Antonescu: Iohannis e foarte afectat. Excludem orice colaborare cu PSD de acum inainte (Video)

Luni, 26 Mai 2014, ora 16:31
3606 citiri
Antonescu: Iohannis e foarte afectat. Excludem orice colaborare cu PSD de acum inainte (Video)
Foto: Antena 3

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat ca vicepresedintele PNL, Klaus Iohannis, este "afectat" de pierderea alegerilor, dar partidul "conteaza" in continuare pe acesta.

"Domnul Klaus Iohannis a fost foarte afectat de rezultate in general, si de rezultatul de la Sibiu. Ramane membru al PNL, desi demisia sa ne-a creat cateva probleme organizatorice, si contam pe dansul", a declarat Crin Antonescu luni.

Presedintele PNL a prezentat una din deciziile luate luni de catre Delegatia Permanenta a partidului, potrivit caruia de acum incolo este exclusa orice colaborare cu PSD. "Excludem orice colaborare in plan parlamentar si guvernamental cu PSD", a spus Crin Antonescu.

Haos in PNL dupa alegeri: Demisii, scandaluri, excluderi. Incepe lupta pe locul lui Antonescu

Presedintele liberal a tinut sa sublinieze faptul ca premierul Victor Ponta nu a reusit sa destructureze opozitia, fiindca "nu a reusit sa aduca nici macar unul dintre presedintii liberali de Consilii Judetene la asa zisa intalnire", organizata luni cu Calin Popescu Tariceanu.

"Domnul Tariceanu a fost dat afara in mod elegant. Ca noi toti, avea alte defecte, dar un asemenea tupeu, incat sa vina de la sedinta cu Victor Ponta la sedinta PNL, nu a fost inghitit. A inteles sa paraseasca sala, de la o sedinta de partid al carui membru nu este", a spus presedintele PNL.

Crin Antonescu a comentat intentiile lui Calin Popescu Tariceanu, spunand ca "este pus de pesedisti sa se inscrie cu forta, PSD-ul a ocupat organizatia PNL Satu Mare. Nu s-a inscris statutar, intr-o organizatie aflata pe raza localitatii in care locuieste sau are jobul", a sustinut Crin Antonescu.

Presedintele PNL a spus insa ca il va ajuta pe viitor pe Tariceanu sa se inscrie in PNL. "Daca face totul corect, ma oblig sa ma ocup personal sa fie primit in partid, dar nu cu pesedistii", a mai spus Antonescu despre evolutia lui Tariceanu.

Crin Antonescu a expus si alte decizii luate de Delegatia Permanenta a PNL. Prima dintre ele, cererea de afiliere la Partidul Popular European, "a fost primita cu bucurie si incredere de presedintele PPE, Joseph Daul", potrivit spuselor lui Crin Antonescu, care si-a exprimat speranta ca procedurile pentru primirea in PPE sa "fie indeplinite chiar saptamana viitoare".

O alta decizie importanta luata luni la Delegatia Permanenta a PNL a fost cea privind demisia conducerii, in urma rezultatelor la alegerile europarlamentare, si asigurarea unui interimat in vederea alegerii unei noi conduceri.

"Am prezentat demisia mea in fata Biroului Politic Central. Colegii mei au procedat cu solidaritate si si-au prezentat si ei demisiile. In fata Delegatiei Permanente am cerut convocarea unui Congres extraordinar. Delegatia Permanenta a luat act. Miercuri vom avea o noua Delegatie Permaneta pentru a stabili amanuntele. Lucrurile vor fi gestionate de presedintii cu rezultatele cele mai bune", a spus Crin Antonescu, care a spus ca actualii membri ai conducerii demisionare vor asigura conducerea interimara.

"Suntem singurul partid care si-a asumat responsabilitatea pentruun rezultat pe care noi il considerat un esec. Asta nu inseamna ca PNL este un partid in deriva, dezoprganizat", a mai spus Crin Antonescu.

Criza din PNL s-a declansat dupa aflarea rezultatelor alegerilor europarlamentare de duminica, in care PNL a obtinut potrivit rezultatelor partiale, in jur de 15%. presedintele PNl spusese ca, daca PNL nu atinge tinta de 20%, isi va da demisia.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Antonescu Iohannis demisie afectta, #Antonescu Iohannis afectta rezultate, #Crin Iohannis afectat rezultate Sibiu , #Crin Antonescu