Iohannis, votat prezidentiabilul PNL: Nu mai exista tabere in PNL

Luni, 21 Iulie 2014, ora 18:34
4820 citiri
Iohannis, votat prezidentiabilul PNL: Nu mai exista tabere in PNL

Presedintele PNL Klaus Iohannis, desemnat luni prezidentiabilul liberalilor, a tinut o scurta conferinta de presa in care a tinut sa le multumeasca tuturor celor care au venit sa voteze, dar si sa sublinieze ca nu exista tabere in partid si toti vor lupta pentru a-l aduce pe candidatul dreptei la Cotroceni.

"Le multumesc colegilor si colegeleor din delegatia permanenta ca au venit si au votat. Le multumesc si celor care au votat pentru mine si celor care au votat pentru Crin Antonescu.

Klaus Iohannis este candidatul PNL pentru prezidentiale

Nu a fost un vot controversial, a fost un vot absolut democratic. Nu au existat niciun fel de contre, nu au existat luari de pozitii critice. Aceasta lupta a fost un concept care a fost vehiculat in spatiul public fara sa existe in realitate. Noi nu ne-am luptat, noi am optat, atat eu, cat si Crin Antonescu, pentru candidatura. Mergem mai departe ca si colegi", a spus Iohannis, intr-o conferinta de presa.

Intrebat daca se bazeaza, in cazul in care va fi si prezidentiabilul dreptei, pe sustinerea lui Crin Antonescu, Iohannis a spus ca da.

Iohannis, cel mai bun candidat PNL pentru Cotroceni. Cum ar arata turul doi - sondaj IRSOP

"Delegatia permanenta a votat si partidul isi insuseste acest vot, nu mai exista tabere, toata lumea din PNL va lupta pentru candidatul nostru, dar mai avem faza impreuna cu PDL. Dincolo de acest lucru, oricine va fi candidat, va avea tot sprijinul PNL-ului. Nici nu se pune problema", a raspuns seful PNL.

Iohannis a fost pus sa explice si ce-l face sa fie atat de sigur ca va castiga competitia pentru Cotroceni, asa cum le-a promis liberalilor.

"Cea mai importanta conditie care trebuie indeplinita e sa participi, a doua sa crezi ca vei castiga, altfel n-are niciun rost sa participi. Eu particip si cred ca voi castiga", a spus Iohannis. Cat despre cum va convinge electoratul sa-l voteze pe el, acesta a raspuns in stilu-i caracteristic: "voi convinge electoratul prin masuri specifice si sper ca si un pic cu ajutorul dumneavoastra", le-a spus el jurnalistilor.

Alt sondaj pentru lupta cu Predoiu

Chiar daca in sondajul prezentat delegatiei permanente Catalin Predoiu are 5%, Iohannis a spus ca o alta cercetare va fi facuta pentru a decide cine va fi candidatul dreptei.

"Nu voi invoca acest sondaj cu PDL-ul pentru ca acest sondaj a fost comandat si realizat pentru a da o imagine celor din delegatia permanenta. Pentru cealalta problema va fi comandat un alt sondaj sau alte sondaje", a mai spus Klaus Iohannis.

Acesta a vorbit si despre situatia in care premierul ar fi dat de PDL, in cazul in care el va ramane prezidentiabil.

"Este evident ca in situatia in care suntem acum cu 2 partide care intra intr-o alianta electorala, cineva trebuie sa dea prezidentiabilul si cineva candidat pentru prim ministru", a precizat liderul PNL, aratand ca, "daca focus grupurile arata ca exista o asteptare foarte mare putem sa luam in discutie" candidatura in tandem presedinte-premier.

Iohannis a comentat si anuntul Monicai Macovei de a vrea sa candideze din partea dreptei la prezidentiale.

"Am luat act de acea declaratie de la televizor, este o problema care trebuie sa fie transata, daca va fi luata in discutie, in interiorul PDL-lui. N-as da acum niciun rezultat (care ar fi diferenta de voturi dintre el si Macovei, n.red.) fiindca tocmai pentru aceste lucruri vom avea cate un candidat si un studiu sociologic despre cine e cel mai bine pozitionat, care are cea mai mare sansa de crestere. Sincer, nu ma astept la un al treilea candidat surpriza al dreptei", a mai spus Iohannis.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
#Iohannis candidat prezidentiale PNL , #Crin Antonescu