Antonescu, despre Iohannis: Nu stiu ce fel de candidat si ce fel de presedinte ar fi (Video)

Luni, 02 Iunie 2014, ora 23:33
5464 citiri
Antonescu, despre Iohannis: Nu stiu ce fel de candidat si ce fel de presedinte ar fi (Video)

Fostul presedinte PNL Crin Antonescu a declarat ca i-a spus lui Klaus Iohannis ca nu este nevoie sa se faca studii pentru a se stabili candidatul PNL la prezidentiale si ca, prin decizia de a se retrage din cursa, a "grabit lucrurile" in acest sens.

"N-am avut o discutie transanta cu dl Iohannis. L-am intrebat daca vrea sa avem o discutie transanta, daca vrea sa candideze la alegerile prezidentiale, a zis ca n-ar vrea, dar sa facem niste studii pana in luna august.

I-am zis 'decat sa facem studii pana in luna august, de ce sa nu grabim lucrurile?'", a spus Crin Antonescu, luni seara, intr-o interventie telefonica la Realitatea Tv.

Acesta a precizat ca presupune ca Iohannis va fi candidatul liberalilor la alegerile prezidentiale.

"Sunt convins ca are calitatile pentru a fi sau a fi fost prim-ministru bun. Cred ca si un lider de partid foarte bun poate sa fie. Nu stiu ce fel de candidat si ce fel de presedinte ar fi Klaus Iohannis. Evident ca pornesc cu incredere, pentru ca e vorba de un om despre care daca eu cred ca ar fi un bun premier, exista sanse sa fie si un bun presedinte. Stiu insa ce presedinte ar fi Victor Ponta", a mai afirmat fostul presedinte PNL.

Crin Antonescu a reintarit ipoteza ca ar fi fost "de departe cel mai redutabil candidat al dreptei" la alegerile prezidentiale. In schimb, a precizat ca "un USL de 70 la suta, cu Ponta sau Antonescu la Presedintie, era imparabil".

Nu in ultimul rand, a vorbit despre demisia sa din functia de presedinte al PNL, dupa ce nu a fost atins pragul de 20 la suta la alegerile europarlamentare: "Nu exista niciun motiv pentru care as fi incercat sa ma fofilez de acest angajament".

"Ideea ca daca nu mai esti intr-o demnitate de stat, intr-o functie aleasa, esti un om mort, e nesanatoasa", a mai spus fostul presedinte liberal.

Antonescu: Nu mai candidez la presedintie, desi sunt cel mai puternic candidat pe care dreapta l-ar avea

Presedintele PNL Crin Antonescu si-a anuntat, sambata, deciza de a nu candida la Presedintia Romaniei si de a sprijini desemnarea unui candidat acceptat de toate fortele de dreapta.

Liberalii au un nou presedinte. PDL si PNL vor fuziune pana la prezidentiale

Iohannis preia sefia PNL: Ce spune despre candidatura la prezidentiale

Klaus Iohannis a preluat presedintia PNL, luni, dupa ce Crin Antonescu a anuntat ca renunta la interimat si ca nu va mai candida la sefia partidului. Primarul Sibiului a spus ca, in cazul in care i se va propune candidatura la alegerile prezidentiale, este dispus sa intre in competitia electorala. Tototada, a afirmat, dupa intalnirea cu liderul PDL, Vasile Blaga, ca ambele partide isi doresc o fuziune rapida, prin comasare, precizand ca vor avea un candidat comun la alegerile prezidentiale pana la 1 august.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Ministra Justiţiei, Alina Gorghiu a spus, referitor la afirmaţiile preotului Nicolae Tănase de la Valea Plopului potrivit cărora fetele care sunt agresate sexual ar trebui să intre la...
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
#Antonescu retragere candidatura prezidentiale, #Antonescu Iohannis candidat prezidentiale , #Crin Antonescu