Lider PSD: "Cine o indragi strainii manca-i-ar inima cainii". Iohannis reprezinta interese straine!

Miercuri, 05 Noiembrie 2014, ora 19:07
14482 citiri
Lider PSD: "Cine o indragi strainii manca-i-ar inima cainii". Iohannis reprezinta interese straine!
Foto: InfoBraila

Presedintele Consiliului Judetean (CJ) Galati, Nicolae Bacalbasa, spune ca principalul defect al contracandidatului lui Victor Ponta in cel de-al doilea tur al alegerilor prezidentiale, Klaus Iohannis, este faptul ca "reprezinta interese straine".

"Pericolul l-a spus Mihai Eminescu: 'cine o indragi strainii manca-i-ar inima cainii'. Principalul defect al domnului Iohannis este ca reprezinta interese straine. (...) Dl. Iohannis nu este nici macar sub acoperire, este un german care reprezinta, in mod oficial, interesele unei comunitati etnice si care comunitate este sprijinita de un stat, care este un hegemon in cadrul unei Uniuni care s-a vrut paritare si in care se contureaza, incet-incet, doua viteze. Nu trebuie sa iesim din UE, ci trebuie sa ne comportam in cadrul UE, prin reprezentantii nostri, prin atitudinea noastra, ca niste parteneri cu reprezentare integrala", a spus acesta, miercuri, dupa intalnirea cu conducerea PSD, la sediul partidului.

Intrebat cum vede faptul ca romanii din Ardeal au votat in favoarea lui Klaus Iohannis, social-democratul a replicat: "Este pentru mine o mirare pentru ca sa nu uitam ca in Ardeal, timp de sute de ani, a functionat unirea celor trei natii dominante, in care romanii erau 'misera plebs contribuens', deci plebea mizerabila care numai contribuie. Sper ca romanul ardelean sa iasa din aceasta psihologie si sa inteleaga ca este un cetatean roman, ca Ardealul este foarte important si ca Ardealul face parte din Romania Mare".

Referitor la faptul ca premierul Victor Ponta a anuntat trei nume de posibili premieri, daca va castiga prezidentialele, presedintele CJ Galati a spus ca este "absolut corect, fiind prima data cand un viitor presedinte nu este imbatat de propria personalitate si apeleaza la ansamblul unei coalitii".

Totodata, Bacalbasa a sustinut ca, in opinia sa, Calin Popescu Tariceanu, una dintre persoanele nominalizate pentru functia de premier, este un om cu experienta.

"Domnul Tariceanu e un om echilibrat, cu foarte multa experienta si care a avut performanta uluitoare sa reziste timp de aproape doi ani sicanelor dementiale ale unui personalitati iesite din comun, Basescu. Domnul Maior sigur ca este un om cu o experienta pentru situatii exceptionale. Fereasca Dumnezeu ca Romania sa ajunga intr-o situatie exceptionala", a mai spus acesta.

Conducerea PSD are miercuri si joi o serie de intalniri cu liderii judeteni pentru a analiza rezultatele obtinute in urma primului tur al alegerilor prezidentiale.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ciucă, despre atacul Iranului asupra Israelului: „O situaţie care generează atenţia tuturor liderilor lumii. Potenţialul de escaladare este foarte mare”
Ciucă, despre atacul Iranului asupra Israelului: „O situaţie care generează atenţia tuturor liderilor lumii. Potenţialul de escaladare este foarte mare”
Nicolae Ciucă, preşedintele Senatului a declarat marţi, 16 aprilie, despre atacul Iranului asupra Israelului că a fost şi e o situaţie care generează atenţia tuturor liderilor lumii, pentru...
Coaliția nu renunță, ”în acest moment”, la Cătălin Cîrstoiu. De ce spune PNL că nu îl poate susține pe Cristian Popescu Piedone la Capitală
Coaliția nu renunță, ”în acest moment”, la Cătălin Cîrstoiu. De ce spune PNL că nu îl poate susține pe Cristian Popescu Piedone la Capitală
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat marţi, 16 aprilie, că, în acest moment, la nivelul coaliţiei s-a menţinut decizia ca medicul Cătălin Cîrstoiu să fie candidatul coaliţiei la...
#Bacalbasa Iohannis interese straine, #Bacalbasa Iohannis inima caini, #Iohannid candidat alegeri prezidentiale 2014 , #Candidat Alegeri Prezidentiale 2014