Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Gabriela Firea, acuzata de discriminare in cazul "Iohannis nu are copii, deci nu e bun de presedinte"

Joi, 09 Octombrie 2014, ora 16:55
4430 citiri
Gabriela Firea, acuzata de discriminare in cazul "Iohannis nu are copii, deci nu e bun de presedinte"

Gabriela Firea, purtatorul de cuvant al campaniei lui Victor Ponta, a fost reclamata la Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii (CNCD) cu privire la afirmatiile legate de faptul ca liderul PNL Klaus Iohannis nu are copii.

Cel care a sesizat CNCD este vicepresedintele PNL Iasi, Alexandru Muraru, care arata, intr-un comunicat de presa remis Ziare.com, ca reclamatia cuprinde, printre altele, "probe video care demonstreaza savarsirea unei forme grave de discriminare".

Firea l-a acuzat marti pe candidatul ACL la prezidentiale, Klaus Iohannis, ca nu a infiat copii si nu are o "familie completa", motiv pentru care nu ar fi bun de presedinte.

PNL: Doamna Firea sa ne spuna cati copii trebuie sa aiba un bun presedinte

"Luand in considerare calitatea oficiala a doamnei Gabriela Vranceanu Firea, de senator in Parlamentul Romaniei, de demnitar al statului, gravitatea faptelor, amploarea lor, dimensiunea publica a acestora, precum si momentul in care acestea au fost facute (campania electorala pentru alegerile prezidentiale), am solicitat CNCD sanctiunea maxima care coroboreaza amenda contraventionala in cuantum de 100.000 de lei, obligarea senatorului PSD sa publice si sa difuzeze, in mass-media (presa scrisa, audio si video), un rezumat al hotararii prin care se constata savarsirea contraventiei, precum si solicitarea de scuze publice intr-un cadru similar celui in care s-a produs fapta", a explicat Alexandru Muraru.

Acesta considera ca afirmatiile senatorului PSD nu il discrimineaza doar pe Klaus Iohannis, ci "o categorie larga de cetateni ai Romaniei".

"Potrivit specialistilor din domeniul natalitatii, statistic, in Romania, aproape 25% dintre cupluri se confrunta cu aceasta problema, a infertilitatii. Crearea unei stereotipii si aducerea in cadrul public a unei asemenea chestiuni intime, menita sa demonstreze in mod fals o anumita slabiciune sau o calitate negativa, este de natura sa discrimineze grav dreptul la viata privata, drept fundamental consfintit de Constitutia Romaniei", a continuat liberalul.

Firea, vorbe grele la adresa lui Iohannis

Gabriela Firea l-a criticat pe Klaus Iohannis ca nu are copii, marti, intr-o conferinta de presa tinuta la sediul PSD, uitand, se pare, ca Ion Iliescu, seful de onoare al PSD si cel care a detinut doua mandate si jumatate de presedinte al Romaniei, nu a avut si nu are copii sau nepoti.

Firea spune ca Iohannis nu e bun de presedinte pentru ca nu are copii, uitand ca nici Iliescu nu a avut

"Din punctul meu de vedere a fi un bun familist inseamna nu doar a fi casatorit, ci si a avea copii. (...) Nu esti un om complet fara sa cresti un copil (...) Nu toata lumea poate sa aiba in mod natural copii, pentru ca pot sa apara probleme de sanatate, dar poti sa infiezi un copil, daca vrei sa ai o familie completa din toate punctele de vedere. Si, mai ales, din pespectiva financiara nu cred ca se punea problema ca familia Iohannis sa nu poata sa ingrijeasca unul - doi copii", a spus Firea.

D.T.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Gabriela Firea Consiliul Discriminarii, #Gabriela Firea Iohannis, #Gabriela Firea Iohannis copii , #Candidat Alegeri Prezidentiale 2014
Comentarii
Poza Flying_Dutchman
Flying_Dutchman
rank 1
Poza DR.STRANGELOVE
DR.STRANGELOVE
rank 5
Nu toate femeile sunt de prasila