Parlamentari PNL atacati de Ponta, autosuspendati din partid

Joi, 13 Noiembrie 2014, ora 16:13
9164 citiri
Parlamentari PNL atacati de Ponta, autosuspendati din partid
Foto: B1 Tv

Senatorul liberal, Akos Mora, si colegul sau deputat, Mircea Rosca, s-au autosuspendat, joi, din PNL, dupa ce Victor Ponta a facut referire la ei, miercuri seara, in dezbaterea cu Klaus Iohannis.

"Ma autosuspend din PNL ca sa nu-i mai dau ocazia lui Victor-Viorel Ponta sa mai repete aceasta minciuna juridica, adica faptul ca sunt condamnat, cum a spus miercuri seara la dezbatere. Vreau sa nu-i mai dau ocazia lui Ponta sa foloseasca numele meu si am decis sa fac acest pas in lateral.

Nu vreau sa transfer aceasta imagine catre Klaus Iohannis, tin prea mult la PNL si la ideea candidaturii lui Klaus Iohannis. Mandatul meu de senator are un curs ce merge mai departe. Senatul va vota, se pare, in viitorul apropiat legat de acest subiect. Exista solicitari in Senat", a spus Akos Mora, citat de Mediafax.

Totodata, acesta a subliniat ca nu este condamnat, ci are o sentinta definitiva de incompatibilitate: "Condamnarea e doar in situatii penale. Eu n-am o situatie de asemenea natura, ci o sentinta de incompatibilitate, definitiva, pe alta calitate si pe alt mandat, de consilier judetean, nu de senator".

"Aveti trei cazuri de condamnati definitiv si irevocabil: Dl Turcanu, dl Chiuariu, dl Akos Mora", i-a spus Victor Ponta lui Klaus Iohannis, miercuri seara.

Akos Mora: Ma autosuspend din PNL, dar mandatul de senator merge mai departe

De asemenea, in cazul lui Mircea Rosca, deputatii discuta joi despre incuviintarea arestarii sale preventive, transmite Realitatea Tv.

Mircea Rosca este presedinte al PNL Prahova si este acuzat ca ar fi luat 20.000 de euro pentru a facilita unui om de afaceri cumpararea unor terenuri.

In acest caz, este pentru prima oara cand un parlamentar cere urgentarea procedurii pentru ridicarea imunitatii.

"Nu ma voi ascunde niciodata in spatele vreunei functii si nu voi incerca sa profit de calitatea de demnitar pentru a fugi de justitie. Drept urmare, solicit Camerei Deputatilor urgentarea procedurilor pentru ridicarea imunitatii mele parlamentare", spune Mircea Rosca, citat de Adevarul.

A doua dezbatere Ponta-Iohannis: Coruptii din partide au confiscat discutiile

Miercuri seara, Victor Ponta l-a atacat in mai multe randuri pe Klaus Iohannis din cauza ca cei doi sunt in continuare membri ai Parlamentului: "Dl Iohannis il tine in continuare senator pe Akos Mora".

"Ii cereti dl Rosca sa-si dea demisia maine, in Parlament? Cereti-i in seara asta. Daca ii cereti, e un semn de seriozitate", a mai spus Victor Ponta.

"Eu vorbesc cu dl Rosca, vorbiti dvs. cu dna Andronescu?", a intrebat Iohannis.

"Sa convocam Parlamentul maine (joi - n.red.), vineri se intruneste si putem avea o linie de pornire, dupa ce picam Legea amnistiei si gratierii. Toti vrem acelasi lucru, un Parlament mai suplu, mai respectat", a mai afirmat primarul Sibiului, care a cerut si ca joi sa se convoace Parlamentul si vineri sa fie scoasa Legea amnistiei si gratierii.

"Maine la ora 9.00, isi da demisia dl Rosca, la ora 10.00 veniti in Parlament", a replicat Victor Ponta.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Akos Mora autosuspendat, #Mircea Rosca autosuspendat, #parlamentari PNL autosuspendati partid, #Ponta Iohannis parlamentari PNL , #Candidat Alegeri Prezidentiale 2014
Comentarii
C
Cronos
rank 3
Sa vedem ce face preacuvioasa Ecaterina!!
Poza Constant
Constant
rank 5
Iata ca Iohannis face ce promite. Nu mai tarziu decat de azi pe