Iohannis si-a lansat candidatura: Romania sa devina tara lucrului bine facut!

Sambata, 27 Septembrie 2014, ora 12:42
15516 citiri
Iohannis si-a lansat candidatura: Romania sa devina tara lucrului bine facut!
Foto: Digi24

Klaus Iohannis, candidatul Aliantei Crestin Liberale, s-a lansat in cursa electorala sambata, incepand cu ora 11:00, in cadrul unui miting organizat in fata Guvernului, in prezenta a zeci de mii de membri PDL si PNL.

Organizatorii au ales Piata Victoriei pentru a sugera astfel ca Iohannis va fi principalul contracandidat al lui Victor Ponta.

Lansarea a fost programata sa dureze o ora si jumatate, fiind transmisa live pe Internet.

Festivitatea s-a remarcat prin punctualitate si o disciplina de partid desavarsita. Mitingul a inceput la ora fixata, s-a incheiat la ora fixata, si nu au existat incidente. Vorbitorii au insufletit manifestarea, cel mai inflacarat discurs fiind cel al vicepresedintelui PNL Ludovic Orban.

Ziare.com a prezentat principalele momente si declaratii in format LIVE text:

12:35 - Evenimentul s-a incheiat cu imnul PDL "Verde inrourat" si, conform traditiei, mai multi democrat-liberali au incins hore.

Klaus Iohannis a facut o baie de multime, fiind intampinat cu caldura de simpatizantii sai.

12:27 - Iohannis le-a cerut celor prezenti sa mearga la vot.

"Vrem democratie sau lasam toata puterea in mainile unui singur partid care nu a scapat de metehnele trecutului? Vrem ca presedinte sa fie un om care a dezamagit? Vrem o Romanie a cetatenilor sau a baronilor? Vrem un presedinte puternic sau manevrat din umbra? Vrem sa domneasca legea sau bunul plac? Eu cred in democratie si libertate. Cred in lege si corectitudine, cred in lucrurile bine facute", a spus Klaus Iohannis.

12:24 - Iohannis a trecut in revista esecurile guvernarii Ponta si a spus ca a venit "vremea promisiunilor onorate", iar "Romania trebuie sa devina tara lucrului bine facut!".

El a spus ca stie ca va fi atacat de televiziunile de partid ale PSD, dar i-a provocat pe contracandidatii sai la o "campanie serioasa".

"Nu vreau ca si generatia voastra sa fie de sacrificiu. Va spun: nu este prea tarziu, dar peste cinci ani va fi. Va chem sa realizam Romania lucrului bine facut!"

Iohannis, lansare la Guvern: Acum nu este prea tarziu, dar peste cinci ani va fi

12:10 - Ia cuvantul Klaus Iohannis, in uralele celor prezenti.

"Va multumesc ca sunteti astazi aici. E un moment special pentru mine. Pornesc in aceasta batalie cu incredere. Forta mea va fi forta voastra, iar victoria mea va fi victoria voastra!", a spus el.

"Sunt un om care uneste, nu care distruge. Tot ce am construit pana acum este cartea mea de vizita. Daca ai rezultate in munca ta, le vei avea oriunde, daca iti pasa de oameni, iti vei respecta promisiunile oriunde. Cei de aici ne-au demonstrat ca nu au rezultate si nu le pasa", a spus Iohannis, aratand spre Palatul Victoria.

12:11 - "Iohannis nu il va invinge singur pe Ponta, toti il vom invinge, Intram in cea mai importanta batalie de dupa 1990, va fi dusa in fiecare oras, in fiecare judet. Solutia impotriva lui Ponta si a PSD este ACL!", a mai spus Blaga.

12:10 - Ia cuvantul co-presedintele ACL, Vasile Blaga. "Marea familiei a Aliantei Crestin Liberale crede in proiectul Iohannis! Va multumesc pentru eforturile pe care le-ati facut sa fiti astazi aici, si anticipat pentru eforturile pe care le veti face pentru ca proiectul sa fie dus la capat. Vrem ca Romania sa arate fara minciuna, fara jumatati de masura. Romania are nevoie de un presedinte care sa convinga prin fapte, nu prin vorbe, care sa scoata politica din mocirla", a spus liderul PDL.

Acesta a spus ca Victor Ponta a desfiintat locuri de munca, ne face de ras in fata partenerilor externi. "Klaus Iohannis a creat locuri de munca la Sibiu, va sfarsi proiectul de occidentalizare a tarii!", s-a aratat sigur Blaga.

12:05 - Purtatorul de cuvant al PNL, deputatul Alina Gorghiu. "Il lansam astazi pe cel care va fi presedintele Romaniei pentru 10 ani! Vom castiga, nu am niciun fel de indoiala! Ne vrem Romania inapoi!", a spus aceasta.

