Iohannis si-a lansat noua carte cu multumiri pentru sotie: A blocat partea negativa a campaniei

Sambata, 23 Mai 2015, ora 15:31
5481 citiri
Iohannis si-a lansat noua carte cu multumiri pentru sotie: A blocat partea negativa a campaniei
Foto: Realitatea TV

Presedintele Klaus Iohannis i-a multumit, sambata, sotiei sale Carmen, pentru sprijinul pe care i l-a acordat in perioada campaniei pentru alegerile prezidentiale.

"Am avut foarte mult ajutor si foarte mult sprijin, din partea sotiei mele, Carmen, care si azi a vrut sa vina expres pentru aceasta lansare. Imaginati-va o persoana care sta acasa sau la scoala si nu poate sa faca nimic, dar trebuie sa suporte toata campania - asta a facut sotia mea, Carmen.

Daca spre mine au venit energiile, ea a trebuit sa blocheze partea negativa a campaniei, un lucru foarte greu de facut", a declarat Klaus Iohannis, cu ocazia lansarii celei de-a doua carti autobiografice, "Primul pas", care cuprinde cu precadere detalii din campania prezidentiala din 2014.

Iohannis: Ponta mi-a facut impresia micului tocilar care nu stie sa scrie nici daca-l lasi cu materialele pe masa

Seful statului a tinut sa multumeasca si partidului din partea caruia a candidat la Presedintia Romaniei.

"Ce ar fi un candidat la presedintie fara partidul lui? Nu cred ca se poate asa ceva la noi. Partidul meu, PNL, al carui presedinte am fost cand am intrat in campanie, a fost suta la suta de partea mea. Atunci s-a numit ACL, intre timp este noul PNL", a spus presedintele.

Se lanseza "Primul pas", de Klaus Iohannis - detalii despre eveniment si cui ii e dedicata

Totodata, acesta a multumit si editurii la care si-a lansat a doua carte: "Oricine ar scrie o carte, daca nu o scoate nimeni pe piata, nu ii. Deci multumesc Curtea Veche Publishing. Va multumesc si ne doresc succes cu aceasta carte. In definitiv, o carte se scrie si pentru a fi vanduta".

Foto: Facebook/ Klaus Iohannis

"Cartea are o valoare deosebita pentru cei de fata si, pentru mine, care sunt din generatia celor care au crescut cu cartile in mana, are o insemnatate speciala. Am decis sa scriu o carte pe care am considerat-o un instrument foarte potrivit pentru a face cunoscute cateva lucruri despre mine, despre cum am ajuns in politica si cum vad mersul in spatiul public", a mai declarat seful statului.

Despre campania electorala ca in anii '90 si "galetile cu laturi" turnate asupra sa

Klaus Iohannis a vorbit despre campania electorala, despre care a precizat ca a fost "o perioada complicata, intensa, dificila, energizanta, paralizanta, si totusi cred ca, pentru cei care au fost cat de cat conectati la ea, a fost o perioada interesanta".

Iohannis isi lanseaza noua carte, dedicata romanilor care l-au votat: "Primul pas" e cel mai greu de facut

"Am vrut destul de repede, dupa campania electorala, sa retin in scris ideile. In general, memoria ne joaca feste. (...) Dupa un timp, ni se pare ca a fost o experienta placuta. Aceasta campanie nu a fost o experienta placuta. Nu inseamna ca nu a fost extrem de intensa, nu inseamna ca nu a avut foarte multa energie. A avut toate aceste lucruri.

(...) Foarte repede am avut impresia ca s-a uitat cum s-a purtat aceasta campanie. A fost o campanie care prin felul in care s-au manifestat majoritatea candidatilor isi avea loc mai degraba la inceputul anilor '90 - o campanie brutala, bruta, necizelata, cu atacuri directe la persoana, cu galeti de laturi turnate peste capul unor candidati, mai ales al acestui candidat. Aceste lucruri am vrut sa le retin", a mai spus seful statului.

Iohannis, in noua carte: Daca Ponta ar fi ajuns presedinte, personaje din spatele gratiilor ar fi fost libere acum

Acesta a vorbit si despre partea frumoasa a campaniei - "oamenii cu care m-am intalnit direct in campanie. Contactul cu toti acesti oameni mi-a dat foarte multa incredere, foarte multa energie".

"Niciodata n-am intalnit pe un alegator sau participant la o manifestatie electorala care sa-mi fi spus ceva negativ. Niciunul. Tot ce a fost negativ a venit via media, via material electoral, din partea celorlalti competitori.

Atunci, campania a fost si urata, si frumoasa, si la final am avut o energie deosebita pe care am primit-o in definitiv de la alegatorii care au fost de partea mea, si n-au fost putini.

(...) Pierdusem primul tur, dar atunci a aparut ceva ce nu a fost prevazut de nimeni - acel val de simpatie pentru mine si acea dorinta de schimbare initiata de inabilitatea sau dispretul Guvernului fata de romanii din diaspora.

A aparut un val in diaspora si daca un val porneste din centru si se duce mai departe, acest val a venit de departe si a ajuns in centru, aici, si a contribuit la acea rasturnare de situatie spectaculoasa, care a dus in final la un vot care a fost incredibil", a mai precizat Klaus Iohannis.

Ce scrie Iohannis in noua carte despre Ponta, Basescu si Prima Doamna

Deputatul USR Daniel Blaga, candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria Târgovişte
Deputatul USR Daniel Blaga, candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria Târgovişte
Deputatul USR Daniel Blaga a fost desemnat candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria municipiului Târgovişte. Daniel Blaga are 44 de ani, a absolvit Facultatea de Matematică în...
Presiuni de la șeful PNL Iași către Ciolacu să-l retragă pe Bogdan Cojocaru din funcția de prefect: ”Un scenariu aproape hilar”
Presiuni de la șeful PNL Iași către Ciolacu să-l retragă pe Bogdan Cojocaru din funcția de prefect: ”Un scenariu aproape hilar”
Liderul PNL Iaşi Alexandru Muraru îi cere premierului Marcel Ciolacu să îl retragă pe Bogdan Cojocaru, lider PSD Iaşi, din funcţia de prefect al judeţului Iaşi, motivând că acesta...
#Klaus Iohannis lansare carte, #Iohannis multumiri sotie, #Klaus Iohannis multumiri Carmen , #Carmen Iohannis