Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

UDMR sesiseaza BEC, dupa aparitia unor pliante anti-Iohannis, in limba maghiara

Miercuri, 12 Noiembrie 2014, ora 13:39
3541 citiri
UDMR sesiseaza BEC, dupa aparitia unor pliante anti-Iohannis, in limba maghiara
Foto: Arhiva

UDMR sesizeaza BEC dupa aparitia, in cutiile postale ale unor persoane din Harghita, Covasna si Mures, a unor pliante in limba maghiara, potrivit carora liderii Uniunii, Kelemen Hunor si Marko Bela, nu il sustin pe candidatul ACL la prezidentiale.

Presedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, miercuri, ca formatiunea pe care o reprezinta nu are nicio legatura cu aceste pliante si se delimiteaza ferm de astfel de "dezinformari si manipulari".

Desi este la guvernare, UDMR nu-l sustine pe Ponta. Vezi de ce (Video)

"Miercuri am fost avertizati de la Posta din Mures, Covasna si Harghita ca au aparut pliante in numar foarte mare in care apar poza mea si poza lui Marko Bela si mesajul in limba maghiara potrivit caruia noi nu il sprijinim pe Klaus Iohannis. Nu avem nicio legatura cu acest pliant. Depunem sesizare la BEC, la Politie si la birourile electorale din cele trei judete", a declarat Kelemen Hunor.

El a precizat ca pe pliante nu scrie cine a comandat si cine a tiparit aceste pliante, asa cum spune legea.

"Este vorba de o manipulare ordinara"

"Nu ne-am dat acordul ca imaginea noastra sa fie folosita in aceasta campanie. Ne delimitam ferm de astfel de dezinformari si manipulari. Cei care au facut acest lucru au facut o greseala capitala, uriasa", a mai aratat presedintele UDMR.

Potrivit acestuia, din informatiile sale, pliantele respective au fost livrate de Posta Romana, astfel incat "Posta a primit de la cineva pliantele, cineva a facut aceasta comanda, cineva plateste aceste pliante duse de postasi in cutii postale".

"Noi incercam sa oprim acest lucru si prin Posta Romana. Ne delimitam de acest mesaj, de acest mijloc de campanie si de aceasta manipulare ordinara", a mai afirmat Kelemen Hunor.

UDMR a anuntat, saptamana trecuta, ca lasa la latitudinea membrilor comunitatii maghiare sa voteze conform convingerilor lor in cel de-al doilea tur al alegerilor prezidentiale.

Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat miercuri, 24 aprilie, o hotărâre prin care permite desființarea unei alianțe electorale până la data de 26 aprilie,astfel că PSD și PNL vor putea...
#UDMR sesizare BEC afise, #pliante electorale limba maghiara, #Klemen Hunor pliante electorale , #UDMR
Comentarii