12:04 - Primvicepresedintele PDL, Catalin Predoiu spune ca trebuie sa mergem la vot si sa votam pentru "copiii nostri, nu pentru minciuna si inselatorie".

"Eu privesc la dvs si vad curaj. Regimul Ponta - minciuna, hotie, aroganta, dispret, somaj, recesiune, taxe, coruptie, toate au pornit din acest palat, pe care trebuie sa il luam dupa ce luam celalalt palat, Cotroceni (...) Viorel, Sova, Dragnea, Mazare, Palada, Pricopie, acestia sunt oamenii pe care ei i-au pus pe capul romanilor", a atacat Predoiu majoritatea guvernamentala condusa de PSD.

12:00 - Vicepresedintele PNL Ludovic Orban tine un discurs inflacarat.

"Bine v-am gasit oameni ai dreptei! Sa aud din piepturile voastre strigatul de lupta strigatul victoriei! Pentru cine ati venit azi aici, cine va castiga alegerile prezidentiale? Klaus Iohannis! Le este frica pentru tot ceea ce au facut si pentru faptul ca au inceput sa dea seama pentru toate faradelegile pe care le-au facut.

Le este frica de toti cei care gandesc liber, de toti oamenii de caracter, pentru ca suntem mult mai multi decat ei, le este frica pentru ca nimeni din lumea civilizata nu ii sprijina, pentru ca nu pot sa sprijine minciuna, coruptia, santajul. Le e frica pentru ca vor pierde alegerile prezidentiale!

Astazi pornim batalia pentru Romania, sunteti prima linie a acestei batalii

Aratati-le ca in romani nu a murit credinta, bunul simt, decenta, dragostea fata de semeni. Klaus Iohannis, victorie!", a spus el.

11:48 - Prim-vicepresedintele PDL Mihai Razvan Ungureanu spune ca Iohannis "este presedintele pe care il vrem si pe care il asteptam de 25 de ani".

"Presedintele tuturor romanilor, oriunde ar fi. Romanii din Cernauti, din Chisinau, asteapta un presdinte care sa ii reprezinte, care sa ii apere. Tot asa asteapta si copiii nostri, si fratii nostri care au plecat din tara - Vor sa vada un presedinte care sa le arate respect. Klaus Iohannis, presedintele romanilor din toata lumea!", a spus el.

"Vrem un presedinte care sa reprezinte tot ce inseamna elita, Romania sa fie condusa de oameni competenti, oameni cinstiti", a mai adaugat acesta.

11: 44 - Ia cuvantul secretarul general al PNL, Marian Petrache. "Dupa mitingul de la Craiova, de la Alba Iulia si mai ales dupa mitingul de la Bucuresti, domnul Ponta ne-a convins ca nu ne poate rupe de trecut. Omul care va putea sa rupa Romania de trecut este Klaus Iohannis", a spus el.

11:35 - "Nu este o lupta intre stanga si dreapta, este o lupta intre bine si rau!", a declarat de la microfon primarul Aradului, Gheorghe Falca, care l-a laudat pe Iohannis, primarul Sibiului, ca a reusit sa faca din orasul pe care l-a administrat un oras extraordinar. "A demonstrat ca se poate, si in 16 noiembrie va demonstra ca se poate pentru intreaga tara", a spus el.

"In 1990 am ratat, am ales basca (Iliescu, n.red), in loc sa alegem papionul", a mai spus Falca, sustinand ca astazi avem sansa sa ne reparam greseala, si sa votam pentru "Romania lucrului bine facut", adica pe Iohannis, nu pe Ponta.

11:28 - Ia cuvantul Andreea Ignat, o tanara sustinatoare a lui Klaus Iohannis de la Iasi, care se recomanda a fi "mama, blogger, antreprenor" si adresase o scrisoare conducerii PNL.

"Mergeti la vot si votati. Trebuie sa demonstram ca suntem un popor care poate gandi corect, cu coloana vertebrala, care stie sa ia atitudine, nu sa stea pe margine si sa manance popcorn", a spus aceasta, adaugand ca nu doreste ca fiica ei sa dea mita pentru o diploma, trimitere la recentele modificari facute la legea Educatiei de Guvernul Ponta prin OUG.

Tanara a spus ca are incredere ca Iohannis va fi "presedintele care va duce Romania pe calea cea dreapta".

Cei prezenti scandeaza "Iohannis!" si aplauda.

"Adevarata putere nu sta in manipularea maselor", a mai spus tanara, cerandu-le celor prezenti sa mearga la vot pentru ca Ponta sa nu iasa presedinte.

11:26 - Conform Digi24, in Piata Victoriei sunt peste 25.000 de oameni.

11:24 - Antonio Lopes Isturiz critica aspru guvernarea Ponta, care nu a fost in stare sa atraga fonduri europene. "Candidatul Ponta ne-a demosntrat doar cat de bine minte", afirma el.

