De ce trage Iohannis cu Ciolos in PNL

Autor: Iulian Leca - Senior editor
Sambata, 01 Octombrie 2016, ora 18:52
8240 citiri
De ce trage Iohannis cu Ciolos in PNL

Klaus Iohannis trage de Dacian Ciolos parca si mai abitir cand stie ca sansele sa ramana premier si dupa alegerile din decembrie sunt minime spre inexistente. Incercand probabil sa stavileasca marsul pesedist spre o victorie fara drept de apel la parlamentare, presedintele Iohannis a iesit in ultimele zile cu tot felul de declaratii politice de campanie cum rar a facut pana acum.

Presupun ca speriat de scorul pe care PNL l-ar obtine la alegerile parlmanetare si de perspectiva ca de anul viitor sa coabiteze si colaboreze cu o majoritate PSD si cu un Executiv condus de o persoana care sa fie opusa "Guvernului meu", Klaus Iohannis a iesit in public sa traga ultimele sfori pentru scenariul in care Dacian Ciolos va continua proiectele incepute ca premier.

"Multi isi pun intrebarea daca Dacian Ciolos ramane un premier independent si dupa aceea se retrage sau daca doreste sa isi continue anumite proiecte. Recunosc ca, personal, cred ar face bine sa continue, ca are proiecte bune incepute, dar atunci sa isi declare macar simpatia sau adeziunea, sau preferinta pentru partidul cu care ar putea sa colaboreze in viitor, sigur dupa alegerile parlamentare", a spus vineri Iohannis.

Plecarea lui Vasile Blaga din fruntea PNL dupa ce copresedintele partidului a fost pus sub urmarire de procurorii DNA pentru trafic de influenta lasa urme si mai adanci in devalmasia din partid. Iar Dacian Ciolos nu ar fi putut sa umple golul provocat de iesirea buldogului si nici sa dea un impuls de unitate - lucrul de care partidul are cea mai mare nevoie inainte de alegeri.

Daca Dacian Ciolos vrea sa ramana in continuare mai lucid decat buna parte a clasei politice, ar trebui ca in cazul in care refuza sa se inscrie cu acte in vreun partid sau sa candideze, nici sa nu ia in calcul o posibila redesemnare dupa alegerile din 11 decembrie indiferent de rezultatul de la urne.

Altfel, haosul care bantuie prin PNL, fuziunea niciodata incheiata, ba dimpotriva, doborarea intempestiva a lui celui care-i mai tinea laolalta pe fostii pedelisti cu fostii penelisti, avansul major luat de social democrati dupa atacul concertat Ghita-Basescu-Tariceanu la Kovesi (macar din punct de vedere al discursului anticoruptie) - toate acestea cred ca ar trebui sa-l obisnuiasca pe Iohannis cu ideea ca scenariul Ciolos dupa alegeri pur si simplu nu exista.

Putine lucruri ar mai putea ajuta PNL in acest moment sa se redreseze pana la alegerile din 11 decembrie. Poate decizia de a ramane cu un singur presedinte de partid sa fie o strategie buna pentru a tine atentia cetatenilor focusata asupra partidului. Acum ramane de vazut cat va ajuta si Alina Gorghiu.

Altfel, doar plimbarea si ademenirea lui Ciolos prin curtea PNL nu cred ca are potentialul unei teme care sa reduca diferenta tot mai mare fata de scorul si intentia de vot dinspre PSD.

Marele noroc al lui Iohannis - PNL este ca PSD nu si-a gasit inca un discurs pe masura punctelor si increderii pe care le are in spate. Daca vor reusi sa se sincronizeze cu ceea ce se asteapta de la ei, atunci eu cred ca presedintele isi poate face doar calcule despre cand si cum isi va incheia mandatul la Cotroceni.

Cum a fentat Piedone licitațiile. Curtea de Conturi l-a luat la bani mărunți. Nereguli grave și la Direcția Pentru Protecția Copilului
Cum a fentat Piedone licitațiile. Curtea de Conturi l-a luat la bani mărunți. Nereguli grave și la Direcția Pentru Protecția Copilului
Curtea de Conturi a constat la ultimul audit, finalizat la începtutul lunii martie 2024, la Sectorul 5, pentru anul 2022, că instituția condusă de Popescu Piedone a divizat contracte de...
USR acuză Guvernul că se joacă „cu prețurile la energie ca la păcănele”. „Plătim facturi mai mari decât pe piaţa liberă”
USR acuză Guvernul că se joacă „cu prețurile la energie ca la păcănele”. „Plătim facturi mai mari decât pe piaţa liberă”
USR a transmis joi, 28 martie, că Guvernul Ciolacu minte când spune că ia măsuri în favoarea consumatorilor şi că scade facturile românilor. Partidul susține că de fapt Executivul...
#Klaus Iohannis Ciolos premier dupa alegeri, #Iohannis PNL alegeri parlamentare 2016, #Blag demisie PNL urmarit penal , #PNL