Cum comenteaza Iohannis si Ciolos raportul MCV

Miercuri, 27 Ianuarie 2016, ora 14:20
4221 citiri
Cum comenteaza Iohannis si Ciolos raportul MCV
Foto: Administratia Prezidentiala

Presedintele Klaus Iohannis si premierul Dacian Ciolos subliniaza faptul ca noul raport MCV confirma progresele facute de Romania in ultimul an si recomanda continuarea reformelor si a luptei impotriva coruptiei.

"Presedintele Romaniei, domnul Klaus Iohannis, apreciaza ca Raportul elaborat de catre Comisia Europeana, in cadrul Mecanismului de Cooperare si Verificare (MCV), confirma, pentru al treilea an consecutiv, progresele inregistrate de Romania cu privire la reforma in sistemul judiciar si lupta impotriva coruptiei.

Romania se afla pe o directie ascendenta in indeplinirea obiectivelor din cadrul MCV, angajamentul tarii noastre pentru consolidarea statului de drept si independenta justitiei fiind unul ireversibil.

Presedintele Romaniei constata ca exista, in prezent, o abordare convergenta la nivel european cu privire la progresele semnificative inregistrate de Romania in combaterea coruptiei. Aceste evaluari se regasesc si in raportul GRECO, publicat de Consiliul Europei pe 22 ianuarie a.c", se arata in comunicatul remis presei miercuri, la scurt timp de la publicarea unui noi raport MCV pentru Romania.

Protestele #Colectiv care l-au dat jos pe Ponta apar in raportul MCV. Vezi laudele si criticile aduse Romaniei - document oficial

De asemenea, presedintele Iohannis subliniaza faptul ca sustine continuarea masurilor de combatere a coruptiei.

"Raportul dat publicitatii astazi de catre Comisia Europeana arata ca principalele institutii din domeniul judiciar si de integritate au continuat sa obtina rezultate impresionante in lupta impotriva coruptiei la nivel inalt. Se confirma astfel sustenabilitatea eforturilor autoritatilor romane si determinarea de a face reformele necesare pentru societatea romaneasca.

Presedintele Romaniei sustine cu aceeasi hotarare continuarea demersurilor in domeniul justitiei si combaterii coruptiei si isi exprima convingerea ca anul 2016 va consolida progresele inregistrate, in beneficiul cetatenilor", se mai arata in comunicatul Administratiei Prezidentiale.

La randul sau, premierul Dacian Ciolos remarca faptul ca noul raport MCV este al treilea raport pozitiv consecutiv si subliniaza faptul ca el "reconfirma progresele continue si constante inregistrate de Romania in toate domeniile evaluate".

"Acest al treilea raport anual consecutiv pozitiv dovedeste caracterul durabil si sustenabil al reformei in justitie si al luptei impotriva coruptiei, fiind un indicator al masurii in care autoritatile romane si-au asumat si au indeplinit obiectivele MCV. In acest sens, consideram ca recunoasterea progreselor din raportul MCV ar putea fi subliniata mai clar prin introducerea unei perspective de finalizare a acestei monitorizari de catre Comisia Europeana.

Astfel, avand in vedere concluziile pozitive ale raportului, consideram ca exista premisele finalizarii procesului MCV prin internalizarea obiectivelor mecanismului la nivelul autoritatilor romane, de exemplu, in structura Strategiei Nationale Anticoruptie.

Reformele prevazute de MCV, inclusiv lupta impotriva coruptiei, sunt si trebuie in continuare intreprinse in primul rand pentru societatea romaneasca, dincolo de reperele stabilite prin acest mecanism de cooperare si verificare. Angajamentul Guvernului de a indeplini aceste obiective, in beneficiul societatii romanesti si al cetatenilor romani, este unul puternic si fara echivoc", se mai arata in comunicatul remis presei de Guvern.

C.B.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Piedone, despre „mazilirea doctorului Cârstoiu” de către Coaliție: „Blat politic prin care PSD şi PNL îl susţin pe Nicuşor Dan”
Piedone, despre „mazilirea doctorului Cârstoiu” de către Coaliție: „Blat politic prin care PSD şi PNL îl susţin pe Nicuşor Dan”
Candidatul PUSL la Primăria Capitalei, Cristian Popescu Piedone, a declarat marţi, 23 aprilie, că mazilirea doctorului Cârstoiu este blat politic prin care PSD şi PNL îl susţin pe Nicuşor...
Nicușor Dan, prima reacție după ce PSD și PNL au renunțat la candidatura lui Cîrstoiu. „Decizie grea pentru mafia imobiliară”
Nicușor Dan, prima reacție după ce PSD și PNL au renunțat la candidatura lui Cîrstoiu. „Decizie grea pentru mafia imobiliară”
Primarul Capitalei Nicuşor Dan a reacţionat marți, 23 aprilie, printr-o postare ironică, după ce coaliţia PSD-PNL a renunţat la candidatura lui Cătălin Cîrstoiu pentru Primăria...
#Iohannis raport MCV, #Ciolos raport MCV , #Dacian Ciolos