Primarul din Targoviste ameninta ca da in judecata KFC, dupa o reclama filmata in Turnul Chindiei: E ofensator si revoltator! (Video)

Joi, 22 Iunie 2017, ora 19:56
8725 citiri
Primarul din Targoviste ameninta ca da in judecata KFC, dupa o reclama filmata in Turnul Chindiei: E ofensator si revoltator! (Video)
Foto: Captura video YouTube

Cristian Stan, primarul orasului Targoviste, a transmis o scrisoare deschisa KFC, dupa ce pe YouTube a fost postata o reclama in care un barbat gol se arunca din Turnul Chindiei.

Edilul considera reclama, care este difuzata in Germania, una "ofensatoare si revoltatoare" pentru orasul Targoviste. Cere retragerea ei si ameninta compania cu instanta.

In clipul la care face referire primarul, postat pe YouTube in 6 iunie, moment din care a strans aproape 30.000 de vizualizari, apare un barbat mic de statura, gol, care se arunca din Turnul Chindiei. Jos il asteapta o multime, ce pare ca-l prinde intr-o galeata. La final sunt infatisate niste produse KFC.

"Am fost neplacut surprins sa urmaresc clipul publicitar pe care compania dumneavoastra l-a filmat in municipiul Targoviste, in cadrul Complexului National Muzeal Curtea Domneasca, langa Turnul Chindiei.

Consider ca filmarea si expunerea sunt de natura sa maculeze una dintre emblemele de secole ale orasului, punct de referinta pentru comunitate, iubit si respectat de targovisteni, de romani si nu numai.

Ceea ce ati facut dumneavoastra este, in egala masura, ofensator si revoltator, iar comunitatea noastra a reactionat in consecinta, dezaproband masiv initiativa", se arata in scrisoarea deschisa, postata pe Facebook, a primarului Cristian Stan, "nascut si crescut in fosta Cetate de Scaun a Tarii Romanesti".

"Nu stiu cine va sunt sfatuitorii, publicitarii, agentii din spatele acestei idei, dar ea este una total nefericita. Orasul nostru traieste si respira cultura si istorie prin toate asezamintele si monumentele sale. A fost Capitala Tarii Romanesti pentru mai bine de trei secole. Ar fi trebuit sa va documentati inainte sa produceti un clip atat de controversat", continua primarul.

In final, edilul cere oprirea difuzarii spotului si arata ca ar putea actiona in judecata compania: "Acest mesaj este unul de indignare fata de modul neprofesionist in care ati tratat municipiul Targoviste. Consider ca este imperios necesar sa opriti difuzarea spotului care prejudiciaza imaginea orasului nostru si sa reconsiderati modul in care va raportati la aceasta comunitate si la valorile sale pe viitor.

Ne rezervam dreptul de solicita instantei competente repararea prejudiciului de imagine pe care compania dumneavoastra l-a produs comunitatii noastre".

In scurt timp a reactionat si Complexul National Muzeal Curtea Domneasca, care a permis filmarea in Turnul Chindiei. Acesta a transmis ca nu a stiut cum va arata la final clipul si ca au fost incalcate prevederile contractului semnat.

"Complexul National Muzeal Curtea Domneasca se delimiteaza de orice actiune menita sa aduca prejudicii de imagine ansamblului monumental. Spotul publicitar in cauza este un material realizat post - productie, cu precizarea ca managerul CNMCD nu a fost in niciun moment instiintat cu privire la continutul final al spotului, fiind astfel incalcate prevederile contractului de inchiriere spatii, in baza carora echipa de filmarea prezenta la Targoviste avea obligatia sa nu aduca prejudicii de imagine monumentului istoric", se afirma intr-un comunicat al institutiei.

Muzeul atrage atentia si ca, daca se analizeaza imaginile, se poate observa ca nu sunt cele autentice, pentru care se obtinuse permisiunea de a filma, spotul fiind "montat in studio".

"Mai mult decat atat, filmarea denota cu certitudine faptul ca spotul a fost unul prefabricat, montat in studio, fapt ce a condus la periclitarea imaginii CNMCD.

Urmare a aparitiei acestor imagini, conducerea CNMCD a solicitat firmei de productie publicitara, responsabila de continutul materialului, clarificarea tuturor aspectelor care au provocat intreaga situatie mai sus-mentionata. In baza raspunsului ce urmeaza a fi primit, CNMCD va actiona in consecinta", se arata in comunicat.

Pagina de Media observa ca acelasi personaj care apare in clipul controversat poate fi vazut, in aceasta perioada, si intr-o reclama ING.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cum se compară prețurile carburanților din România cu cele din restul țărilor Uniunii Europene
Cum se compară prețurile carburanților din România cu cele din restul țărilor Uniunii Europene
Benzinăriile afișează prețuri mai mari la combustibil începând de vineri, 19 aprilie. Prețurile ridicate pentru benzină și motorină au reprezentat motive de dezbatere și au fost, în...
Samsung se află în plin proces de dezvoltare a unui nou chipset: Exynos 2500
Samsung se află în plin proces de dezvoltare a unui nou chipset: Exynos 2500
Samsung se află în plin proces de dezvoltare a unui nou chipset, Exynos 2500, care promite să fie o versiune îmbunătățită a modelului actual, Exynos 2400. Noul procesor este proiectat...
#reclama KFC Targoviste, #primar Targoviste reclama KFC, #reclama KFC Targoviste proces, #KFC filmat reclama Romania , #Romania