ACL isi noteaza primarii si consilierii care fug la Putere. Iohannis: Esti cu noi sau esti cu ei? Simplu

Miercuri, 17 Septembrie 2014, ora 08:38
2754 citiri
ACL isi noteaza primarii si consilierii care fug la Putere. Iohannis: Esti cu noi sau esti cu ei? Simplu
Foto: Arhiva Ziare.com

Presedintele liberalilor, Klaus Iohannis, a declarat, marti, ca PNL si PDL tin evidenta membrilor care parasesc cele doua partide.

Candidatul ACL la prezidentiale a fost intrebat daca poate estima cati alesi locali vor parasi formatiunea politica folosindu-se de ordonanta privind migratia primarilor, arata Mediafax.

"Dupa ce avem centralizarile la secretariatele generale ale partidelor putem sa va dam aceasta informatie. (...) Noi vrem sa stim unde stam, mi se pare normal (sa solicitam din partea alesilor sa comunice partidului ce decid - n.red.). Adica Guvernul da ordonante si se joaca de-a traseismul politic, trebuie sa stim si noi, ok: domnul primar, ai fost ales pe lista noastra, esti cu noi sau esti cu ei? Simplu", a explicat Iohannis.

Liderul liberal a mentionat, intr-o conferinta de presa la Giurgiu, ca evidenta se tine pe baza unei informari in interiorul partidului, nu pe baza declaratiilor depuse la sediile administratiilor locale.

Presedintele CJ Giurgiu, Vasile Mustatea, a precizat ca el a fost primul ales local care a depus declaratia referitoare la optiunea politica, spunand ca a ales sa ramana cu PNL.

"Eu am vrut sa arat partidului meu, domnului Iohannis, ca am optat pentru PNL si nu mai pot sa mai fac nicio alta optiune pana se termina aceste 45 de zile", a declarat acesta.

Ordonanta care legalizeaza traseismul presupune depunerea unei declaratii privind optiunea politica in cele 45 de zile cat este in vigoare, insa Klaus Iohannis a aratat ca nu va face acest lucru si i-a indemnat pe toti alesii locali ai ACL sa procedeze la fel, intrucat actul normativ ar fi neconstitutional.

Iohannis isi sustine cauza la DNA

Iohannis s-a prezentat, marti, la sediul DNA, pentru a-si sustine acuzatiile aduse vicepremierului Liviu Dragnea in cazul ordonantei de urgenta care permite migrarea primarilor.

Klaus Iohannis, audiat la DNA (Video)

Iohannis a parasit sediul DNA fara sa dea declaratii, in ciuda insistentelor jurnalistilor. "Mi-am sustinut plangerea. Multumesc. Va doresc o zi buna!", le-a spus liderul PNL.

Iohannis l-a reclamat pe Dragnea la DNA

Iohannis a depus saptamana trecuta o plangere penala pe numele vicepremierului Liviu Dragnea, pe care il acuza de abuz in serviciu in cazul ordonantei de urgenta care permite in precampanie electorala migratia primarilor timp de 45 de zile, prin suspendarea unei legi aflate in vigoare.

Ordonanta pentru migratia primarilor: DNA incepe urmarirea penala dupa o plangere a lui Iohannis

DNA a anuntat, vineri, ca s-a inceput urmarirea penala in rem, adica nu pe numele lui Liviu Dragnea, ci cu privire la faptele sesizate de PNL in plangerea penala.

Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
După ce liderii coaliției PSD-PNL au luat decizia de a-l retrage pe candidatul comun Cătălin Cîrstoiu și de a merge cu candidați separați, în persoana Gabrielei Firea și a lui Sebastian...
#Iohannis ordonanta primari, #ACL evidenta primari, #ACL evidenta alesi , #PNL