

In replica, Dragnea a transmis ca afirmatiile lui Kelemen Hunor i-au stricat feng shui-ul si a considerat ca liderul UDMR s-a inscris intr-un registru care parca i-ar apartine lui Tokes Laszlo.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#Hunor unire Dragnea fengshui, #Hunor unire Dragnea, #machiar sarbatorire unire , #UDMR