Ce i-a scris Angela Merkel lui Iohannis

Joi, 13 Noiembrie 2014, ora 14:01
38510 citiri
Ce i-a scris Angela Merkel lui Iohannis

Cancelarul german Angela Merkel sustine candidatura lui Klaus Iohannis la Presedintia Romaniei, in care se regasesc "o serie de virtuti care in Europa sunt foarte apreciate" si spera intr-o victorie a ACL la alegerile de pe 16 noiembrie.

Klaus Iohannis a prezentat, joi, o scrisoare primita de la Angela Merkel, datata 28 octombrie, argumentand la Adevarul LIVE ca nu a vrut "sa epateze cu scrisori de sprijin si cu sprijinul unor politicieni remarcabili".

Tonul scrisorii nu este unul formal si inca de la inceputul epistolei cancelarul german pune accentul pe "bucurie".

Iohannis: Mi-a scris Angela Merkel ca ma sustine

Textul integral al scrisorii:

"Stimate domnule Iohannis,

Cu bucurie am aflat ca veti candida la alegerile prezidentiale din data de 2 noiembrie din partea Aliantei Crestin Liberale.

Cetatenii romani regasesc in candidatura dumneavoastra o serie de virtuti care sunt foarte apreciate in Europa. Din functia de primar al orasului transilvanean Sibiu ati dovedit competente administrative si spirit european autentic. Prin trecerea PNL la popularii europeni si prin alianta incheiata cu PDL ati reusit sa creati o forta puternica a clasei de mijloc. Va doresc multa determinare si energie si sper intr-o victorie a dvs. si a Aliantei Crestin Liberale.

Va salut cu prietenie,

Dr. Angela Merkel"

Klaus Iohannis a prezentat joi o scrisoare de sustinere din partea Angelei Merkel, in care cancelarul german isi declara sustinerea pentru candidatul ACL.

"Sigur ca ma sustine! Mi-a si scris pe tema asta. Da, am o scrisoare de la domnia sa. Nu sunt genul care sa se laude cu sprijinul altor politicieni", a declarat Klaus Iohannis, la Adevarul Live.

Klaus Iohannis a aratat o scrisoare din data de 28 octombrie 2014, primita de la oficialul german, in contextul in care fusese intrebat despre relatia contracandidatului sau, Victor Ponta, cu cancelarul german. "Stiu si cine a intermediat vizita. Stiu si ce-au vorbit. Nu-i cazul sa se laude", a comentat Iohannis.

Candidatul ACL nu a oferit prea multe detalii, insa a explicat de unde stie de vizita lui Ponta in Germania: "Foarte simplu. Un politician foarte apropiat de mine a fost acolo".

Pe de alta parte, Iohannis a declarat ca nu a existat un plan ca Angela Merkel sa vina in Romania si a respins ideea ca aceasta si-ar fi anulat vizita. "Probabil a fost dorinta unui jurnalist de a veni cu o chestiune senzationala. Nu am considerat ca este cazul sa epatam in aceasta zona", a adaugat el.

Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Primele zboruri din spaţiul Schengen care vor ateriza duminică pe aeroportul Henri Coandă vor fi cele care vin de la Paris, Viena, Hamburg, Roma, Zurich, Munchen, Amsterdam şi Geneva,...
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Schema de plafonare și compensare la gaze și energie electrică se prelungește încă un an, urmând ca din aprilie 2025 să se revină treptat, timp de un an, la piața liberă, potrivit unei...
#Merkel scrisoare Iohannis, #Angela Merkel sustine Iohannis , #Candidat Alegeri Prezidentiale 2014