Sport pe Bune: Tenisul românesc la ora adevărului. Cu Gabriel Moraru director FRTenis

Iohannis, despre platforma lui Ciolos: Banuiesc ca nu a vrut doar sa arate ca gandeste sanatos, ci ca e dispus sa mearga mai departe (Video)

Marti, 18 Octombrie 2016, ora 14:28
7788 citiri
Iohannis, despre platforma lui Ciolos: Banuiesc ca nu a vrut doar sa arate ca gandeste sanatos, ci ca e dispus sa mearga mai departe (Video)
Foto: Facebook/Klaus Iohannis

Presedintele Klaus Iohannis s-a aratat incantat de platforma lansata luni de Dacian Ciolos, exprimandu-si convingerea ca actualul premier si-a aratat astfel disponibilitatea de a conduce si guvernul ce va rezulta dupa alegerile parlamentare din decembrie.

"Platforma prezentata de dl Ciolos e foarte buna. Sunt acolo chestiuni pe care ni le dorim cu totii, principii care e bine sa ne ghideze in viata politica si economica, o platforma de principii si valori pe care o gasesc buna. Banuiesc ca dl.

Ciolos nu a venit cu aceasta platforma doar sa artate lumii ca are o gandire sanatoasa, ci sa arate ca e dispus sa mearga mai departe. Pe ce pozitie, asta ramane de vazut si depinde in primul rand de alegatori. Vreau sa precizez ca acum se alege Parlamentul, nu Guvernul. Guvernul se stabileste pe urma si asta ma implica si pe mine", a spus marti Klaus Iohannis, care se afla intr-o vizita la Centrala de la Cernavoda.

Seful statului a dezvaluit ca Ciolos l-a informat luni, la intalnirea saptamanala, in legatura cu lansarea platformei. Iohannis si-a exprimat totodata dorinta ca ideile lansate de premier sa fie o baza pentru dezbaterile din timpul campaniei electorale pentru alegerile parlamentare.

"Este un pas bun aceasta platforma pentru ca partidele se vor putea decide sau nu sa sustina aceasta platforma. Am avut intalnirea noastra saptamanala si dl. Ciolos mi-a spus ca intentioneaza sa initieze aceasta platforma. Nu am avut o dezbatere, e un document al domniei sale pe care l-a prezentat si sper sa fie o baza de discutii pentru campania electorala.

Sunt oameni si partide care cred ca e nevoie de o clasa politica curata, ca e nevoie de reformarea partidelor politice. Mult mai multi oameni decat cred unii politicieni care vor sa eliminam coruptia, sa avem proceduri transparemnte, clare. Si exista ceilalti care au un discurs antijustitie, care nu doresc sa promoveze transparenta pentru ca le strica afacerile de familie", a mai comentat Iohannis.

Premierul va fi politic, nu tehnocrat

Presedintele a tinut sa precizeze ca guvernul ce va fi instalat dupa 11 decembrie va fi unul politic, dar ca asta nu inseamna neaparat ca Ciolos sa intre intr-un partid, ci ca un partid sa il propuna pe Ciolos.

"Dupa 11 decembrie Romania va avea un premier politic, un premier care va fi propus de partide politice. Premier tehnocrat inseamna premier indepenedent politic. Ciolos acum e premier independent politic pentru ca eu l-am propus fara sa fie propus de vreun partid. Vom avea un premier care sa reprezinte vointa unui partid sau unor partide care vor sa faca o propunere comuna", a explicat seful statului.

In ce priveste acuzatiile ca se implica in campania electorala, Iohannis a spus ca nu face decat sa aduca lamuriri importante pentru alegatori.

"Nu cred ca ma vedeti pe mine spunand 'votati acest partid sau acest partid'. Fiecare alegator va avea libertatea sa aleaga, dar eu vreau sa particip in clarificari si sa vin cu lamuriri care sunt importante pentru romani inaintea alegerilor.

Exista partide care au inteles nevoia de reformare, care se straduiesc cat se poate de bine. Vom vedea dupa ce cunoastem listele depuse de partide, dar se vede cu ochiul liber ca unii au eliminat penalii si mai sunt altii care ii atrag ca magnetul", a conchis Klaus Iohannis.

Premierul Dacian Ciolos a lansat luni platforma "Romania 100", care contine un portofoliu de 21 de proiecte nationale pe care acesta vrea sa le deruleze, in cazul in care va gasi sustinere politica necesara dupa alegerile din decembrie, printre ele aflandu-se reforma administratiei publice, construirea gazoductului Bulgaria-Romania-Ungaria-Austria si elaborarea unui cadru financiar multianual, care sa permita derularea unor investitii publice pe termen lung.

Presedintele PSD Liviu Dragnea deja a criticat dur proiectul, sustinand ca este doar "o lista de iluzii" si ca titlul este "plagiat" dintr-un document al Guvernului Ponta din anul 2014.

Ciolacu susține că există bani pentru toate creșterile salariale, în anul celor două majorări de pensii: "Câteodată mă ia şi pe mine ameţeala" VIDEO
Ciolacu susține că există bani pentru toate creșterile salariale, în anul celor două majorări de pensii: "Câteodată mă ia şi pe mine ameţeala" VIDEO
După publicarea unui memorandum care subliniază mai multe lipsuri pentru plata salariilor în acest an, premierul Marcel Ciolacu a negat că ar fi vreo problemă și a ținut să dea asigurări...
Înghesuială electorală la inaugurarea șantierului Spitalului Regional al Olteniei. Lia Olguța Vasilescu a venit cu o bordură VIDEO
Înghesuială electorală la inaugurarea șantierului Spitalului Regional al Olteniei. Lia Olguța Vasilescu a venit cu o bordură VIDEO
Lucrările la noul Spital Regional al Olteniei au început vineri, 26 aprilie, cu ceremonia ”primei lopeți” la care au participat mai mulți politicieni aflați în febra campaniei electorale....
#Klaus Iohannis Dacian Ciolos premier, #Iohannis CIolos premier alegeri 2016 , #Dacian Ciolos