Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Iohannis critica parlamentarii pentru supermunitate: S-a lucrat "pompieristic", nu asa lucreaza un Parlament

Joi, 12 Decembrie 2013, ora 21:15
2483 citiri
Iohannis critica parlamentarii pentru supermunitate: S-a lucrat "pompieristic", nu asa lucreaza un Parlament
Foto: Arhiva

Prim- vicepresedintele PNL, Klaus Iohannis, a precizat, joi, ca Parlamentul a lucrat "pompieristic" la modificarile din Codul Penal, sustinand ca este necesara o dezbatere publica pe tema noilor prevederi.

Acesta a precizat ca trebuie facuta o distinctie clara intre fondul problemei si comunicarea publica, adaugand ca in lege exista niste termeni care au mai fost discutati, iar unele dintre teme sunt bine rezolvate, potrivit Mediafax.

"Am putut observa cu totii ca s-a creat o asa mare agitatie in sectorul public si cred ca trebuie sa vedem aici fondul lucrurilor, pe de-o parte, si comunicarea cu spatiul public, pe de alta parte.

Fondul problemei este unul care, cu siguranta, poate fi discutat si - fara sa fi citit in detaliu ce s-a modificat acolo - pot sa spun ca sunt termeni care au mai fost dezbatuti si, cu siguranta, unele teme sunt bine rezolvate. Dincolo de acest fapt, modul in care s-a procedat este unul pompieristic. Nu asa trebuie sa lucreze un Parlament", a explicat Iohannis.

Acesta considera ca nu s-a procedat corect si ca au aparut suspiciuni, pentru ca in Camera Deputatilor nu s-au luat cele mai intelepte decizii pentru procedura. Iohannis a mentionat ca persoanele care au criticat Camera nu au citit in detaliu ce scrie in lege.

"Nu cred ca s-a procedat corect. Cred ca in Camera Deputatilor nu s-au luat hotararile cele mai intelepte pentru procedura si din acest motiv au aparut aceste suspiciuni.

Cred ca majoritatea celor care au aratat cu degetul spre Camera nici nu au citit in detaliu ce s-a discutat acolo, ci doar li s-a parut suspecta procedura. Si mie la fel! Si tuturor. Eu cred ca aici conducerea Camerei trebuia sa fie un pic pe faza", a mai spus liberalul.

In plus, Iohannis este de acord cu ideea ca parlamentarii nu sunt functionari publici, insa este de parere ca partea in care acestia ar trebui sa primeasca imunitate ar trebui sa fie discutata mai bine.

"Parerea mea personala este ca partea de conflict de interese trebuia putin mai bine discutata, iar cealalta parte - ca parlamentarii nu sunt functionari publici - este evident ca nu sunt. Si mi se pare bine sa se stabileasca acest lucru. Dar, iarasi, nu asa peste noapte.

E o tema importanta si care priveste statutul parlamentarilor. Trebuia pusa in dezbatere publica, dezbatere media si atunci lumea, cu siguranta, ar fi inteles", a explicat prim-vicepresedintele PNL.

Camera Deputatilor a aprobat, marti, modificari la Codul Penal prin care presedintele si parlamentarii sunt scosi din categoria functionarilor publici. Acestia ar urma sa nu mai poata fi cercetati pentru fapte de coruptie.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Klaus Iohannis Cod Penal, #Klaus Iohannis modificari Cod Penal, #Klaus Iohannis imunitate parlamentari , #PNL