11:10 - Primul care ia cuvantul este Antonio Lopez Isturiz, secretar general al PPE, partid la care sunt afiliate PDL si PNL.

"ACL este alternativa cea mai credibila pentru politica romaneasca, dupa perioada comunista", a spus el, multumind pentru invitatie si urandu-i succes lui Iohannis.

Acesta a criticat lansarea fastuoasa a lui Victor Ponta pe Arena Nationala, in maniera comunista, si a spus ca Romania, o tara europeana, nu poate alege un asemenea presedinte.

Lopez a subliniat faptul ca Romania trebuie sa mearga pe calea dezvoltarii economice si a respectarii statului de drept, valori promovate de PPE.

"Singura arma impotriva unei dictaturi totalitariste este o opozitie puternica. Cu Iohannis presedinte, Romania va ramane in Europa, nu va pleca in Eurasia", a spus el in aplauzele celor prezenti. "Salvati Romania!", le-a cerut el simpatizantilor prezenti, adaugand ca Romania nu trebuie sa se intoarca cu fata spre trecutul totalitarist, asa cum vrea Ponta.

11:10 - Se intoneaza primele strofe din imnul national.

11:00 - Ceremonia a inceput. Liderii ACL au venit impreuna in piata.Aurelian Temisan este cel care le ureaza bun venit celor prezenti si ii invita pe scena pe liderii politici.

Sunt prezenti Roberta Anastase, Cezar Preda, Marian Petrache, Mihai Razvan Ungureanu, Vasile Blaga, Eduard Hellvig, Gheorghe Falca.

La 11:05 a urcat pe scena Klaus Iohannis, in aplauzele celor prezenti.

10:05 - Klaus Iohannis si Vasile Blaga vor veni pe jos de la sediul central, din Aleea Modrogan. La pupitrul lui Iohannis a fost montat un prompter transparent, pe stil american.

10:00 - In Piata Victoriei sunt deja circa 20.000 de oameni, iar sute de autobuze blocheaza Bulevardul Kiseleff, majoritatea sustinatorilor lui Iohannis purtand steaguri tricolore si pancarte, informeaza Digi24.

Participantii la miting vor putea urmari discursurile cu ajutorul unor plasme mari instalate in Piata Victoriei.

Alegeri prezidentiale 2014: Lista candidatilor inscrisi in cursa

O lansare in aer liber

Spre deosebire de Klaus Iohannis, Victor Ponta si Calin Popescu Tariceanu au ales pentru festivitatile de lansare spatii inchise - Arena Nationala si respectiv Palatul Parlamentului.

Ponta, lansare faraonica la prezidentiale - discurs despre Unire, originile sale si razboiul cu Basescu

Tariceanu, lansare la Casa Poporului: La Cotroceni nu se invata din greseli, e nevoie de competenta

In program figureaza mai multe discursuri, iar la final vor vorbi Vasile Blaga, seful de campanie al lui Iohannis, si candidatul la presedintie al ACL.

Pe scena special amenajata vor mai urca si alti lideri cunoscuti ai celor doua partide, printre care prim-vicepresedintele PDL Mihai Razvan Ungureanu sau prim-vicepresedintele PDL Catalin Predoiu.

In Piata Victoriei vor fi montate ecrane uriase, pentru ca evenimentul sa poata fi urmarit de toti participantii.

Organizatorii si-au cerut scuze bucurestenilor pentru blocarea traficului in zona.

Iohannis isi lanseaza sambata candidatura la prezidentiale - trafic blocat in Capitala

Luni seara, la Palatul Parlamentului, Klaus Iohannis isi va lasa programul pentru prezidentiale, care poarta titlul "Romania lucrului bine facut".

Diana Șoșoacă spune că a fost filmată la duș: "Dacă nu-mi dau demisia din funcţia de senator vor da filmări intime"
Diana Șoșoacă spune că a fost filmată la duș: "Dacă nu-mi dau demisia din funcţia de senator vor da filmări intime"
Senatoarea Diana Șoșoacă susține că a primit amenințări și este hărțuită, cu scopul de a-și prezenta demisia. Ea pretinde chiar că e șantajată cu filmări compromițătoare cu ea,...
ICCJ dezbate contestația depusă de Alianţa Dreapta Unită, după ce Biroului Electoral Central a respins protocolul său de constituire
ICCJ dezbate contestația depusă de Alianţa Dreapta Unită, după ce Biroului Electoral Central a respins protocolul său de constituire
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie va dezbate marţi contestaţia depusă de Alianţa Dreapta Unită la decizia Biroului Electoral Central de respingere a protocolului său de constituire....
#Iohannis lansare candidat presedintie, #Iohannis miting lansare Piata Victoria , #Candidat Alegeri Prezidentiale 2014
Comentarii