Ce spune Iohannis despre ministrii care isi doresc sa candideze la parlamentare

Miercuri, 05 Octombrie 2016, ora 21:39
2617 citiri
Ce spune Iohannis despre ministrii care isi doresc sa candideze la parlamentare
Foto: Arhiva Facebook/Klaus Iohannis

Presedintele Klaus Iohannis ii incurajeaza pe ministrii sa intre in cursa electorala.

Intrebat de presa miercuri seara ce crede despre ministrii care si-au aratat disponibilitatea de a candida la parlamentare intrand intr-un partid, seful statului a spus ca mereu a incurajat "oamenii care au capacitatea si dorinta sa intre in politica pentru a veni cu sange proaspat".

"Premierul mi-a spus ca sunt ministri care cocheteaza cu ideea de a incerca sa ajunga pe listele unor partide politice, fara insa sa detalieze (...) Si ministrii au toata libertatea sa intre in partide si sa candideze", a adaugat Iohannis.

De cateva saptamani, mai multi ministri din Guvernul condus de Dacian Ciolos negociaza intrarea in USR, formatiunea lui Nicusor Dan, si in curand vor oferi un raspuns final.

In urma cu doua saptamani, Nicusor Dan a declarat ca poarta discutii cu cinci-sase ministri din Cabinetul Ciolos pentru a se alatura formatiunii sale. Informatia a fost atunci confirmata de Cristian Ghinea, ministrul Fondurilor Europene.

Acum, surse apropiate negocierilor au declarat pentru Ziare.com ca unii dintre ministri discuta intre ei si, in cazul in care vor decide sa faca acest pas, il vor face impreuna. Decizia acestora, au mai spus sursele citate, depinde de mai multi factori, fiind important stadiul in care vor ramane proiectele in urma lor.

De asemenea, sursele citate au precizat ca urmeaza o toamna cu greve provocate de PSD, "care il vede pe Ciolos ca principal adversar". Un alt factor deciziv in decizia tehnocratilor este si "gradul de maturizare a proiectului USR".

Pe de alta parte, saptamana trecuta, presedintele Klaus Iohannis a subliniat ca dupa alegerile din 11 decembrie nu va mai nominaliza ca premier o persoana independenta politic, ci va tine cont de rezultatele votului. In context, seful statului a spus ca, daca Dacian Ciolos vrea sa isi continue proiectele, va trebui sa anunte cu ce partid vrea sa colaboreze.

Citeste si o analiza pe aceasta tema: Cati ministri tehnocrati ar putea candida pentru parlamentare

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Copreşedintele partidului REPER, Dragoş Pîslaru, a declarat că, prin retragerea candidaturii medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei de către coaliţie, „mafia patronată de...
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat, marţi, 23 aprilie, că Sebastian Burduja, candidatul liberal pentru Primăria Capitalei, este opţiunea care dă speranţe celor care nu s-au...
#Iohannis ministri candidati parlamentare , #PNL

LIVE ÎN 00:06:48

Cu fata la alegatori,
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală. Sociolog: Se vor faulta unul pe celălalt

În 6 de minute

Notifică-mă