KFC, acuzat ca distruge padurea tropicala si tigrul din Sumatra

Miercuri, 30 Mai 2012, ora 21:53
4121 citiri
KFC, acuzat ca distruge padurea tropicala si tigrul din Sumatra
Foto: The Sun

Producatorul de fast-food KFC a fost acuzat, miercuri, de catre organizatia ecologista Greenpeace, ca foloseste lemn din padurile ecuatoriale indoneziene pentru cutiile in care ambaleaza alimentele.

Potrivit organizatiei ecologiste, KFC pune in pericol, prin aceasta actiune, habitatul tigrului din Sumatra, informeaza agentia AFP.

Astfel, Greenpeace acuza KFC ca foloseste copacii din padurea tropicala indoneziana pentru a produce ambalajele de carton folosite pentru a impacheta puiul si cartofii prajiti pe care ii comercializeaza.

Grupul ecologist cere ca producatorul de fast-food sa rezilieze contractul cu compania Asia Pulp & Paper (APP), care este descris drept "distrugatorul notoriu de padure" al tarii.

"KFC si compania Yum! au legatura cu aceasta distrugere, prin intermediul hartiilor APP pentru impachetat. Oamenii din Indonezia nu ar trebui sa fie fortati sa aleaga intre protejarea tigrilor si mancatul de la KFC", se arata intr-un comunicat al Greenpeace din Asia de sud-est.

KFC este unul dintre cele mai populare marci de fast-food din Indonezia, cu mai mult de 400 de restaurante in aceasta tara.

Defrisarile sunt responsabile pentru 70% din emisiile de carbon din Indonezia - al treilea emitator de gaze de acest fel din lume, potrivit datelor ONU. Numarul estimat al tigrilor de Sumatra ramasi in intreaga lume variaza intre 300 si 400. Cativa dintre ei mor in fiecare an, din cauza capcanelor, braconajului si altor activitati ale oamenilor.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Motivul pentru ca unii utilizatori vor evita achiziționarea noului Huawei Pura 70
Motivul pentru ca unii utilizatori vor evita achiziționarea noului Huawei Pura 70
Săptămâna trecută, Huawei a lansat seria Pura 70, care a înregistrat vânzări impresionante pe piața din China. Cu toate acestea, perspectivele pentru piețele occidentale sunt mai...
O multinațională germană inaugurează un nou birou în România, după ce a anunțat concedieri la nivel global
O multinațională germană inaugurează un nou birou în România, după ce a anunțat concedieri la nivel global
Compania multinațională de inginerie Bosch a inaugurat marți, 23 aprilie, cel de-al doilea birou din Cluj-Napoca, în cadrul centrului său de inginerie. La nivel de grup, Bosch a anunțat, la...
#KFC paduri Indonezia, #KFC acuzat distrugere paduri, #KFC distrugere paduri Sumatra, #cutii KFC distrugere paduri , #stiri KFC