Iohannis, despre refacerea USL: A murit. Tariceanu e un fel de PFA politic

Vineri, 14 Noiembrie 2014, ora 11:10
4278 citiri
Iohannis, despre refacerea USL: A murit. Tariceanu e un fel de PFA politic
Fotomontaj Ziare.com

Klaus Iohannis a vorbit vineri dimineata despre refacerea USL, cu Partidul Liberal Reformator (PLR) al lui Calin Popescu Tariceanu, pe care candidatul ACL la presedintie il considera "un fel de PFA politic".

Iohannis a declarat, intr-un interviu acordat RFI Romania, ca refacerea USL este imposibila, pentru ca Uniunea a murit si este acum o poveste care tine de domeniul trecutului.

"Este imposibila refacerea USL-ului. Este o poveste pe care o tot tine la cald dl Ponta. USL e de domeniul trecutului, a murit, nu exista. Acea poveste ca dl Ponta reface USL-ul cu dl Tariceanu.

Dl. Tariceanu e un fel de PFA politic, nu exista acel partid al lui Tariceanu. E o chestiune destul de hilara ca un mare partid precum PSD-ul sa faca o alianta cu un PFA. Tinteste un anumit electorat care cu nostalgie se gandeste probabil la vremurile in care a existat USL. Sigla nu poate fi folosita", a sustinut liderul PNL.

PLR si PSD-UNPR-PC vor semna un acord politic inainte de turul doi al alegerilor prezidentiale din 16 noiembrie, liderii partidelor dorind astfel sa refaca USL.

PSD si PLR, acord politic inainte de turul doi al prezidentialelor

Presedintele PLR Calin Popescu Tariceanu a aratat, la inceputul acestei saptamani, ca nu e vorba de o refacere simbolica a USL, ci despre una "de substanta".

"Sigur ca nu putem sa punem noul proiect intr-o suprapunere perfecta peste cel vechi. Dar ceea ce e important e ca vom avea din nou o constructie politica in care sa fie reprezentat PSD si PLR", a subliniat Tariceanu.

Tariceanu il sustine pe Ponta si refacerea USL: Batalia nu este castigata (Video)

Pe 4 noiembrie, la doua zile de la primul tur al prezidentialelor, seful PLR a anuntat ca il sustine pe candidatul PSD in competitia finala pentru Palatul Cotroceni.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Candidatul PPUSL la Primăria Capitalei Cristian Popescu - Piedone este cotat cu 38% din voturi, Nicuşor Dan -cu 27%, iar candidatul PSD-PNL Cătălin Cîrstoiu, cu 23%, relevă datele unui Sondaj...
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Premierul Marcel Ciolacu şi şase miniştri se află, începând de marţi, în vizită de lucru în Qatar, dezvoltarea în România a unor proiecte de investiţii în valoare de 15 miliarde de...
#refacere USL Iohannis, #Iohannis Tariceanu PFA, #pact PSD PLR , #Candidat Alegeri Prezidentiale 2014