Iohannis, convins ca-l bate pe Ponta la prezidentiale: As putea lucra cu el ca premier

Miercuri, 06 August 2014, ora 08:20
4646 citiri
Iohannis, convins ca-l bate pe Ponta la prezidentiale: As putea lucra cu el ca premier

Presedintele PNL, Klaus Iohannis, sustine ca il poate invinge pe Victor Ponta in lupta pentru scaunul de la Cotroceni. Daca va ajunge, insa, presedinte, actualul primar al Sibiului sustine ca ar putea lucra cu Victor Ponta in functia de premier.

"Eu doresc sa castig Presedintia Romaniei. Il pot bate pe Victor Ponta. Am intrat cu mult optimism in aceasta campanie. Eu sunt convins ca, daca sunt desemnat, voi castiga Presedintia Romaniei, ma bazez pe date, pe atitudinea mea, pe dorintele oamenilor si pe faptul ca am o echipa foarte buna si ca impreuna cu aceasta echipa pot castiga prezidentialele (...)

Sunt pregatit sa lucrez cu un premier ca Victor Ponta. Mai devreme sau mai tarziu, aceasta colaborare este obligatorie. Dar in situatia in care as ajunge la Presedintie, iar Ponta ar fi premier, aceasta colaborare ar fi una institutional corecta, dar fara sinergii deosebite", a declarat Iohannis, marti seara, invitat la Realitatea TV.

Iohannis: Am dat in judecata Guvernul. Ponta si-ar crea un avantaj

In cazul in care Catalin Predoiu nu va fi desemnat prezidentiabil al Aliantei Crestin Liberale, democrat-liberalul "va ramane in echipa noastra", spune Iohannis.

"Nu am nicio problema cu justitia"

Iohannis a fost intrebat si despre procesul sau cu ANI, care l-a declarat imcompatibil, opinand ca nu exista "nicio sansa" sa piarda acest proces.

Basescu: L-as vota pe Iohannis - raul cel mai mic

"Eu nu am niciun fel de problema cu justitia. ANI a intocmit un raport prin care a sustinut ca sunt incompatibil: pentru ca eram primar si reprezentantul Sibiului in societatea regionala de apa-canal. ANI nu cunoaste termenul de regional. ANI a considerat ca exista o incompatibilitate, am atacat raportul ANI in instanta, prima instanta, Curtea de Apel, mi-a dat dreptate 100%. ANI a facut apel la Inalta Curte, care va judeca acest dosar, probabil in 2015 sau 2016. Nu sunt incompatibil. Nu exista nicio sansa sa am un termen asa de repede si nicio sansa sa pierd procesul", a adaugat Iohannis.

"Macovei afecteaza sansele PMP"

In ceea ce priveste anuntul Monicai Macovei de a intra ca independent in cursa pentru prezidentiale, liderul liberal apreciaza ca aceasta va lua din voturile Partidului Miscarea Populara.

"Daca doamna Macovei va candida, cred ca va afecta sansele PMP. Nu am nicio parere speciala despre doamna Macovei, nu fac aprecieri asupra persoanelor, ci asupra proiectelor politice.

Monica Macovei candideaza la Presedintia Romaniei

Nu mi-e teama, abia astept (de o confruntare cu Victor Ponta - n.red.). Da. Voi reusi sa schimb Romania. Voi castiga batalia cu Victor Ponta", a conchis Iohannis.

Presedintele Traian Basescu a declarat, marti, ca dintre presedintele PNL, Klaus Iohannis, si premierul Victor Ponta, la prezidentiale l-ar vota pe liderul liberal, pe care l-a etichetat ca fiind "raul cel mai mic".

Cum a fentat Piedone licitațiile. Curtea de Conturi l-a luat la bani mărunți. Nereguli grave și la Direcția Pentru Protecția Copilului
Cum a fentat Piedone licitațiile. Curtea de Conturi l-a luat la bani mărunți. Nereguli grave și la Direcția Pentru Protecția Copilului
Curtea de Conturi a constat la ultimul audit, finalizat la începtutul lunii martie 2024, la Sectorul 5, pentru anul 2022, că instituția condusă de Popescu Piedone a divizat contracte de...
USR acuză Guvernul că se joacă „cu prețurile la energie ca la păcănele”. „Plătim facturi mai mari decât pe piaţa liberă”
USR acuză Guvernul că se joacă „cu prețurile la energie ca la păcănele”. „Plătim facturi mai mari decât pe piaţa liberă”
USR a transmis joi, 28 martie, că Guvernul Ciolacu minte când spune că ia măsuri în favoarea consumatorilor şi că scade facturile românilor. Partidul susține că de fapt Executivul...
#Klaus Iohannis prezidentiale Ponta, #Klaus Iohannis reactie Macovei prezidentiale, #Iohannis proces ANI incompatibil , #Candidat Alegeri Prezidentiale 2014