Iohannis a vorbit cu Antonescu. Ce spune despre o coabitare cu Ponta

Luni, 10 Noiembrie 2014, ora 07:44
4968 citiri
Iohannis a vorbit cu Antonescu. Ce spune despre o coabitare cu Ponta

Candidatul ACL la alegerile prezidentiale, Klaus Iohannis, a declarat duminica seara, ca, in cazul in care va castiga alegerile, nu va avea o coabitare cu premierul Victor Ponta, ci "o colaborare institutionala".

Iohannis a explicat ca prefera sa evite termenul de coabitare deoarece in ultima vreme acesta a capatat un sens peiorativ. 'Nu, coabitare nu vom avea, vom avea, eventual, colaborare institutionala. Evit termenul coabitare. Daca luam DEX-ul, coabitare inseamna un presedinte si un prim-ministru de proveniente doctrinare diferite care coexista. Dar la noi, notiunea de coabitare este folosita usor peiorativ datorita acelui pact de coabitare intre presedinte si prim-ministru, pact care nici pana acum nu stim de ce s-a incheiat. Acel pact de coabitare nu a fost explicat, din acest motiv nu vreau sa folosesc coabitare, prefer colaborare institutionala', a spus Iohannis.

In ceea ce priveste modul de rezolvare al diferendelor cu primul ministru, candidatul ACL a subliniat ca in niciun caz nu se va certa cu acesta la televizor atunci cand nu vor fi de acord intr-o anumita problema. Iohannis a spus ca, dupa alegeri, in Parlament va ramane o majoritate controlata de PSD, respectiv un guvern controlat de social-democrati si a precizat ca va colabora cu acest guvern.

Iohannis, intrebat daca el nu ar fi dat pomeni electorale in locul lui Ponta: Ba da, dar sa va spun cum

"Va exista un guvern controlat de PSD si eu voi colabora cu el institutional, corect. Asta insemnand ca, in ideea in care trebuie rezolvata o problema, se va rezolva. In niciun caz nu o sa ma vedeti pe mine mergand la televizor sa ma cert cu prim-ministrul. Daca exista divergente, si ele vor exista, atunci acele lucruri se discuta pana se gaseste o solutie care sigur poate fi negociata intr-un fel sau altul, dar nu trebuie sa se ajunga la certuri la televizor", a afirmat Iohannis.

Pe de alta parte, actualul lider al PNL a spus ca discutat chiar in urma cu doua zile cu fostul presedinte al liberalilor, Crin Antonescu. Intrebat in ce a constat discutia cu Crin Antonescu, Iohannis a precizat ca a fost vorba despre "amabilitati".

"Da, am avut un schimb de mesaje, chiar acum doua sau trei zile. Amabilitati am schimbat. Amabilitati asa la nivel general", a declarat Iohannis, raspunzand unei intrebari din partea moderatorului.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat, marţi, 23 aprilie, că Sebastian Burduja, candidatul liberal pentru Primăria Capitalei, este opţiunea care dă speranţe celor care nu s-au...
Prima reacție a lui Cătălin Cîrstoiu după ce PNL și PSD au decis retragerea sa din cursa pentru Primăria București: ”Am fost supus unor atacuri”
Prima reacție a lui Cătălin Cîrstoiu după ce PNL și PSD au decis retragerea sa din cursa pentru Primăria București: ”Am fost supus unor atacuri”
Cătălin Cîrstoiu a avut marţi, 23 aprilie, pe rețelele sociale, prima reacţie după ce PSD şi PNL au renunţat la candidatura sa la Primăria Capitalei, precizând că nu a luat decizia de...
#Klaus Iohannis coabitare Ponta, #alegeri prezidentiale Klaus Iohannis, #Klaus Iohannis candidat alegeri , #Candidat Alegeri Prezidentiale 2014