E Romania pregatita pentru un presedinte neamt? Cum raspunde Klaus Iohannis

Duminica, 08 Iunie 2014, ora 13:29
7054 citiri
E Romania pregatita pentru un presedinte neamt? Cum raspunde Klaus Iohannis
Foto: Arhiva

Presedintele interimar al PNL, Klaus Iohannis, cetatean roman de etnie germana, a declarat ca nu cunoaste pe nimeni care sa aiba un "pedigree din anul 500", care sa spuna "eu sunt numai neamt, numai roman". Potrivit acestuia, "cu totii avem radacini multiple".

Klaus Iohannis este de parere ca "in momentul de fata chiar nu mai exista acea bariera, adica sa nu alegem pe unul care nu-i de-al nostru".

Tariceanu, despre prezidentiabilul Iohannis: Credeti ca la Teleorman conteaza ca e neamt?

"Eu sunt cetatean roman, convins roman, si sunt etnic german. Etnicitatea este un factor important si acceptat in Romania, spre fericirea noastra, a tuturor minoritarilor", a tinut el sa lamureasca lucrurile in emisiunea "Dupa 20 de ani", de la Pro TV.

In ceea ce priveste posibila sa candidatura la prezidentiale, Klaus Iohannis a declarat: "In situatia in care ne aflam in aceasta saptamana, o situatie noua, nu este niciun secret ca domnul presedinte Antonescu a decis sa se retraga din aceasta competitie, avem nevoie de un candidat care este si cunoscut si relativ bine profilat, care sa aiba o incredere rezonabila din partea electoratului si care este si dispus sa se implice in lupta politica.

Iohannis: Nu cred ca Antonescu a ramas cu impresia ca l-am trimis in surghiun

Este posibil, nu stim daca asa va fi, dar este posibil ca eu sa fiu acest candidat. Am discutat cu colegii din partid acest aspect nou pentru noi. Este o situatie noua cu care ne confruntam, la care trebuie sa facem fata. Una peste alta, am ajuns de comun acord la concluzia ca as fi o solutie".

Antonescu, despre Iohannis: Nu stiu ce fel de candidat si ce fel de presedinte ar fi (Video)

Intrebat care ar fi candidatul pentru postul de prim-ministru in ipoteza ca o motiune de cenzura ar trece, Iohannis a afirmat ca nu s-a discutat inca pe aceasta tema, dar ca va exista o procedura de selectie intre PNL si PDL. "Nu exista nicio intelegere, nu am discutat-o", a punctat acesta.

"Eu si Traian Basescu nu am fost dusmani politici"

In ceea ce priveste o eventuala candidatura a lui Victor Ponta la prezidentiale, daca este sau nu posibila, Iohannis a declarat ca, personal, este de parere ca acest lucru se va intampla.

Klaus Iohannis a vorbit si despre relatia sa Traian Basescu, spunand ca nu au fost "dusmani politici" si ca ultima oara cand au vorbit a fost in toamna lui 2009.

Intrebat daca actualul presedinte a avut vreo implicare in unificarea dreptei, acesta a replicat ca "nu a existat nicio interventie, niciun contact", afirmand insa ca "Este foarte bine daca si altii isi doresc ca aceasta constructie sa fie una de succes".

Cherecheș, extrădat din Germania. Fostul primar din Baia Mare este adus cu mașina în România
Cherecheș, extrădat din Germania. Fostul primar din Baia Mare este adus cu mașina în România
Fostul primar al municipiului Baia Mare Cătălin Cherecheş a fost preluat din Germania şi se află în drum spre România, pentru executarea pedepsei cu închisoarea, fiind condamnat la cinci...
UPDATE Liderii coaliției PSD-PNL și-au dat acordul pentru candidatura medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei SURSE
UPDATE Liderii coaliției PSD-PNL și-au dat acordul pentru candidatura medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei SURSE
Medicul Cătălin Cîrstoiu a ajuns, marți, 19 martie, la Palatul Victoria pentru a discuta cu liderii coaliţiei. Liderii celor două partide și-au dat acordul pentru candidatura acestuia la...
#Klaus Iohannis presedintie, #Romania presedinte neamt, #Romania presedintie etnie minoritati, #Klaus Iohannis dreapta unita, #Iohannis Traian Basescu , #PNL