Iohannis: Antonescu va fi presedintele Romaniei, cu sau fara USL, cu sau fara USD

Joi, 20 Februarie 2014, ora 11:40
7758 citiri
Iohannis: Antonescu va fi presedintele Romaniei, cu sau fara USL, cu sau fara USD
Foto: Digi24

Prim-vicele PNL Klaus Iohannis considera ca liderul liberal Crin Antonescu va fi presedintele Romaniei "cu sau fara USL, cu sau fara USD", adaugand ca sansele de a iesi din blocajul guvernamental sunt pe zi ce trece mai mici.

"Victor Ponta nu a dorit sa iesim mai repede din acest blocaj care dureaza deja de doua saptamani. Sansele de iesire pozitiva din acest blocaj sunt pe zi ce trece tot mai slabe. Negocierile au ajuns in impas", a declarat Iohannis, joi, in cadrul unei conferinte de presa sustinuta la Sibiu.

"Pentru prezidentiale avem oricum un candidat, pe Crin Antonescu, si are sanse foarte mari si va fi presedintele Romaniei - cu sau fara USL, cu sau fara USD. Daca PNL nu va mai fi in coalitia de guvernare, ar trebui toata coalitia sa se retraga si sa se reia jocul.

Mergem cu toata forta spre prezidentiale, pentru a le castiga, nu pentru a fi si noi pe acolo", a mai spus Klaus Iohannis.

Basescu: Ponta si Antonescu, chiar sunteti iresponsabili? Faceti-l, frate, pe Iohannis vicepremier, dar incetati criza!

Acesta a mentionat ca nu are cum sa faca un pas inapoi in ce priveste propunerile pentru functiile din Guvern, explicand ca partidul si-a dorit sa fie vicepremier si ministru de Interne, iar el a acceptat. Totodata, a precizat ca, impreuna cu Crin Antonescu, au ajuns la concluzia ca nu este potrivit sa fie propus pentru functia de ministru de Finante.

"Daca PSD sau acest nou USD ar fi dorit o deblocare, ar fi putut nici sa nu intre in blocaj. Sunt 2 saptamani de cand asteptam sa se faca acea remaniere guvernamentala propusa de noi si se gasesc tot felul de pretexte de ce nu se poate.

(...) Noi am declarat de foarte multe ori ce dorim - ne-am dorit si ne dorim sa intarim prezenta noastra in Guvern si prin asta Guvernul. Dar se pare ca exista si alte optiuni in Guvern", a afirmat prim-vicepresedintele liberal.

Crin Antonescu: Klaus Iohannis este cheia blocajului in USL

Antonescu: Oamenii fac pe dracu-n patru sa nu vina Iohannis la guvernare (Video)

Primarul Sibiului a spus despre PNL ca este cel mai important reprezentant al dreptei din Romania si ca este pregatit oricand sa preia guvernarea, cum este pregatit oricand sa intre in Opozitie, daca situatia evolueaza in asa fel.

"Scopul de a fi al unui partid politic este sa ajunga la guvernare, nu sa ajunga in Opozitie. Nu pot toti in acelasi timp sa guverneze, tot timpul. Un partid la guvernare se erodeaza si un partid in Opozitie se intareste. Nu are sens sa fac scenarii de intrare in Opozitie cand noi de fapt incercam sa intram la guvernare", a mai declarat Klaus Iohannis.

Liderul liberal a aratat ca PNL si USD nu se inteleg asupra remanierii guvernamentale, adaugand ca cele doua parti sunt in plin proces de negociere. In plus, el a facut referire si la atacurile din sanul liberalilor, cu trimitere la senatorul de Sibiu Sorin Iliesiu.

Antonescu: Am cerut excluderea lui Iliesiu, in PNL nu orice natarau poate vorbi orice

"Nu exista un lucru mai rau in perioada de criza decat sa fii atacat din propriile randuri. Asa ceva are un nume, nu vreau sa spun, dar stiti despre ce vorbesc. Toata lumea a inteles ca cineva din PNL a gresit profund, nu prin faptul ca a avut alta parere, ci ca in plina criza si in perioada negocierilor a venit sa ceara schimbarea presedintelui. Asa ceva nu se poate", a mai spus prim-vicepresedintele PNL.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Iohannis merge la Bruxelles. Subiectele fierbinți aflate pe agenda reuniunii liderilor europeni
Iohannis merge la Bruxelles. Subiectele fierbinți aflate pe agenda reuniunii liderilor europeni
Preşedintele Klaus Iohannis va participa miercuri şi joi, 17-18 aprilie, la reuniunea extraordinară a Consiliului European care va avea loc la Bruxelles. Şeful statului va participa, de...
Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Candidatul PPUSL la Primăria Capitalei Cristian Popescu - Piedone este cotat cu 38% din voturi, Nicuşor Dan -cu 27%, iar candidatul PSD-PNL Cătălin Cîrstoiu, cu 23%, relevă datele unui Sondaj...
#Iohannis Antonescu presedinte Romania, #Iohannis criza USL, #Iohannis blocaj guvernamental , #Crin Antonescu