Iohannis: Daca Ponta e mai liberal ca mine, il invit sa se inscrie in PNL

Marti, 17 Iunie 2014, ora 15:24
2841 citiri
Iohannis: Daca Ponta e mai liberal ca mine, il invit sa se inscrie in PNL
Foto: B1TV

Klaus Iohannis, presedintele in exercitiu al PNL, a declarat, marti, ca daca Victor Ponta este mai liberal decat el, asa cum s-a declarat, atunci il invita sa se inscrie in PNL, precizand totodata ca reciproca nu este adevarata.

"Am citit despre afirmatia foarte interesanta a domnului Ponta cum ca ar fi mai liberal ca mine. Reciproca nu e adevarata, eu nu sunt mai socialist ca domnul Ponta. Dar e o metoda usoara sa primeasca functia de prim-ministru: daca e asa de liberal, il invit sa se inscrie in PNL", a declarat razand Iohannis, reamintind ca Victor Ponta "oricum a declarat ca a votat cu liberalii" la turul intai al prezidentialelor din 2009.

Ponta: Sunt mai liberal decat Iohannis. Un singur partid de dreapta e idealul lui Basescu

Pe de alta parte, presedintele in exercitiu al PNL a spus ca marti au loc primele intalniri cu reprezentantii filialelor, in vederea Congresului din 28-29 iunie, la care va fi aleasa noua conducere a partidului, urmand ca toata saptamana sa aiba loc deplasari in teritoriu. Klaus Iohannis si Ioan Ghise sunt singurii liberali care si-au depus candidatura pentru presedintia partidului, dupa ce Crin Antonescu a demisionat din cauza esecului inregistrat la alegerile europarlamentare.

Intrebat de jurnalisti, Klaus Iohannis a spus ca el nu va propune excluderea din partid a celor care au fost prezenti alaturi de Tariceanu la lansarea organizatiei nonguvernamentale a acestuia, saptamana trecuta, precizand insa ca subiectul va fi discutat in Biroul Politic.

In ceea ce priveste prezenta acestui grup condus de Tariceanu la Congresul PNL, Klaus Iohannis a spus ca "secretariatul general, care organizeaza Congresul, va da un raspuns documentat la aceasta chestiune".

In schimb, Iohannis s-a aratat multumit de faptul ca fostii liberali Andrei Chiliman si Vlad Moisescu s-au inscris, luni, in PDL.

"Cred ca este un lucru bun, faptul ca s-au apropiat de PDL, care in scurt timp va fi impreuna cu PNL. Un lucru intelept. Miscarea este una buna si arata ca exista multe forte care isi doresc unificarea dreptei chiar daca exista unele forte, destul de importante, care se opun acestei unificari".

In context, Klaus Iohannis a fost rugat sa confirme zvonurile aparute cu privire la o amanare a fuziunii PDL-PNL pana in 2016. "Este cam devreme sa va raspund acum la aceasta intrebare", a declarat presedintele in exercitiu al PNL.

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#Iohannis Ponta liberal, #Iohannis Tariceanu congres, #Iohannis Chiliman PDL , #PNL