Carmen Iohannis a fost audiata, in sfarsit, la Parchetul General (Surse)

Vineri, 15 Februarie 2019, ora 12:51
8769 citiri
Carmen Iohannis a fost audiata, in sfarsit, la Parchetul General (Surse)
Foto: Facebook/Carmen Iohannis

Carmen Iohannis, sotia presedintelui, a fost audiata pe 6 februarie, in calitate de martor, la Parchetul General, in cazul unei plangeri vizand casele detinute de sotii Iohannis, insa informatia a fost furnizata abia acum de surse judiciare pentru Ziare.com.

Carmen Iohannis a mai fost citata de doua ori la Parchetul General, insa nu s-a prezentat. Prima data s-a intamplat in 15 noiembrie, cand a motivat ca nu poate ajunge pentru ca il insotea pe presedinte in vizita in Marea Britanie. A doua oara s-a intamplat in 10 decembrie, dar a cerut amanarea audierii invocand motive medicale.

La inceputul acestui an, procurorul de caz din acest dosar, Cristian Lazar, s-a intors la parchetul unde activa si a fost schimbat cu Ioan Sandru.

Plangerea "Lumea Justitiei"

Carmen Iohannis a fost chemata la Parchet ca urmare a plangerii penale formulate de Lumea Justitiei, site apropiat postului Antena3.

Plangerea ii vizeaza pe sotii Iohannis si pe notarul Radu Gabriel Bucsa din Sibiu, in legatura cu modul in care cuplul prezidential a intrat, din 1999, in posesia a doua imobile din centrul Sibiului, situate in strada Nicolae Balcescu nr. 29 si in strada Gheorghe Magheru nr. 35.

Reactia lui Lazar

Pe 16 ianuarie 2019, procurorul general Augustin Lazar a declarat ca procurorii isi exercita atributiile "constient si hotarat, in baza unui mandat al societatii, nu ca imputernicire din partea vreunei guvernari".

Potrivit acestuia, in desfasurarea anchetei, "procurorul de caz este suveran, interventia procurorilor ierarhic superiori in efectuarea urmaririi penale sau in adoptarea solutiei fiind interzisa".

Citand tot din Carta de la Roma, Lazar preciza: "Statele trebuie sa se asigure ca procurorii sunt apti sa isi indeplineasca atributiile fara intimidari, imixtiuni, hartuire, interferenta nepotrivita sau expunere nejustificata la raspundere civila, penala sau de alta natura."

Atacul de la PSD

Reactia a venit dupa ce PSD a postat pe pagina oficiala de Facebook un mesaj in care il acuza pe Augustin Lazar ca "tolereaza absentele de la audieri ale sotiei prezidentiale".

"Augustin Lazar e seful Parchetului care tolereaza absentele de la audieri ale sotiei prezidentiale. La schimb, Iohannis refuza revocarea lui Lazar. Si sotia, si Lazar, si Iohannis se cred deasupra legii si a Constitutiei", se arata in mesajul PSD.

Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Cristian Popescu Piedone a anunțat joi, 25 aprilie, că rămâne în cursa pentru Primăria Bucureștiului, în ciuda tuturor zvonurilor. "Haideţi să închidem odată... Retragere, mesaje,...
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Liderul Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a acuzat joi, 25 aprilie, Biroul Electoral Central că ar fi modificat „în mod ilegal” o hotărâre de guvern şi că instituţia ar fi...
#Carmen Iohannis audiata, #Carmen Iohannis parchet, #Carmen Iohannis case , #Carmen Iohannis