Iohannis si-a lansat programul prezidential "Romania lucrului bine facut" (Video)

Luni, 29 Septembrie 2014, ora 19:35
3895 citiri
Iohannis si-a lansat programul prezidential "Romania lucrului bine facut" (Video)
Foto: B1TV

Klaus Iohannis si-a lansat, luni seara, la Palatul Parlamentului programul cu care intra in cursa electorala pentru Cotroceni, intitulat "Romania lucrului bine facut".

Evenimentul a fost organizat separat de lansarea candidaturii, care a avut loc sambata, in Piata Victoriei.

Iohannis si-a lansat candidatura: Romania sa devina tara lucrului bine facut!

In programul sau prezidential, cu 11 puncte cheie, Klaus Iohannis vorbeste despre seriozitate si competenta si se angajeaza sa fie "garant" pentru mentinerea Romaniei pe linia euroatlantica.

"Voi fi ferm in fata oricaror abuzuri sau derapaje din partea oricui", a declarat Klaus Iohannis, subliniind faptul ca parteneriatul strategic cu SUA, precum si apartenenta la NATO si UE sunt "mari orientari" care "trebuie sa fie consolidate si sa capete o noua dimensiune calitativa".

Klaus Iohannis a mai afirmat ca "Romania poate deveni un actor important pe harta geopolitica" internationala si se angajeaza ca, daca va fi presedinte, va sustine majorarea bugetului pentru aparare la 2% din PIB, va sustine "demersurile justitiei" si va promova statul "suplu", care sa nu mai fie o "piedica pentru cetateni".

"E rolul presedintelui Romaniei sa indice permanent aceasta prioritate celor responsabili", a mai declarat Klaus Iohannis.

Klaus Iohannis, despre cea mai mare putere a presedintelui, schimbarea Guvernului Ponta, justitie si gratieri Interviu video

Alegeri prezidentiale 2014: Lista candidatilor inscrisi in cursa

Prezidentiabilul ACL a vorbit apoi despre principalele domenii la care se face referire in programul sau prezidential, incepand cu educatia, sanatatea si sistemul de pensii.

"Presedintele nu poate raspunde singur, nici nu poate decide el politicile publice, dar poate si este dator sa prezinte o viziune, sa fie mediator, sa genereze un acord larg", a explicat el.

Totodata, liderul PNL a spus ca vrea revenirea la TVA de 19%, sustine cu tarie acordarea a 6% din PIB pentru sanatate si vrea ca "Romania sa fie cu adevarat un stat occidental".

In ceea ce priveste politica externa, Klaus Iohannis a mentionat, printre alele, relatia cu Republica Moldova.

"Avem o datorie fata de cetatenii Republicii Moldova (...) Daca nu doresc reunificare, nimeni nu ii poate forta, iar daca doresc, nimeni nu ii poate opri", a declarat Klaus Iohannis, in aplauzele celor prezenti la Palatul Parlamentului.

La fel ca si sambata, candidatul ACL la presedintie si-a citit discursul de pe doua promptere, instalate in sala.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#Iohannis lansat program presedintie, #Iohannis Palatul Parlamentului program presedintie , #Candidat Alegeri Prezidentiale 2014