Alegeri prezidentiale: Lansarea lui Iohannis de la Guvern, in imagini (Galerie foto)

Sambata, 27 Septembrie 2014, ora 17:08
12094 citiri
Alegeri prezidentiale: Lansarea lui Iohannis de la Guvern, in imagini (Galerie foto)
Foto: Ziare.com/Constantin Nicolae

Zeci de mii de sustinatori ai lui Klaus Iohannis, candidatul ACL la alegerile prezidentiale, au venit sambata din toate colturile tarii pentru a participa la festivitatea de lansare a acestuia in cursa electorala. Marele absent a fost Crin Antonescu.

PNL si PDL au decis sa organizeze acest eveniment in fata Guvernului, pentru a transmite mesajul ca Iohannis este candidatul Opozitiei, cel mai vehement contestatar al premierului Victor Ponta.

Iohannis si-a lansat candidatura: Romania sa devina tara lucrului bine facut!

Circulatia in zona a fost blocata timp de mai multe ore, fiind deviata pe strazi laturalnice, pentru ca sustinatorii lui Klaus Iohannis sa se poata manifesta in liniste.

Liderii PNL si PDL au venit impreuna, de la sediul central din Aleea Modrogan, si au urcat impreuna pe scena, pentru a da un semnal de unitate.

Au fost prezenti parlamentarii si europarlamentarii PDL si PNL, primari si presedinti de consilii judetene, precum si secretarul general al PPE. Co-presedintele ACL Vasile Blaga s-a afisat umar la umar cu Klaus Iohannis.

Primarul PDL al Aradului, Gheorghe Falca, a indemnat la vot. "In 1990 am ratat, am ales basca (Iliescu, n.red), in loc sa alegem papionul", a mai spus Falca, sustinand ca astazi avem sansa sa ne reparam greseala, si sa votam pentru "Romania lucrului bine facut", adica pe Iohannis, nu pe Ponta.

La randul sau, prim-vicepresedintele PDL Mihai Razvan Ungureanu a declarat ca Iohannis este "presedintele pe care il asteptam de 25 de ani". "Vrem un presedinte care sa reprezinte tot ce inseamna elita, Romania sa fie condusa de oameni competenti, oameni cinstiti", a subliniat el.

Fostul presedinte al Fortei Civice l-a salutat calduros pe actualul sau sef de partid, Vasile Blaga, starnind admiratia doamnelor din PDL, Raluca Turcan, Anca Boagiu si Andreea Paul.

Unul dintre cele mai razboinice discursuri a fost tinut de vicepresedintele PNL Ludovic Orban, care a sustinut ca pesedistilor le este frica de rezultatul alegerilor.

"Le este frica de toti cei care gandesc liber, de toti oamenii de caracter, pentru ca suntem mult mai multi decat ei, le este frica pentru ca nimeni din lumea civilizata nu ii sprijina, pentru ca nu pot sa sprijine minciuna, coruptia, santajul. Le e frica pentru ca vor pierde alegerile prezidentiale! Astazi pornim batalia pentru Romania, sunteti prima linie a acestei batalii Aratati-le ca in romani nu a murit credinta, bunul simt, decenta, dragostea fata de semeni. Klaus Iohannis, victorie!", a spus el.

Si Catalin Predoiu, prim-vicepresedintele PDL care a pierdut nominalizarea de candidat la presedintie in fata lui Iohannis, si-a aratat sprijinul pentru acesta, cerandu-le celor prezenti sa voteze impotriva reegimului Ponta, care inseamna "minciuna, hotie, aroganta, dispret, somaj, recesiune, taxe, coruptie".

Discursurile liderilor politici au fost aplaudate de miile de participanti prezenti la miting, care au fluturat steaguri si au agitat pancarte prin care au transmis fie sustinerea fata de candidatul favorit, fie mesaje de dezaprobare fata de contracandidatul PSD.

Liderul PDL, Vasile Blaga, a vorbit mobilizator despre necesitatea ca fiecare membru ACL sa intre in batalia electorala. "Iohannis nu il va invinge singur pe Ponta, toti il vom invinge. Intram in cea mai importanta batalie de dupa 1990, va fi dusa in fiecare oras, in fiecare judet. Solutia impotriva lui Ponta si a PSD este ACL!"

Ultimul care a tinut un discurs a fost Klaus Iohannis, puternic aclamat de toti cei prezenti.

"Sunt un om care uneste, nu care distruge. Nu vreau ca si generatia voastra sa fie de sacrificiu. Va spun: nu este prea tarziu, dar peste cinci ani va fi. Vrem democratie sau lasam toata puterea in mainile unui singur partid care nu a scapat de metehnele trecutului? Vrem ca presedinte sa fie un om care a dezamagit? Vrem o Romanie a cetatenilor sau a baronilor? Vrem un presedinte puternic sau manevrat din umbra? Vrem sa domneasca legea sau bunul plac? Eu cred in democratie si libertate. Cred in lege si corectitudine, cred in lucrurile bine facute", a spus Klaus Iohannis.

Evenimentul s-a incheiat pe acordurile imnurilor PNL si PDL. Klaus Iohannis a facut o baie de multime si, potrivit traditiei, democrat-liberalii au incins mai multe hore, cantand "Verde inrourat".

Intreaga actiune a inceput si s-a incheiat conform programului, la orele fixate de organizatori. In jurul orei 14:00 Piata Victoriei era deja eliberata.

Foto: Ziare.com/Constantin Nicolae

Diana Șoșoacă spune că a fost filmată la duș: "Dacă nu-mi dau demisia din funcţie de senator vor da filmări intime"
Diana Șoșoacă spune că a fost filmată la duș: "Dacă nu-mi dau demisia din funcţie de senator vor da filmări intime"
Senatoarea Diana Șoșoacă susține că a primit amenințări și este hărțuită, cu scopul de a-și prezenta demisia. Ea pretinde chiar că e șantajată cu filmări compromițătoare cu ea,...
ICCJ dezbate contestația depusă de Alianţa Dreapta Unită, după ce Biroului Electoral Central a respins protocolul său de constituire
ICCJ dezbate contestația depusă de Alianţa Dreapta Unită, după ce Biroului Electoral Central a respins protocolul său de constituire
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie va dezbate marţi contestaţia depusă de Alianţa Dreapta Unită la decizia Biroului Electoral Central de respingere a protocolului său de constituire....
#Iohannis lansare alegeri prezidentiale, #Iohannis miting Piata Victoriei , #Candidat Alegeri Prezidentiale 2014