Iohannis: Am incredere in servicii. As vrea sa ma intalnescu cu Ponta, sa ii spun niste lucruri pe care le-am aflat

Luni, 22 Septembrie 2014, ora 23:39
7465 citiri
Iohannis: Am incredere in servicii. As vrea sa ma intalnescu cu Ponta, sa ii spun niste lucruri pe care le-am aflat
Foto: Realitatea TV

Presedintele PNL si candidat la alegerile prezidentiale, Klaus Iohannis, a declarat, luni seara, ca are foarte mare incredere in serviciile secrete.

Klaus Iohannis a refuzat sa comenteze dezvaluirile facute, duminica, de Robert Turcescu, care a anuntat ca a fost ofiter acoperit.

"Nu am urmarit cazul si nu mi se pare relevant. Nu vorbim despre destainurile unui jurnalist. E mai important ce se intampla in zona prezidentiabililor. Cred ca e vorba de o fumigena. Am o parere foarte buna despre servicii. Sunt oameni profesionisti, isi fac bine treaba. (...)

Serviciile noastre isi fac treaba. Aceasta joaca de-a ofiterul acoperit in campanie ne duce intr-o zona in care nu avem ce cauta. Trebuie sa lamurim problema si sa ne vedem de treaba noastra. A fost o fumigena lansata sa acopere altceva", a declarat presedintele PNL la Realitatea TV.

Liderul PNL a precizat ca nu s-a simtit vizat de faptul ca Traian Basescu a anuntat ca exista un ofiter sub acoperire printre candidatii la alegerile prezidentiale.

"Nu am de ce sa imi fie teama. Nu m-am simtit vizat. Nu avea cum sa ma vizeze. Habar nu aveam la cine facea referire, dar cred ca trebuie sa ne spuna", a continuat.

Iohannis si-a depus candidatura pentru Cotroceni: Nu am in spate grupuri de interese, trusturi

Iohannis, despre revolutie

Liderul PNL a vorbit si despre cum a trait el momentele de la revolutie in Sibiu.

"Evenimente deosebit de violente. Cred ca a fost foarte multa dezinformare si fiecare s-a temut ca ceilalti sunt inamicii neamului. A fost o nebunie totala. Inainte sa inceapa lupta armata, inainte sa se traga, lumea se adunase in fata Casei de Cultura.

Toata piata a fost plina. S-au tinut speech-uri, am strigat toti 'Noi suntem romani'. A fost foarte frumos pana au inceput sa suiere gloantele. Cateva zile a fost imposibil sa iesi in oras ca se tragea in toate partile", a explicat el, precizand ca nu ii este teama de nimic din trecutul sau.

Intrebat despre o eventuala confruntare directa cu Victor Ponta, contracandidatul sau la prezidentiale, Iohannis a mentionat ca abia asteapta sa se intample acest lucru.

"Abia astept. Mi-ar conveni sa ma intalnesc cu Ponta. Sa ne spunem lucruri si mai bune, si mai putin bune. Ar fi un lucru constructiv sa ma intalnesc si eu cu Ponta sa ii spun niste lucruri pe care le-am aflat", a adaugat primarul Sibiului, care spera sa optina peste 35% la alegeri in primul tur.

Ce parere au parintii sai despre candidatura

Parintii lui Klaus Iohannis considera riscant demersul lui de a ajunge presedintele Romaniei si i-au transmis fiului lor telefonic acest lucru, dupa cum a spus liderul PNL.

"Parintii sunt in Germania, in nordul Bavariei. Sunt de acord sa candidez, dar sunt ingrijorati si imi spun sa am grija. Li se pare riscant sa te expui atat de mult. Vorbim o data pe saptamana", a mai spus Iohannis, adaugand ca nu are de gand sa isi expuna sotia. "Nu consider ca daca ajungi intr-o pozitie publica trebuie sa tragi tot neamul dupa tine", a continuat seful PNL.

Intrebat de ce nu are copii, Klaus Iohannis e raspuns simplu si clar: "Fiindca nu pot sa am copii. E o chestiune biologica. Daca vreti, pot sa detaliez".

Mesajul lui Iohannis in fata femeilor: Gata cu scandalul!

Iohannis vrea sa occidentalizeze Romania

Daca ajunge presedintele Romaniei, Iohannis vrea sa faca Romania mult mai vizibila in UE si in NATO, ceea ce ce nu se intampla acum, dupa parerea sa.

"Noi, din pacate, si in UE, si in NATO avem o pozitie incolora, insipida, inodora. Suntem de acord cu partenerii. Dar putem sa mergem mai departe. Putem sa avem si noi idei, sa avem o nuanta proprie, eu vreau sa ne profilam mult mai bine si in NATO, si in UE.

E insuficient sa spunem: 'Da, da multumesc. Si noi tot asa'. Eu vreau ca tara mea sa fie auzita si ascultata, nu printre altii. Acum suntem printre altii. Nu prea contam. Suntem si noi pe acolo, niste baieti buni", a precizat liderul PNL.

Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Acum la mine e noapte târziu, dar calendaristic ziua de 27 martie a început deja. Când domniile voastre (sau majoritatea) veți citi acest articol (în două părți), peste cea de-a 29-a zi a...
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
#Iohannis servicii secrete, #Iohannis candidat prezidentiale, #Klaus Iohannis copii sotie parinti, #Klaus Iohannis prezidentiale , #Candidat Alegeri Prezidentiale 2014