Iohannis: Sa daramam mitul ca Oltenia e rosie, culoare care inseamna saracie, coruptie, minciuna

Autor: Ana Ilie
Sambata, 04 Octombrie 2014, ora 12:46
7421 citiri
Iohannis: Sa daramam mitul ca Oltenia e rosie, culoare care inseamna saracie, coruptie, minciuna
Foto: Facebook/Klaus Iohannis

Klaus Iohannis si-a continuat campania electorala pentru presedintie sambata la Craiova, unde le-a cerut celor adunati la mitingul ACL sa darame mitul ca "Oltenia e rosie", culoare asociata cu saracia, coruptia si minciuna.

Potrivit organizatorilor, in Craiova s-au strans 25.000 de oameni pentru a-l asculta pe Iohannis. Acesta le-a spus craiovenilor ca are nevoie de ei pentru a da un exemplu intregii tari, ca daca se rupe de "culoarea rosie" si devine prospera, "nimeni nu se va mai multumi cu putin, niciun Guvern nu va mai insela asteptarile romanilor, ale romanilor care traiesc in Romania lucrului bine facut".

"Frati romani, stiu ca atunci cand oamenii o duc greu orice leu conteaza dar in Romania ultimilor ani am ajuns sa ne multumim cu orice, cu putinul pe care ni-l da Guvernul cu o mana si il ia doua. Nu cu putinul dat de stat vom avea o viata mai buna, romanii merita mai mult, Romania poate mai mult", a inceput Iohannis.

Prezidentiabilul a aratat ca isi propune, ca presedinte, ca "aici, in Oltenia, sa fie la fel de multe locuri munca si investitii ca la Sibiu si Bucuresti". "Vreau sa facem din Oltenia o zona dinaminca cu vnituri decente, cu oportunitati. Cand Oltenia, cand toata tara va fi prospera si puternica, nimeni nu se va mai multumi cu putin, niciun Guvern nu va mai insela asteptarile romanilor, a romanilor care traiesc in Romania lucrului bine facut".

Iohannis a aratat in continuare ca "Romania lucrului bine facut inseamna o tara care isi pretuieste tinerii si stie sa-si tina acasa specialistii din educatie, cercetare, sanatate; unde parintii nu traiesc cu teama zilei de maine iar copiii nu cresc singuri pentru ca le-au plecat parintii in strainatate".

"Am spus ca in aceasta campanie vreau sa renuntam la mituri si prejudecati. Hai de azi ca de aici, din inima Olteniei, sa mai daraman un mit, acela ca Oltenia e rosie, culoare care inseamna saracie, coruptie, minciuna. Sa aratam ca Oltenia da semnalul schimbarii, o schimbare in fapte nu vorbe", a indemnat Iohannis multimea care l-a aplaudat.

Acesta a continuat intreband oamenii daca o duc mai bine de cand este premier Victor Ponta. "Credeti ca dupa ce nu a facut nimic pentru voi ca premier o sa faca ceva ca presedinte?", a intrebat acesta retoric, dupa care a afirmat: "Eu sunt un om al promisiunilor onorate, cred ca daca ai rezultate in munca ta le poti avea oriunde, la Craiova, Sibiu sau in toata Romania, daca iti pasa cu adevarat de oameni".

Iohannis a aratat ca lupta in aceasta campanie electorala nu este cu Victor Ponta ci cu sistemul de corupti pe care il reprezinta acesta. "In aceste alegeri eu nu ma bat cu persoana Victor Ponta, ci cu un fel de a face politica, cu sistemul pe care el il reprezinta. Pacat ca un om atat de tanar a dezamagit si a ajuns atat de repede prizonierul unui sistem care distruge mediul privat pentru a-i tine pe oameni in saracie si cu mana intinsa la stat, care dispretuieste educatia (...) Acesti oameni care conduc azi cu cinism va amagesc pe voi cu o mica crestere de salariu sau pensie in vreme ce firmele lor capuseaza de pe unde apuca".

"Cu acest sistem ma bat acum. Nu ma bat pentru mine ci pentru voi si pentru Romania mea", a incheiat Iohannis.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#alegeri prezidentiale 2014, #Iohannis alegeri prezidentiale 2014, #Iohannis Oltenia rosie , #Candidat Alegeri Prezidentiale 2014