Cum il critica Iohannis pe Ponta in 2014, pentru ca refuza dezbaterile electorale: Sa aiba curajul sa isi asume o confruntare de idei corecta!

Marti, 12 Noiembrie 2019, ora 10:35
5565 citiri
Cum il critica Iohannis pe Ponta in 2014, pentru ca refuza dezbaterile electorale: Sa aiba curajul sa isi asume o confruntare de idei corecta!
Foto: Arhiva Ziare.com

In contextul in care Klaus Iohannis nu vrea sa participe la o dezbatere electorala cu Viorica Dancila, internautii au readus in atentia publica un mesaj postat pe Facebook de presedinte in 2014, in momentul in care Victor Ponta, contracandidatul sau la alegerile prezidentiale din urma cu 5 ani, refuza o confruntare directa.

Klaus Iohannis spunea despre liderul de atunci al PSD ca "isi mentine aceeasi atitudine aroganta" privind dezbaterile electorala, pe care le descrie drept "atat de necesare si asteptate de catre toti romanii".

Iata ce posta pe Facebook Klaus Iohannis in urma cu 5 ani:

"Constat ca domnul Victor Ponta isi mentine aceeasi atitudine aroganta cu care ne-a obisnuit si in ceea ce priveste organizarea unei dezbateri electorale atat de necesare si asteptate de catre toti romanii interesati sa afle proiectele celor doi candidati ramasi in cursa pentru Palatul Cotroceni.

Domnul Ponta nu poate decide singur detaliile si conditiile in care ar urma sa se desfasoare o astfel de dezbatere electorala. Temele se stabilesc in mod firesc prin negociere de catre echipele de campanie ale ambilor candidati intrati in turul doi si nu se transmit prin fax de catre un candidat care a stabilit deja ordinea si continutul intrebarilor.

Solicit in mod public candidatului Victor Ponta sa renunte de urgenta la asemenea tertipuri si sa aiba curajul sa isi asume o confruntare de idei corecta, in care niciunul dintre noi nu porneste cu un avantaj ilegitim.

Ii cer premierului sa mandateze echipa sa de campanie sa poarte negocieri cu membrii staff-ului meu pentru a stabili cat mai rapid conditiile de desfasurare a unei dezbateri reale, din care electoratul sa poata intelege care este viziunea fiecarui candidat pentru viitorul Romaniei", este mesajul postat de seful statului pe 4 noiembrie 2014.

Foto: Facebook/ Klaus Iohannis

Printre cei care au distribuit postarea in mediul online se numara si candidatul PSD la Cotroceni, fostul premier Viorica Dancila.

"Cum e cu 'atitudinea aroganta', domnule Iohannis? Ne mai explicati o data cum e cu 'dezbaterea electorala atat de necesara si asteptata de toti romanii'?", a scris ea.

Foto: Facebook/ Viorica Dancila

Postarea este readusa in atentie in contextul in care seful de campanie al PNL, Dan Motreanu, a anuntat, luni seara, ca liberalii si Klaus Iohannis au decis ca nu vor exista dezbateri cu Viorica Dancila inaintea turului al doilea al alegerilor prezidentiale.

Vezi si Rares Bogdan explica de ce nu va participa Klaus Iohannis la o dezbatere cu Viorica Dancila

Luni, Universitatea din Bucuresti si Europa FM au lansat o invitatie publica la dezbatere candidatilor la alegerile prezidentiale aflati in turul al doilea, Klaus Iohannis si Viorica Dancila.

Si Uniunea Sindicatelor Libere din Invatamantul Preuniversitar (USLIP) Iasi i-a provocat luni pe Klaus Iohannis si Viorica Dancila la o dezbatere.

Iata detalii - Provocare pentru profesorii Iohannis si Dancila - Sindicalistii din Educatie ii cheama la dezbatere

Inainte de primul tur al prezidentialelor nu a avut loc decat o singura dezbatere, la care niciunul dintre cei doi nu a participat.

Dezbaterea a fost organizata de Europa FM, iar invitatia a fost acceptata de Dan Barna (clasat pe locul 3), Kelemen Hunor (locul 6) si Theodor Paleologu (pozitia 5).

Vezi si Dezbaterea Europa FM: Trei candidati au acceptat un exercitiu democratic care arata respect fata de alegatori (Video)

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Copreşedintele partidului REPER, Dragoş Pîslaru, a declarat că, prin retragerea candidaturii medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei de către coaliţie, „mafia patronată de...
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat, marţi, 23 aprilie, că Sebastian Burduja, candidatul liberal pentru Primăria Capitalei, este opţiunea care dă speranţe celor care nu s-au...
#Klaus Iohannis dezbatere electorala , #candidat prezidentiale 2019

LIVE ÎN 00:00:06

Cu fata la alegatori,
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală. Sociolog: Se vor faulta unul pe celălalt

În

Notifică-mă