Klaus Iohannis vrea si demisia lui Victor Ponta: Melescanu nu va gasi o solutie

Autor: Ana Ilie
Luni, 10 Noiembrie 2014, ora 22:37
4374 citiri
Klaus Iohannis vrea si demisia lui Victor Ponta: Melescanu nu va gasi o solutie
Foto: Facebook/ Klaus Iohannis

Candidatul ACL la presedintia Romaniei, Klaus Iohannis, considera ca demisia ministrului de Externe, Titus Corlatean, si inlocuirea sa cu Teodor Melescanu, este o manevra a premierului Victor Ponta pentru a arata lumii un "pion de sacrificiu".

"Nu am inceredere in prim-ministrul Ponta nici in aceasta masura", a afirmat Iohannis, la Realitatea Tv.

"Este un scandal imens ce s-a intamplat pe 2 noiembrie in disapora, mii de romani au fost impiedicati sa voteze. Acum, dupa ce am cerut de mai bine de o saptamana suplimentarea sectiilor, cabinelor de vot, masuri clare, nu s-a intamplat nimic. MAE a spus ca nu se poate, pana a venit BEC si a spus clar ca interpretarea acelui articol din lege nu e valabila si pentru dispora", a explicat presedintele PNL.

Acesta a aratat ca, daca se dorea, se putea foarte bine, "asa cum Guvernul Ponta a stiut sa vina peste noapte cu ordonante, de ce n-au putut sa vina tot asa cu o ordonanta de urgenta care sa creeze un cadru sa avem mai multe sectii?".

Explicatia este, crede Iohannis, ca rivalul sau la presedintie, Victor Ponta, "a vrut sa gaseasca un pion de sacrificiu. Acum nu e demisia lui Corlatean, e decizia premierului Ponta, candidat, sa-l trimita acasa pe Corlatean, sa para in fata lumii ca cineva a fost pedepsit".

"Daca cineva trebuia sa demisioneze astazi, e chiar premierul Ponta", a spus Iohannis, care a adaugat ca nu crede ca Melescanu, "acum si consilier de securitate si ministru de Externe, e de toate, va gasi o solutie".

Iohannis este de parere ca Guvernul mai are timp sa rezolve problema votului in diaspora, in asa fel incat toti romanii sa-si poata exprima optiunea politica.

"Pot sa atrag in continuare atentia ca lucrurile nu sunt in regula. Este dificil din opozitie sa faci ce trebuie sa faca guvernul", a continuat acesta. "Nu este tarziu, guvernul daca chiar doreste sa rezolve problema, sa gaseasca caile cele mai bune (...) Trag un semnal de alarma: Guvernul trebuie sa se miste. Sambata va fi prea tarziu!", a avertizat Iohannis.

Candidatul ACL a mai aratat ca romanii din diaspora se vor mobiliza mai bine la votul de duminica. "Romanii din diaspora care vor sa voteze vor veni mult mai devreme ca sa evite situatia din primul tur (...) Eu sunt convins ca oamenii au inteles foarte bine ca organizarea nu le e favorabila si vor gasi solutii sa voteze", a mai aratat Iohannis.

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#alegeri prezidentiale 2014, #Iohannis vot diaspora Ponta , #Candidat Alegeri Prezidentiale 2014