Iohannis: Locul Republicii Moldova este alaturi de Romania in UE

Vineri, 10 Octombrie 2014, ora 19:07
2823 citiri
Iohannis: Locul Republicii Moldova este alaturi de Romania in UE
Foto: Arhiva

Presedintele PNL, Klaus Iohannis, saluta decizia Curtii Constitutionale a Republicii Moldova privind constitutionalitatea Acordului de asociere cu Uniunea Europeana si puncteaza ca locul acestei tari este in UE.

"Locul Republicii Moldova este alaturi de Romania, parteneri cu drepturi egale in UE. Primesc cu bucurie decizia Curtii Constitutionale a Republicii Moldova care a pus azi punct disputei privind constitutionalitatea Acordului de Asociere Republica Moldova - UE", spune Iohannis, intr-un comunicat.

El sustine ca "pozitia comunistilor pro-rusi conform careia prevederile Acordului de Asociere ar atenta la independenta si suveranitatea Republicii Moldova si ar incalca statutul de neutralitate al tarii demonstreaza lipsa intelegerii ca drumul european al cetatenilor moldoveni este de nestavilit".

"Imi doresc ca alegatorii din Republica Moldova sa confirme sperantele noastre la alegerile parlamentare de luna viitoare, prin reinvestirea increderii lor in partidele pro-europene", conchide liderul liberalilor.

Curtea Constitutionala a Republicii Moldova a hotarat joi ca Acordul de Asociere cu Uniunea Europeana (UE), semnat la Bruxelles si ratificat ulterior de Parlamentul de la Chisinau, este constitutional si nu aduce atingere suveranitatii si neutralitatii republicii, informeaza TASS.

Curtea Constitutionala a fost chemata sa ia o decizie in aceasta problema la sesizarea Partidului Comunistilor, conform careia o serie de prevederi ale acestui document pun sub semnul amenintarii suveranitatea si independenta republicii. In opinia comunistilor, astfel de decizii trebuie luate in cadrul unor referendumuri.

Acordul de Asociere dintre Republica Moldova si Uniunea Europeana a fost semnat pe 27 iunie la Bruxelles si ratificat pe 2 iulie de catre Parlamentul de la Chisinau.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Klaus Iohannis Republica Moldova, #candidati alegeri prezidentiale 2014, #Acord Asociere UE Republica Moldova , #Candidat Alegeri Prezidentiale 2014
Comentarii
Poza DR.STRANGELOVE
DR.STRANGELOVE
rank 5
Locul Republicii Moldova este
Poza trolheim
trolheim
rank 1
herr Johannis, da' RDG este alaturi de RFG in uniunea europeana?