Le Monde, despre Iohannis: Candidatul "german" venit din tara lui Dracula

Sambata, 16 August 2014, ora 13:35
8577 citiri
Le Monde, despre Iohannis: Candidatul "german" venit din tara lui Dracula
Foto: Facebook/ Klaus Iohannis

Presedintele PNL, Klaus Iohannis, desemnat candidatul Aliantei Crestin Liberale la alegerile prezidentiale, este numit de catre o importanta publicatie franceza "candidatul 'german' venit din teritoriul lui Dracula", aluzie la originile sale transilvanene.

Opozitia de dreapta din Romania si-a cautat candidatul pentru alegerile prezidentiale din 2 noiembrie in Transilvania, regiune situata in centrul tarii si teritoriu al lui Dracula, scrie Le Monde.

Primarul Sibiului, Klaus Iohannis, este cel care s-a angajat sa-l infranga pe actualul prim-ministru socialist, Victor Ponta, cel care la randul sau viseaza sa ajunga in palatul prezidential, continua sursa citata.

E Romania pregatita pentru un presedinte neamt? Cum raspunde Klaus Iohannis

In varsta de 55 de ani, Iohannis a devenit in Romania simbolul reusitei administrative. Primar din anul 2000, el a reusit sa transforme fata orasului Sibiu, cu o insemnata minoritate germana din care face parte si el. Le Monde aminteste si ca Sibiul a fost desemnat capitala culturala europeana in anul 2007, cand tara a aderat la Uniunea Europeana.

Asemenea orasului, intreaga regiune a Transilvaniei a cunoscut o dezvoltare economica ce face Bucurestiul sa paleasca de invidie, conferindu-i astfel edilului Sibiului imaginea unui om care poate sa schimbe peisajul politic in Romania, mai scrie publicatia franceza.

Iohannis: Stramosii mei au venit acum 850 de ani in Transilvania

Klaus Werner Iohannis este sas nascut la Sibiu, iar religia sa este protestanta, fiind de confesiune luterana. Desemnat candidat al PNL-PDL la alegerile prezidentiale, pe 11 august, el a vorbit recent despre istoria familiei sale, despre care spune ca a venit in urma cu mai mult de opt secole in Transilvania.

"Stramosii mei au venit acum 850 de ani in Transilvania, s-au asezat in zona Sibiului si de atunci tot acolo traim. Nu am niciun stramos care sa fi venit din alta parte. Pentru tara noastra, totusi, 850 de ani e destul de mult, asa ca pot sa spun ca sunt de aici. Am documente scrise care atesta, de la 1500 incoace, ca familia Iohannis a existat in zona Sibiului, mai exact in Cisnadie", povestea Iohannis, la inceputul lunii august.

Iohannis: Nu cred ca cineva este mai bun pentru ca este roman sau german

Iohannis vrea sa faca lobby in Germania pentru a schimba opinia despre Romania

De asemenea, presedintele PNL a precizat ca nu a vrut niciodata sa plece din Romania, asemenea altor etnici germani din tara noastra, care au parasit Romania dupa Revolutie.

Iohannis a fost membru al Forumului Democrat al Germanilor din Romania (FDRG) de la infiintarea acestuia, in anul 1990, fiind presedinte intre anii 2001 si 2013, pana la inscrierea in PNL. De altfel, din partea formatiunii a si castigat mandatul de primar in anul 2000.

Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
#Iohannis german Dracula, #Iohannis german Transilvania, #Iohannis candidat prezidentiale , #Candidat Alegeri Prezidentiale 2014