Intalniri la nivel inalt: Iohannis il primeste pe Donald Tusk, Ciolos discuta cu Juncker la Bruxelles

Luni, 15 Februarie 2016, ora 07:10
4602 citiri
Intalniri la nivel inalt: Iohannis il primeste pe Donald Tusk, Ciolos discuta cu Juncker la Bruxelles
Foto: site Guvernul Romaniei (Arhiva)

Presedintele Klaus Iohannis are programata luni, la Palatul Cotroceni, o intalnire cu presedintele Consiliului European, Donald Tusk, in timp ce premierul Dacian Ciolos se va afla intr-o vizita la Bruxelles, unde se va intalnic cu mai multi oficiali ai Uniunii Europene.

Conform programului facut public de Administratia Prezidentiala, seful statului il va primi pe Donald Tusk la ora 18:15. La ora 19:00 cei doi vor sustine o declaratie de presa comuna.

Presedintele Klaus Iohannis va participa apoi, in zilele de 18 si 19 februarie, la reuniunea Consiliului European si la summitul Partidului Popular European (PPE).

La summitul PPE, printre invitati se afla presedintele Consiliului European Donald Tusk, presedintele Comisiei Europene Jean Claude-Juncker, cancelarul german Angela Merkel, premierul spaniol Mariano Rajoy, premierul bulgar Boiko Borisov, premierul ungar Viktor Orban, potrivit unui comunicat de presa emis de PPE.

Pe agenda Consiliului European se afla bilantul punerii in aplicare a deciziilor adoptate ca raspuns la criza migratiei si a refugiatilor si negocierile cu Marea Britanie pe tema referendumului cu privire la ramanerea sau iesirea din UE.

Ciolos se intalneste cu Jean-Claude Juncker la Bruxelles

De asemenea, premierul Dacian Ciolos se va intalni luni, la Bruxelles, cu mai multi oficiali ai Uniunii Europene, printre care presedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, cu care va discuta despre migratie, aderarea la spatiul Schengen si raportul MCV.

Vizita prim-ministrului va incepe cu o intrevedere cu prim-vicepresedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, care va fi urmata de un dejun de lucru cu presedintele PPE, Joseph Daul.

La ora 17:00, Dacian Ciolos se va intalni cu presedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, cei doi oficiali avand programate declaratii de presa comune. Ulterior, prim-ministrul va avea o intrevedere cu comisarul european responsabil cu politica de vecinatate si negocierile privind extinderea, Johannes Hahn, apoi cu vicepresedintele Comisiei Europene responsabil cu bugetul si resursele umane, Kristalina Georgieva.

Seara, la reprezentanta permanenta a Romaniei, seful Executivului se va intalni cu functionari romani care ocupa functii de conducere in institutii europene.

Dacian Ciolos va discuta cu oficialii europeni prioritatile actualului guvern, viziunea de dezvoltare economica, programul de reforma administrativa, modul in care Romania isi propune sa se implice in dezbaterile actuale europene, dar si prioritatile de tara din perspectiva semestrului european.

"Discutiile vor viza, de asemenea, fenomenul migratiei, Uniunea Energiei si securitatea energetica, progresele inregistrate de Romania in cadrul Mecanismului de Cooperare si Verificare evidentiate in cel mai recent raport al Comisiei Europene, precum si perspectivele tarii noastre de aderare la Spatiul Schengen", a anuntat Guvernul.

Din delegatie fac parte ministrul Afacerilor Externe, Lazar Comanescu, si seful Cancelariei primului-ministru, Dragos Tudorache.

Marti, Ciolos va discuta cu presedintele Parlamentului European, Martin Schulz, cu liderii grupurilor PPE si S&D, apoi cu trei vicepresedinti ai Comisiei Europene.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Iohannis intalnire Donald Tusk, #Ciolos intalnire Junker, #Dacian Ciolos Bruxelles , #Dacian Ciolos
Comentarii
Poza dragos_66
dragos_66
rank 5
Poza Temistocle
Temistocle
rank 1
In cazul asta,dna Carmen l-ar putea vizita pe Cristi la Jilava.