Iohannis vrea sa organizeze o dezbatere nationala pe tema educatiei

Duminica, 05 Octombrie 2014, ora 12:17
1663 citiri
Iohannis vrea sa organizeze o dezbatere nationala pe tema educatiei

Liderul PNL, Klaus Iohannis, sustine ca daca romanii il vor vota pentru functia de presedinte al Romaniei, isi propune sa organizeze o dezbatere nationala pe tema educatiei.

"Daca romanii imi vor da votul lor, imi propun, ca presedinte al Romaniei, sa organizez o dezbatere nationala pe tema educatiei, in urma careia sa rezulte tinte si etape clare prin care sa reconstruim intregul sistem", declara Iohannis intr-un mesaj transmis duminica, cu ocazia Zilei Internationale a Profesorilor.

Iohannis: Sa daramam mitul ca Oltenia e rosie, culoare care inseamna saracie, coruptie, minciuna

Presedintele PNL transmite faptul ca ziua de 5 octombrie are o semnificatie speciala pentru el, fiind un prilej pentru a ne aminti de importanta fundamentala a profesiei de dascal.

"In opinia mea, termenul care defineste cel mai potrivit esenta acestei meserii este cel de 'dascal', si nu de 'profesor'. Actul de educare este o forma de serviciu public, de calitatea caruia depinde intr-un grad foarte inalt dezvoltarea intregii societati. Cei care intra in sistemul de invatamant au misiunea de a transmite nu doar cunostinte, dar si valori generatiei tinere si, din aceasta perspectiva, dascalul este cel pentru care aceasta profesie reprezinta o adevarata vocatie. Imi doresc sa fie din ce in ce mai multi dascali printre profesorii nostri!", mai spune Iohannis.

Klaus Iohannis - De ce vrea sa fie presedinte

El arata ca invatamantul este un domeniu de care este legat si isi aminteste cu mare placere de anii pe care i-a petrecut alaturi de elevi.

"Mi-a placut cu adevarat sa fiu dascal si, tocmai de aceea, cunosc foarte bine care este potentialul acestei profesii pentru cresterea si dezvoltarea Romaniei, dar si problemele care afecteaza sistemul de invatamant. In cadrul programului meu prezidential, educatia reprezinta o prioritate, iar viziunea mea este centrata pe respectul care trebuie acordat dascalilor, ca si pe constientizarea faptului ca niciun alt sistem nu are capacitatea sa schimbe lucrurile atat de profund. Pentru ca invatamantul romanesc sa ajunga performant, este necesara o abordare care sa porneasca de la o decizie luata consensual, care sa fie asumata pe termen lung, cel putin de catre principalele partide parlamentare", declara presedintele PNL.

In opinia sa, pentru a avea un sistem de educatie performant, este nevoie, in prima etapa, ca segmentul preuniversitar sa nu fie bazat exclusiv pe formule de acumulare de informatii, ci pe imbinarea teoriei cu practica.

Ulterior, in cadrul segmentului universitar, prioritara ar trebui sa fie acumularea masiva de competente, care sa permita specializarea, in mod real, intr-un domeniu, adauga Iohannis.

"Un proiect complet pentru sistemul de educatie trebuie sa includa, de asemenea, si corelarea educatiei cu cercetarea, pentru atingerea performantei in zona de inalte tehnologii. In plus, Romania are nevoie de mecanisme de incurajare a educatiei continue, pentru adaptarea permanenta la nevoile unei piete a muncii tot mai dinamice. Un aspect care trebuie in mod cert reglementat este si cel privind statutul dascalilor in societate. Un corp profesoral performant nu poate exista in lipsa unor remuneratii corespunzatoare si a unui sistem care sa incurajeze valoarea", subliniaza Iohannis.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Klaus Iohannis presedintie, #Klaus Iohannis candidat prezidentiale , #Candidat Alegeri Prezidentiale 2014